Gilleleje havn smadret - hvad mere?

Trist:
Der er et rigtig trist og dramatisk billede - det ligner en krig:
http://politiken.dk/indland/ECE2153782/oejenvidne-i-gilleleje-havnen-er-fuldstaendig-smadret/
http://politiken.dk/indland/ECE2153...g-smadret/
mvh A

To ulykker kommer sjældent alene.
Trist: Der er et rigtig trist og dramatisk... Vis hele indlægget
46 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Måske har du ret, vi har da med held udviklet de der pencilingrise.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Skrevet af lynæs på 11 dec 2013 21:37
Måske har du ret, vi har da med held udviklet de der pencilingrise.

Og det forstår man jo ikke.
Alle babler op om, at man forlanger økølogiske fødevarer produceret under ordentlige forhold, men når man står i butikken og skal vælge varer, ja så vælger man den aller-allerbilligste, sølle vare. Skide være med dyrevelfærd og rovdrift på naturen.  Det er de andre, der skal være miljøbevidste, ikke mig!!

Ligeså skal man være miljøbevidst mht udledning af CO2.

Møder jeg politisk korrekte folk i min ældre Land Rover, som jeg kører 1000-1500 km i p.a., er jeg i alvorlig fare for at få nogle drøje hug, verbalt og fysisk, 
Det er helt i orden at selvsamme politisk korrekte, ofte rødgardister, drager på indtil flere oversøiske flyrejser om året, gerne Thailand, Indien, Kina osv, et krydstogt og et antal storbyferier med alt, hvad dertil hører af bekvemmeligheder. Deres brug af flybrændstof osv tæller åbenbart ikke med. Men mine, måske 200 liter til den gamle bil, er ganske forfærdeligt og hadfremkaldende. At jeg så udelukkende fyrer med CO2-neutralt brændsel tæller heller ikke, men skal straffes med forsyningssikkerhedsafgift, så der kan skaffes sikkerhed for fremskaffelses af flybrændstof til charterrejser. Det er altså ikke miljøfreaks, der skal spare CO2, men jeg skal. De vælger så måske en elektrisk bil, uden afgift, idet den jo ikke udleder CO2, og så er deres samvittighed i orden og glorien stråler om kap med julestjernen.

Nu får jeg kvalme og må ud og kaste op! 

Med venlig hilsen
ktm

 

Nu hvor vi har kapret tråden til miljødebat, så fortsætter jeg med lidt mere OT.

Nu handler CO2, klimaforandringer og miljø ikke om faktisk viden og tekniske løsninger, men om at tro og mene. Det er langt vigtigere at udvise signalværdi end at gøre noget, og kan der købes lidt aflad er alt godt. Middelalderens vokslys og skriftestole er afskaffet til fordel for CO2-kvoter og kreative beregninger. Hvad gør det at vandet løber og lyset brænder unødvendigt, når der står en pose økologiske gulerødder i skuffen. Hvis man oven i købet støtter Green Peace eller Dansk Naturfredningsforening kan man også bruge RoundUp på flisegangen!

En elbil udleder ikke CO2, heller ikke på kraftværket, for den bliver kun ladet op med strøm fra vindmøller. Når det ikke blæser låner man noget strøm fra en CO2-gris og betaler tilbage når det igen bliver blæsevejr. På den måde bliver elbilen CO2-fri og den lille CO2-gris bliver et stort miljøsvin.

Nu skal du til at lære at regne på samme måde.
Du bruger 10 tons træpiller pr år til at varme huset op med. Det svarer til 5000 liter fyringsolie. Dermed sparer du miljøet for 13,3 tons CO2 pr år, da hver liter olie ville udlede 265 g CO2. Hvis du skifter termoruderne ud til enkeltglas og fjerner isoleringen på loftet kan du forbedre dette yderligere. Selvom du bruger 200 liter i din Land Røver (svarer til ca 500 kg CO2) sparer du stadig 12,8 tons, stadig med potentiale til forbedringer!

Dine solceller producerer 5500 kWh el pr år. Dermed sparer du 3 tons CO2 om året.

Således beregnet har din ejendom en negativ CO2-produktion på intet mindre end 15,8 tons. Det er jo den sande klimafrelse du præsterer. Du skal bare lære at prædike det på en forståelig måde.

Ovenstående kan indeholde ironiske elementer og forsøg på at referere en fordrejning af virkeligheden.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Hej.

Undskyld, det er en kæphest.

Du skal tilbage til starten og regne omkostningen/belastningen med ved fremstillingen med.

Ellers bliver solceller, solfangere og vindmøller fri energi, og det er der ikke tale om.

mvh


 varmetossen

Jeg synes at det kan skrives meget enkelt:

Det er et faktum at Co2 indholdet i atmosfæren stiger
C02 er en drivhusgas (lissom Metan og andre)
Når klimaet derfor bliver varmere, så bliver vejret vildere.
Når vejret bliver vildere, så bliver der flere oversvømmelser, væltede ting osv – det er MEGET dyrt
Desuden vil vandstanden stile, så kystområder bliver endnu mere udsatte, og her bor i forvejen de fleste mennesker.
Derfor bliver der store reparationer – og mange skal flytte – og de fleste som bliver ramt, er dem uden penge. Dermed kommer også flygtninge – og det giver også knas, hos de rigeste lande. Det er ikke til fordel for nogen.

Derfor er det fornuftigt at begrænse udledningen af CO2 –

Den nemmeste måde er ved at lade være med at bruge overflødig EL / BENZIN, flyrejse osv. Desuden så sparer man jo faktisk penge ved at slukke lyset i stedet for at oplyse alle bruer osv som ren tivoli. (Den i Kina var gyselig)

Som privatperson kan man kun gøre lidt – men det synes jeg bare man så skal gøre!

Desuden kan vi i Danmark fortsætte med at specialisere os i smarte energiløsninger (vindkraft osv) sådan at vi ligger i spidsen, når man bliver nødt til at tage klimaforandringerne alvorligt.

Man bliver nødt til at tage klimaforandringerne alvorligt, når det bliver så dyrt at rydde op og reparere og genhuse, at vores samfund ikke har råd til det mere.
Og husk lige – Klodens klima er et kæmpe stort ”system” som har mange års ”forsinkelse” – så når vi engang får begrænset CO2 udledningen, vil klimaændringerne forværres i et langt stykke tid.

Husk at det faktisk lykkedes at begrænse udledningen af de gasser som ødelagde ozonlaget ( I ved, det som gør at vi ikke bliver svitset af UV-lys) - ved en samlet international indsats, så det er muligt.

Det her handler ikke om at være troende / skælde ud på "de andre" eller den slags – det handler om et klimasystem – og når man putter noget ind eller tager noget fra, så HAR det konsekvenser et eller andet sted – ligesom din bankkonto bliver tømt, hvis du hæver lidt hver dag, uden at se på om der kommer noget ind. Og en dag ER din konto tom.

Mvh A.


To ulykker kommer sjældent alene.
Annonce
Det ender jo med at du er nød til at udskifte din benzin slugende båd, men noget der drives frem af vinden Elida og så skal det nok være en katamaran for at du kan komme ind alle de gode steder. Har selv haft katamaran der stort set kunne sejle på en dugvåd eng 
Hej Håndværkeren.

Jo - det har du da ret i - det skal man tænke over. Jeg er udmærket klar over at båden bruger benzin - og bilen bruger benzin og vi har varme i huset osv.
Netop for ikke at overbruge, så er huset godt isoleret, vi sparer på varmen, flyver ikke til Grancanaria og har een forholdsvis beskeden bil. Sorterer desuden affald, så energikrævende metaller kan genbruges og den slags daglige og fornuftige og lidt kedelige ting. Vi kører heller ikke til Grænsen for at købe lidt billigere sodavand og øl og den slags køreture, som kan undværes.
Så har vi til gengæld valgt at bruge båden, og det koster så noget benzin - det var 250 l for denne sommer - og så har vi haft mange gode weekendture og en ret lang sommertur.

Jeg mener bare at man skal tænke over hvad man gør, og se det i en helhed.
Som andre skriver, er der megaspild mange steder i verden, så det er lige så vigtigt at vælge politikere, som vil gøre noget ved det - der hvor de KAN gøre noget.
Der er jo mange lande hvor de frådser helt vildt.
mvh A.

To ulykker kommer sjældent alene.
Det var da en langt mere behagelig og fornuftig måde at udveksle og vende synspunkter på, frem for at forsøge at lukke kæften på dem, som man ikke er helt enig med. Tak for det!

Med venlig hilsen
ktm

 

@ Chr. 12 dec 2013 09:39

Jeg tror du har potentiale til at blive den nye miljøminister!!
Det kræver måske lige et hamskifte til at blive radigal!

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af ktm på 12 dec 2013 14:48
@ Chr. 12 dec 2013 09:39

Jeg tror du har potentiale til at blive den nye miljøminister!!  
NEJ!!!!!!

Jeg har det svært nok med at skulle huske at tælle til 10 inden jeg bliver vred.
Hvis jeg også skal tælle til 90 inden der kan træffes en beslutning, så går det da helt galt.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Der er yderligere 16 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis