Ispind

jeg har som flere andre fulgt FVM's billede serie om opsætning af hans ispind, og der har været mange spørgsmål vedr. ispinden som både FVM og jeg har svaret efter bedste evne (jeg laver lidt service på ispinde i forb. med mit arbejde)

og for at det ikke skal ende med kilometer lang snak inde under FVM's billeder opretter jeg nu denne tråd så evnt. spørgsmål kan blive besvaret her.

jeg ved self. ikke alt om ispinden, men vil svare efter beste evne, og i samme forbindelse har jeg nu forsøgt at lokke Niels som er forhandler af ispinden her ind så han evnt kan svare med.

selvfølgelig skal det ikke være en reklametråd for ispinden, og jeg sælger ikke ispinden og  får ej heller ikke procenter for at svare på ting om den (desvære )

jeg synes blot at den er en god opfindelse og har selvfølgelig også selv bestilt en som bliver leveret i løbet af efteråret, hvor der naturligvis også kommer billeder fra opsætning mm

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

jeg har som flere andre fulgt FVM's billede serie... Vis hele indlægget
76 svar
 Følg tråden
Der er 40 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad gør en "normal" dansk forbruger familie med en ispind og et relativt lille varmebehov i små og velisolerede huse, og samtidig har et ønske om en fornuftigt opvarmning af brugsvand. Skal man investere i solvarme løber det da HELT løbsk .

Kun perfekt er "godt nok"

Ligesom os andre med ispind:-) I vores opsætning klarer en elvandvarmer brugsvandet, hvilket koster os omkring 2-3 kwh om dagen til bad, køkkenvand osv. Det kan da ikke gøres meget billigere. Jeg kunne godt tænke mig at udbygge systemet med solvarme, men så skulle det være for at supplere ispinden, ikke for at lave varmt brugsvand.
jeg vil så mene at det ikke kan svare sig at sætte solvarme op kun for at supplere ispinden, i driftperioden som primært jo er vinter, er soltimerne minimale, jeg har solvarme til både brugsvand og med veksler til gulvvarmen og det er kun ganske få timer der har været varme nok til at supplere ispind og elpatron i vv her i vinter.
jeg går som tidligere nævnt med tanker om at investere i brændeovn med "gris" som kan supplere ispinden når vi aligevel er hjemme og brændeovnen kører <img jeg har forelsket mig i denne her http://www.braendeovn.eu/
men min pengepung er endnu ikke med på ideen, den ryster stadig pga ombygningen <img

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Hej Gert.m

Jeg kan ikke forstå at du kalder vand tanken for en Gris, jeg har fået at vide at en gris til en brændeovn er er skålformet indsats, man kan sætte ind i ens brændeovn hvis man vil fyre med kul og koks. Det skulle være for at skåne risten eller bunden i ovnen, da især energi koks bliver så varme at de brænder hul i risten eller bunden på ovnen.

hmmm jeg kan kun give dig ret i dine informationer :) men samtidig har jeg også altid fået at vide at vandtanken hed en gris.
og googler du brændeovn og gris, er der også andre der kalder vandtanken for det.

så det er ikke utænkeligt at de begge kaldes for en " gris"

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Annonce
Har lige regnet lidt på sagerne.. vi bruger ca. 200 m3 gas i dag for at lave varmt vand på et år, det koster 1460 Kr med nuværende pris.

Der er knap 10kw energi i hver m3 gas. dvs. ca. 2000kwh energi i alt, som hvis det var el ville koste 3600 Kr  om året..

Så kære alle i ispinde forbrugere.. hvis i skal overbevise resten af den almindelige danske befolkning om det fortræffelige i ispinden (og andre varmepumper) skal i nok løse varmeforsynings opgaven 100%.  

Kun perfekt er "godt nok"

Skrevet af cru den 30-12-2008 09:10
Har lige regnet lidt på sagerne.. vi bruger ca. 200 m3 gas i dag for at lave varmt vand på et år, det koster 1460 Kr med nuværende pris.

Der er knap 10kw energi i hver m3 gas. dvs. ca. 2000kwh energi i alt, som hvis det var el ville koste 3600 Kr  om året..

Så kære alle i ispinde forbrugere.. hvis i skal overbevise resten af den almindelige danske befolkning om det fortræffelige i ispinden (og andre varmepumper) skal i nok løse varmeforsynings opgaven 100%.  


Øhh, tror du glemmer at varmepumperne netop udnytter den energi der er i luften, dvs. sige trækker varmen ud af den. Kender ikke det nøjeaktige forhold, køre med stokerfyr, og skal ikke overbevise verden om noget, men med et forhold på 1:3 ville du kun skulle putte 666Kwh strøm ind i varme pumpen for at trække de 2000 du har behov for til dit varme vand.
I det tilfælde ser udregningen jo meget anderledes ud.
Bruger du derimod en elvandvarmer er forholdet 1:1 rigtigt nok, men det er der jo ikke tale om.

steder hvor fjernvarme, naturgas osv er tilgængelig, kan det ikke umiddelbart svare sig at instalere varmepumpe. så ja det er billigere at varme vandet op med gas.
det vil jeg på ingen måde benægte.

men for os som ligger uden for rækkevide af gas og fjernvarme så er varmepumpen et fint alternativ til oliefyr, pillebrænder osv.

min ispinds opgave er heller ikke at varme brugsvand op, men at varme et gulvvarmeanlæg op.
brugsvandet varmes op af solvarme og el.

og om min investering nogen siden vil tjene sig ind! næ måske ikke men jeg varmer alt op CO2 neutralt, og gir derved mit lille bidrag til en bedre verden efter jeg er borte :)


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Mon ikke forskellen ligger i at vi nogle der tænker på vore efter kommere, og så er der dem der bare skider på det hele bare de har det som de vil have det.
Hvis man fyrer med naturgas, skal man måske lige spekulere lidt over, at gasproducerende lande, med Rusland, Gazprom og Saracenere i spidsen, just har sammensluttet sig i et kartel, ala Opec, fsv. ang. de olieproducerende lande.

Måske lægger jeg for mange bange anelser i dette, og måske er det bare ædle tiltag for at rationalisere produktion og leverancer, for at få lavere priser på naturgassen??

Jeg vil nok fortfare med mine CO2 neutrale træpiller indtil videre! 

Det kostede mig iøvrigt ca. kr. 1.000 at varme varmt vand + gulvvarme i 2 badeværelser i afvigte sommer vha træpiller.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 26 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis