Ispind

jeg har som flere andre fulgt FVM's billede serie om opsætning af hans ispind, og der har været mange spørgsmål vedr. ispinden som både FVM og jeg har svaret efter bedste evne (jeg laver lidt service på ispinde i forb. med mit arbejde)

og for at det ikke skal ende med kilometer lang snak inde under FVM's billeder opretter jeg nu denne tråd så evnt. spørgsmål kan blive besvaret her.

jeg ved self. ikke alt om ispinden, men vil svare efter beste evne, og i samme forbindelse har jeg nu forsøgt at lokke Niels som er forhandler af ispinden her ind så han evnt kan svare med.

selvfølgelig skal det ikke være en reklametråd for ispinden, og jeg sælger ikke ispinden og  får ej heller ikke procenter for at svare på ting om den (desvære )

jeg synes blot at den er en god opfindelse og har selvfølgelig også selv bestilt en som bliver leveret i løbet af efteråret, hvor der naturligvis også kommer billeder fra opsætning mm

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

jeg har som flere andre fulgt FVM's billede serie... Vis hele indlægget
76 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
En væltet vandkanon...

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Jeg skal ud og skifte min fars gamle fyr forhåbentligt inden vinteren kommer helt bag på mig. Jeg har da også haft kig på jordvarme og også ispind samt vand/luft varmepumpe. Men alle modellerne har krævet "ekstra" opvarmning til brugsvand, da alle disse metoder ikke lige kommer ret meget over 40-50 graders varme. Men badevandet må gerne lige være omkring 65-75 grader. Skal man så lave en VVB og smide en elpatron eller en solfanger på systemet for at få badevand også ? Eller findes der bedre alternativer ?
Strømmen er ikke noget problem, der sætter jeg bare lidt solpaneler og nogle marine batterier op. Men hvis en ispindinstallation koster omkring kr 100.000 og jeg STADIG skal finde et alternativ til brugsvandet, så virker det helt hen i vejret økonomisk. Så kan det da bedre betale sig at beholde det gamle fyr, og i stedet installere et par luft/luft eller en luft/vand varmepumpe og smide det hele igennem fyret, så fyret bliver brugt mindre.
mit anlæg som inkludere komplet solfangeranlæg kombianlæg (varmt vand + centralvarme) og ispind, ender i omegnen af 105.000,-
fordelt på ca 40000 til solvarme anlæg og ca 65000 til ispinden
men jeg er så også så heldig at, gravearbejde, har jeg en kammerat der kommer og laver, kobberrørene som skal loddes laver min far (han er smed) og el (jeg er elektriker) samt tilslutning til centralvarme. påfyldning af gas samt indkøring af ispind sørger jeg også selv for da jeg jævnligt servicere dem i forbindelse med mit job.

men skal man ud og have håndværkere til det hele så løber det jo nok højere op.

solvarmen har nu kørt i 2 dage, og der har jeg allerede sparet ca 20 KWH :)


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Spændende produkt!
Jeg har læst lidt på "ispinden", og tænker med det samme på hvordan solvarme kan komplementere den. I bedste fald, så propanen varmes direkte. Alternativt, så blot afrimningen sker hurtigere.

Direkte solopvarmning af propan:
Måske ikke så godt, da propan sikkert ikke ikke må blive over en eller anden grad. Lyder ikke sundt, men kan måske være helt ok.

Indirekte solopvarmning
Fx. lave et solpanel med passiv cirkulation som vist i galleriet for et brusebad. En solfanger på ca. samme højde som "ispinden" kunne på lignende vis blive opstillet umiddelbart ved siden af "ispinden" og cirkulere (frostsikret) vand til opvarmning i solfanger og afkøling i kobberrør, som er monteret i berøring med aluprofilerne. Så er det kun udedelen der varmes på, så den smule sol der evt. ville få afrimningen til at gå hurtigere mens komresseren holder en af sine formentlig mange pauser (on/off, ikke inverter)
Annonce
Meget mere info her:
http://www.varmepumpsforum.com

Søg på "ispinnen"

Nu har jeg sat mig ned og fået opgjordt mine samlede udgifter til installation og har de første aflæsninger af elmåleren.

Udgifter til installation.

Ispind, 160L VVB med elpatron og 2 x 30 meter 3/4" kobberrør 69375,00 kr

Ny eltavle mm. 7818,88 kr

VVS arbejde. 9975,50 kr

Ialt 87169,38 kr

Forbrug og det er for hele husstanden, der består af 2 voksne og en baby fra 02/02-08.
15/08 til 16/09. 924 Kwh = 1570,80 kr eller 49,09 kr. pr. dag.
16/09 til 15/10. 1125 Kwh = 1912,50 kr eller 65,95 kr. pr. dag.

Dette er for at give nogle tal til dem der har efterlyst det.


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Uf det lyder godt nok dyrt i mine øre, jeg har kun brænde ovn og opvarmer ca. 60 m2 for 10,00 Kr. pr. døgn.
jeg syns det er ok, fra d. 1/10 t og m 1/11 har vi brugt 1422 kwh til 1713 kr hvilket svarer til ca 55 kr pr. dag, og det dækker alt el i hytten samt 2 teenagere en 10 mdr baby og 2 voksne.
samtidig er jeg i fuld gang med at renovere en sidebygning på huset så det trækker koldt ind.
sammenlignet så brugte vi i oktober sidste år 545 kwh ca 654 kr (og ca 2500 kr til varmekonto) men der varmede oliefyret vandet op, i år er det solvarme og elpatron.

ydermere er der en indkøring/samspil med gulvvarme og ispind samt solvarme som jeg arbejder på at få at spille <img 

så generelt set er jeg tilfreds med ispinden <img 


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

kan se at i regner med hhv 1,7 kr og 1,2 kr pr kwh - hvordan hænger det sammen? Jeg betaler da over 2,-pr/ kwh her hvor jeg bor

Min Ispind (model 61) har brugt 297 kwh fra 1/10 til 1/11 til opvarmning af 144 kwm. Det skal dog tilføjes at vi også har en dejlig brændeovn som vi bruger om aftenen.

Der er yderligere 46 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis