Hvor bliver alle pengene af???

Priserne på alt – fra energi til spegepølse – stiger som aldrig før.
Jeg kan ikke forstå, hvem der får alle de ekstra penge...?
Når en lille købmand eller en familie betaler 2-3 gange det normale for strøm og opvarmning - og med Fjotte Frederiksens velsignelse - skal låne for at betale regningerne, må der da sidde nogen et sted og skumme fløden udover det rimelige.
Hvis man f.eks. producerer og leverer strøm, bliver denne prissat efter den sidste og dyreste kilowatttime som en producent kan levere. Da der er tale om en monopollignende tilstand - vi skal jo alle bruge strøm - synes jeg, at afregningsmetoden minder gudsjammerligt om karteldannelse.
Fik i sommer leveret træbriketter til 2½ gange prisen sammenlignet med sidste år. En seddel på pallen afslørede, at oprindelseslandet var Rusland, og at den blev leveret i 2021, så en brændepusher har nok gnedet sig i sine fedtede hænder over den fine forrentning.
Inflation opstår vel bare, når leverandører begrundet i efterspørgsel/forventet omkostningsniveau osv. ser sit snit til at hæve prisen for at øge fortjenesten?

Murphy´s Lov: Alt der kan gå galt, vil gå galt, på det værst tænkelige tidspunkt.
Finagle´s Lov: Murphy was a F*cking optimist!!
Priserne på alt – fra energi til spegepølse –... Vis hele indlægget
41 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det ser ud til at Sverige denne gang får en borgerlig regering som prioriterer sikkerhed i elnettet højt. Det betyder forhåbentligt at A-kraft igen bliver hjørnestenen i svensk energipolitik.

Så langt er de danske politikere endnu ikke nået. Særligt venstrefløjens forskningsmæssige bidrag har hidtil været at slå på bongotromme og synge lange bange sange.

Lyspunktet er, at vi har fået samlet alle kolbøtterne under samme hat - Alternativet. Så kan ignoranterne sidde samlet der og forske i vedvarende energi udvundet af lampeånder uden at forstyrre fagfolk.

Det det ser fint ud på papiret at landende omkring Østersøen for nylig har vedtaget at syvdoble vindenergien de kommende år i Baltikum, men løsningenen på den tekniske og økonomiske stabilitet stadig blæser i vinden. 

Bemærk også at midlerne foreslås at gå til energiselskaberne uden den nødvendig omkalfatring af selskabsstrukturen når skatteyderne igen skal til lommerne for at financiere djøfernes fatamorgana projekter.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Omtalte vindpark i Østersøen hævdes at kunne forsyne 20 mio. husstande.
Med andre ord: En frostklar, stille vinternat er der yderligere 20 mio. familier, der fryser...   
Som mange har skrevet før mig: Lad os dog få en plan, hvor forsyningssikkerhed og et stift el-net prioriteres. Og så må vi kræve, at energiministeren og andre ansvarshavende skriver under på, at de vil overholde naturlovene efter bedste evne ved deres tiltræden!

Murphy´s Lov: Alt der kan gå galt, vil gå galt, på det værst tænkelige tidspunkt.
Finagle´s Lov: Murphy was a F*cking optimist!!
Oliekrisen i 70 'erne med bilfire søndage. Finanskrise pgra grådige US banker. Corona nedlukning, og nu Putins gas klemme.
Hvad har vi lært af kriserne ? INTET, lige så snart oliekrisen var overstået så kastede vi os i armene på en ny energi afhængighed, selvom der var røster der sagde at vi skulle være selvforsynende... Hvem sagde DONG ?

Finanskrisen gav os bare billige afdragsfrie lån, og så var alle glade, selvom det var staterne (borgerne) der betalte prisen for grådige spekulanter...Hvem sagde udbytte skat ?

Corona nedlukning gjorde os klar over at vores byer lige pludselig havde en betydeligt renere luft fordi der var langt færre der tøffede rundt i biler. Men i samme sekund at nedlukningen var ophævet kunne folk ikke komme hurtigt nok ud og brænde brændstof af igen.  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Rantzau og Snake I tror da ikke at så mange veluddannede politikere og andet godtfolk kan tage så meget fejl. Ironi kan i den grad forekomme.
Selvfølgelig har de ikke spurgt nogen, der ved noget om produktion og distribution af elektrisk energi. De kunne jo komme ud for at alle deres "grønne" teorier blev afvist som værende umulige. I får dem ikke til at lytte til den svenske professors fornuftige foredrag. Men ellers får indlæggene det til at trække på smilebåndet, så det når helt op til ørene. Rantzau har jeg tolket det helt forkert, hvis jeg tror, du ikke er meget for teoretikere med en uddannelse som   cand.etellerandet ? Snake giver også et eksempel på en stille vinternat uden strøm. Kunne man have det fromme ønske, at det ville ramme politikerne først.





fase
"Giv mig 1 fugl i hånden og jeg skal vise dig 10 på taget".

Bemærk at samtlige energiordfører fra samtlige partier har siden energikrisen i 73 sagt at løsningen er lige om hjørnet - vi skal bare liiiiiige ...

Jo tak - jeg har særligt bemærket at det er gået under radaren på de ansvarlige at lagring af energi koster energi. Det er bare umuligt at forklare politikerne og deres proselyttere at virkeligheden stadig er langt fra deres vision.

"Når de politiske beslutninger er truffet, spiller Energistyrelsen en central rolle i at lede projektet, der skal løfte de to energiøer fra vision til virkelighed. Øerne er et pionerprojekt, som kræver, at vi sætter eksisterende viden ind i en ny kontekst": ... skriver Energistyrelsen med stor selvsikkerhed og uden skelen til deres tidligere fadæser. Energistyrelsen lever på alle punkter fuldt ud op til min overskrift.

Bemærk også at Energistyrelsen har en gudfrygtig tro på, at fakta kan manipuleres i et regneark, og resten fixes v.h.a. juridiske vinkelskrivere. 

Fabrin: Jeg savner i den grad fagfolks inddragelse i planlægningen af energiforsyningen. Hvad jeg mener om teoretikerne uden faglig ballast burde efterhånden være klart for de fleste.   
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce
Ja, jeg har opfattet det sådan, at din menig om teoretikere kan ligge på et lille sted. Vi kan godt være enige om, at en del af dem mangler kontakt til virkeligheden.

fase
Jeg har en kammerat, der i 1986 kørte galt i sin 10 år gamle Lada 1200. Heldigvis overlevede han uden skrammer for alvor. For satan da, tænk om der var sket noget alvorligt, så skulle jeg og andre have flandret rundt og argumenteret for, at bilkørsel skal forbydes og aldrig indføres igen.
Ja, og i Norge var der en bil der blev smadret af at stenskred. Derfor skal vi ikke have biler i Danmark. Det samme kan jo ske ved Himmelbjerget og de langelandske hattebakker.

Det er den logik A-kraft modstanderne lægger for dagen. Tjernobyl værket kan ikke sammenlignes med noget tilsvarende vestligt fra samme tid. For slet ikke at tale om sammenligning med vestrlige atomkragtværker efter dagens standard.
Ligeså med jordskælv i  Tyskland. De forekommer altså ikke i en størrelse der bare antydningsvis kan sammenlignes med Japan. Ikke desto mindre er det begrundelsen for, at Tyskland har afviklet sine A-kraft værker. (Die Grune mener heller ikke at de er stabile). Hvordan i helvede det er lykkedes nogen at bilde Europa sådan en spandfuld bavl på ærmet, det må Guderne vide. Er der nogen der ved om der er salg i jordskælvsskirede huse i Tyskland?

I Danmark kan der ikke laves noget der har med et A-kraftværk at gøre andet end det skal stå på en pram (Seaborg), da vi slet ikke har myndighedskapaciteten til at lave godkendelser mm. For slet ikke at tale om et par tusind ingeinører til at bygge det og 1000 - 1500 kvalificerede mænd / kvinder til at betjene og drive værket. Det politiske findder og tilsvarende risikobefængning udeladt. Der er nok heller ingen andre end mig, der vil have det i nærheden. NIMBY kaldes det på amerikansk. Not In My Back Yard.
Derfor har jeg fået en anden ide, nu hvor  svenskerne vil udvidde! Vi skal gå sammen med svenskerne og at bygge tre eller fire store moderne reaktorer ved Ringhals, og gerne et par store klodser i Barsebæk også. De har myndighedskapaciteten og erfaringen, så det er meget nemmere at skaffe flere folk (Finland er ved at færdiggøre et stort værk, så der kan være en mand eller to at hente der) og infrastrukturen er der allerede -stort set. Så skal de lige sætte en samlemuffe ude ved hegnet, og så sætter vi et tre-lederkabel med plads til 3-4000 MW i og fører det til Jylland. Det er den billigste måde at få A-kraft til Danmark
Aftalen skal selvsagt være uden mulighed for at trække sig ud, på samme måde som da England og Frankrig byggede Concorden.
Værsågod, så er der robust og billig strøm i de næste 50-75 år, og sikkert en masse der kan sendes til Tyskland mod god betaling, hvis de har noget at betale med til den tid.

Chr.


Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Vi har fået et par store serverstationer i Danmark. Jubiii. Masser af restvarme så fuglene ikke fryser fødderne -boligopvarmning kan det ikke bruges til. Og så kører de på grøn strøm. Grøn strøm. Ha ha. De lkker sgu ikke ned, når der er vindstille og mangler sol. Næææhhh, så låner de bare lidt af fællesskabets store strømpulje og betaler tilbage senere. 
Se, når de får lov at tage en masse grøn strøm, så bliver min varmepumpe altså meget sort, for det er det, der er tilbage til mig. Hmmm
Så har vi også fundet ud af, at el-biler ikke laver CO2, for de kører også på politisk korrekt strøm fra vindmøller, som er statsstøttede med mine skatte og PSO penge. Mu bliver mit komfur og min LED natlampe altså så meget sort, at man kan se røgen fra Genvex afkastet.

Tyskland har lukket 14 af 17 A-kraftværker og erstattet dem med naturgasfyrede -det er politisk accepteret CO2 der kommer derfra- foruden kul og brunkul. Det er rablende tosset, hvis man gerne vil nedbringe CO2 mængden. Der er intet belæg for at noget CO2 er mindre skadeligt end andet, heller ikke selvom det er poitisk korrekt.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, da Rune Lund fra Enhedslisten for en del år siden legede valgmøde på et indenrigsfly fra Ålborg til Kbh. Adspurgt om det var smart i sådan en CO2 producerende maskine svarede han, at han havde købt CO2 kvoter til at kompensere for det.... Ja, hellere det, end at tænde et vokslys, der også laver CO2. Han fatter ikke, at der ikke kan købes aflad på den slags. Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves. SÅ må jeg jo tage handsken op.

Jeg glæder mig til den dag, hvor newtonsk fysik og naturloven bliver udgangspunktet for løsning af tekniske problemer.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

I 1973 var oliekrisen årsag til en politisk debat om udnyttelse af atomkraft som førte til lukning af Risøs hovedaktivitet nogle år senere. I stedet blev der satset på forskning i alternativ energi, herunder vindmøller. Bemærk at debatten var politisk og ikke faglig. I 1985 blev A-kraften taget helt ud af den danske energiplan. 

Danmark fraskrev sig dermed muligheden for forskningsmæssigt at være på international niveau på området. Vi kan i dag ikke selv bygge A-kraftværker endsige drive dem.

Den situation står svenskerne ikke i. De har stadig kapaciteten, men lider af samme djøfisering som Danmark. Opførelse af et A-kraftværk i Sverige tager ca. 7 år, men de nødvendige godkendelser tager mellem 7 og 10 år.  

Djøfiseringen har spredt sig til samtlige samfundsvigtige institutioner, hovedsageligt grundet djøf'ernes manglende faglige ballast. Uden den ballast er risikoen for at træffe forkerte beslutninger overhængende.

I et højt udviklet samfund som det danske er de faglige specialister nøglefigurer. Det har Dansk Industri talt højt om i årevis, samt nødvendigheden af at tiltrække de bedste udenlandske specialister for at finansiere vores velfærdssamfund. 

Et godt eksempel er det danske sundhedsvæsen hvor den faglige behandling er protokolleret. Det betyder i grove træk, at hvad man for en generation siden blev indlagt for behandles ambulant i dag, og hvad man i dag bliver indlagt for, døde man af for en generation siden, men den situation er under pres fordi politikerne ønsker yderligere djøfisering af sundhedsvæsenet.

... eller som en bornholmsk intensiv sygeplejerske skrev i en kronik i Information under Corona nedlukningen: "Aldrig har det danske sundhedsvæsen så hurtigt og effektivt omstillet sig til krise drift som efter det administrative personale blev hjemsendt".



 
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Nu tager alle vores elregninger endnu et nøk opad. Det skyldes, at de danske netselskaber, der transporterer strømmen fra vindmøller og kraftværker gennem kabler i elmaster til hjemmets stikkontakt, sætter deres såkaldte nettarifafgifter op.
Helt konkret betyder det, at en familie vil opleve, at prisen på el alene for nettarifafgiften stiger med 85 øre pr. kilowatt-time strøm mellem kl. 17 og 21, som er spidsbelastningsperioden. Ikke nok med at disse firmaer ikke kan få nok, nu udvider man også perioden til klokken 21, dvs. 1 time ekstra. Hvor nok er nok nok, hvor er vores politiker der råber stop til disse tyveknægte.

Så begrunder netselskaberne, at det er større udgifter, der er skyld i prisstigningerne!!!

Os der har nogle år på bagen, kan huske dong, der overtog efter Københavns belysningsvæsen, da de pillede vores natsækningsure ned, med begrundelsen det ikke kunne betale sig, det havde de ret i, det kunne ikke betale sig for dong,
og oven i købet hævet målerlejen fra ca kr. 250 om året til lige under kr. 800 om året, det kostede min familie tæt på kr. 1500 om året, dengang. Undersøgte dengang hvad en måler kostede i indkøb hos Kamstup, den lå i prislejet af kr. 1.200

Hvorfor er der ikke politikere der stopper disse tyveknægte?

Hvad skal vi gøre for at få stop for dette uvæsen, slukke vores måler mellem klokken 17-21?


Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis