Montering af varmepumpe

Efter længere tids problemer med min varmepumpe har jeg besluttet a anskaffe mig en ny, jeg har søgt lidt rundt omkring og er faldet over en side fra sverige.
De sælger panasonic pumper og må siges at være en del billigere end i Danmark, så en lille tur over broen sku nok være det værd..
Mit spørgsmål er så, vil en dansk montør mon installere den for mig? Eller er det nødvendigt at gøre det selv?
31 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Panasonic kan du nok finde nogen der gider at lave. Men har du selv adgang til en rørskærer og en vacuumpumpe, så er det jo ikke voldsomt svært at lave selv.
Vi laver af og til installationer for folk som har købt andre steder. De skriver under på at vi har lavet en tæthedsprøve og at der er suget vacuum.
Derudover skal de skrive under på at vi ikke skal gøre andet. Dvs. ingen rådgivning. Ingen gode råd osv...
Det er svært for os at vide alt om alle pumper.
Når vi har lavet vores, kører vi igen uden at starte anlægget op. Det er kundens ansvar!
Det er lidt træls nogle gange. Men når man selv lever af at sælge kvalitetsvarmepumper, kan det være lidt bittert at installere noget billigt noget, man bare ved er noget skrammel!

Men ring rundt og hør priser ved nogle kølefirmaer. Det kan ikke skade.

Twist--> Jeg har hørt tale om at det bliver helt forbudt selv at montere disse og lignende anlæg. I dag skal der laves årligt eftersyn, på anlæg med en fyldning på mere end 1 kg. Disse skal udføres af aut. firma.

Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Jeg kan sagtens forstå hvad du mener, men en panasonic er vel en panaspnic ;)
Jeg har kikket på denne side, nogen der kender den?
www.amexa.se

Og virker det ikke som nogen meget fornuftige priser?

Hej.

Jeg synes at du skal tænke dig meget godt om, det er jo ikke den første varmepumpe du investerer i.

Tænk på cop-værdien og hvad dB maskinen har.

Du går aldrig fejl af FD25 Mitsubishi modellen, den slå alt og alle, den har enda samme effekt indtil -15 grader, det er der ingen anden maskine der har.

Prisen På en Mitsubishi ved jeg, at den godt kan findes billigere end Panasonicén.

 


PE

Nej det har du ret i, men den første jeg havde/har kostede mig 2500 kr og blev tjent ind på under et halvt år.. Den har nu kørt i 2 år og min el regning er røget ned til det halve og jeg ska bo her i mange år endnu så små 10 klik betyder ingen ting
Annonce
Hej Næstformand.

Det er lidt af en rådden situation, du der piller i! :)

Hvis kølebranchen og installatørerne, via lobbyvirksomhed, får gjort det sværere og sværere for almindelige borgere at tumle f.eks. disse varmepumper, er det jo ganske klart, at I får en nærmest monopollignende situation på markedet med deraf gående høje priser, som ikke alle bare lige kan eller vil honorere.

Samtidig vil man påberåbe sig, at det så sandelig ikke er i egen interesse man får gennemtrumfet disse besværligheder for borgerne, men at det er af hensyn til miljø og andre højhellige argumenter.

Når man så har monopolet kan man jo samtidig bestemme hvilke pumper man vil sætte op og forlange at pumpen skal købes via ens eget firma, før man vil røre ved den. Det bliver de næppe billigere af?? Kunden er altså afskåret fra at købe pumpen ved en anden og billigere leverandør, fordi han så ikke kan få stillet den op, lovligt!!!
Lyder det ikke lidt hult og betænkeligt?

Resultatet blive så, at folk giver faen i lov og regler og så bare selv fedter tingene sammen, måske på en uheldig måde.

Hvis man nu i branchen kravlede lidt ned fra sin selvarrangerede høje pidestal, hvis man mener noget seriøst med miljøhensyn og sikkerhed, og gik ind på at montere folks eget grej, uden at plukke folk helt blodigt, kunne det være at miljøet fik det bedre og sikkerheden blev holdt i hævd.

Hvis folk, herunder mig, vælger en billig varmepumpe, synes jeg de skal have lov til det, uden at skulle udsættes for moralisering og ågerpriser, når vi kommer ind i en mulig fremtidig monopolsituation.
Jeg har selv værktøjet til at montere min dejlige Harald Nyborg varmepumpe!!

Den samme situation var der tidligere i autobranchen, hvor air condition i biler var noget meget mystisk og "farligt", som kun visse gudelignende typer var indviet i at måtte røre ved.
Tænk over alt det pis, der blev markedført da Freon 12 blev udfaset og A134 skulle overtage. Sikke mange røverhistorier og enorme omkostninger folk blev narret på, men branchen tjente jo smukt på det miljøtiltag. Og stadig bliver privatfolk med AC biler, rigtig mange steder, taget ganske grueligt meget i røven, hvis der er lidt kvaler med deres anlæg, stadig med henvisning til miljø.
Det er ikke smukt og beviser at monopoler er af det meget onde.

Med venlig hilsen
ktm

 

Ja men det jo desværre sådan det er med det monopol. Problemet er jo at folk ikke kanforstå hvad tingene i virkeligheden koster. Det er bare tæskedyrt at få lavet noget ved en varmepumpe og A/C anlæg. Det kommer vi nok aldrig udover. Jeg kan et eller andet sted godt følge de forskellige firmaer i den måde de gør tingene på. Ville selv gøre det samme altså tage ved for folk vil kun købe min autorisation og intet andet. Det må jo et eller andet sted koste en hvis sum penge eftersom jeg har brugt lang tid på at få den. MEn hvis jeg samtididg kan få lov og tjen ca 40% eller mere på mine materialer og mine varer vil jeg da gerne sælge det hele billigere til dig for så har det jo stadig været engod forretning for mig, men det er det altså ikke når man kun kan sælge sine timer til folk.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Det behøver slet ikke at koste så bragende voldsomt at få lavet noget på et ACsystem i en bil, så længe vi er ved det rent køletekniske. Det er først når man skal ind i selve luftfordelerkassen med fordamperen osv. det bliver dyrt pga de trange og besværlige adgangsforhold.

Men det er jo ikke der kølemanden kommer, idet han ikke har en kinamands chance for at kommer der ind i mange tilfælde. Og gør han det, går det ofte rent galt! (Har selv hjulpet flere kølefolk ud af grimme sager, som de slet ikke skulle have indladt sig på!)

Det jeg harcelerer over, er når folk kommer med et anlæg, der er nede i fyldning pga en lidt utæt slangesamling osv, så det blot skal piftes op. Det er jo ikke rimeligt at denne simple operation skal koste adskillige tusinde, før i tiden i alle tilfælde. Jeg kommer ikke sådanne steder, men får blot de sindsoprivende betragtninger. Så længe der er noget tryk tilbage på anlægget er der ikke fugt i det, som alle kunder får forklaret.
Og nu vil alle kølefolk falde over mig, men jeg kan blot sige, at jeg utallige gange har efterfyldt med glimrende og længevarende resultater.

Med venlig hilsen
ktm

 

Ktm--> "længerevarende resultater..."?!?
Der er jo en grund til at kølemidlet er forsvundet. Så jeg ville aldrig hælde mere på uden at have søgt efter lækager først!!
Og her mener jeg helt alvoligt at kunden må betale for at få tappet det resterende kølemiddel af, tæthedsprøvet/lækage søgt, og evakueret og påfyldt igen.
Ellers er det noget svineri!
Jeg har også hørt om folk der bare kommer hvert forår og får fyldt nyt kølemiddel på. Men ikke i mit firma!!

Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Selvfølgelig er utætheder fundet og ordnet!! <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0> og der efter har det holdt i lang tid/flere år også uden at tømme/evakuere osv. Jeg taler om et anlæg, der ikke har været gået helt tomt og suget luft ind.

På gamle biler er det ikke ualmindeligt at forskruninger og andre samlinger kan blive en smule utætte og det kræver ikke en professoruddannelse at skrue det sammen og efterfølgende kontrollere med lækagesøger af forskellig tilsnit. Nyere anlæg med o-ringssamlinger er noget mere stabile.

Er det gået helt tomt er processen straks lidt mere omfattende, men stadig ikke noget der berettiger til multitusinder og her er set regninger på 5-8.000 kr. + f.eks. en kondenser+ filter pga en mindre utæthed.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 21 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis