Roundup eller gasbrænder mod ukrudt?

zink_brian
zink_brian
Indlæg: 350
Postnr: 4760
zink_brian zink_brian
Skal jeg købe mig et sprøjte sæt til roundup eller en gasbrænder til en 11kg’s gasflaske ?

Jeg har ca. 170m2 parkeringsplads med ærtesten og lidt fliser.

Hvad er bedst også for miljøet?
Lars ON
Lars ON
Indlæg: 3086
Postnr: 2770
Lars ON Lars ON
du kunne jo også købe en sprøjte og bruge eddikesyre.

udover at det effektivt slår ukrudtet ihjel er eddikesyren ikke nær så problematisk for miljøet som syntetiske gifte.
helja
helja
Indlæg: 1134
Postnr: 8520
helja helja
yeps... eller saltvand... sprøjten er fin, kan bruges til rigtig meget.. Har lige givet hele terrassen grundningsolie med min havesprøjte.. nemt og ligetil.. ;-)

Mvh Jan J
puch-maxi10
puch-maxi10
Indlæg: 127
Postnr: 8981
puch-maxi10 puch-maxi10
brug dog Zepelin det virker bedre end roundup da det ligger sig i jorden og tager ukrudtet inden at det kommer op det skal dog lige siges at det ikke tager ukrudt det er kommet op men zepelin kan sagtens blandes med en smule roundup og det virker i op til 3 måneder.Jeg sprøjtede gårdspladsen for to måneder siden der er ingen ukrudt i nu
Skovmanden
Skovmanden
Indlæg: 66
Postnr: 4130
Skovmanden Skovmanden
Hej, hverken eddikesyre eller salt er godkendte bekæmpelsesmidler. Det er med andre ord ulovligt at udsprede disse kemikalier. Og Round Up er IKKE tilladt længere på flisearealer!
Zepelin, kender jeg ikke - men jeg kan næppe forestille mig at et stof med varig virkning i jorden er lovligt!
Jeg bruger selv RoundUp i min indkørsel - med havesprøjte (udvanding er også forbudt nu).
zink_brian
zink_brian
Indlæg: 350
Postnr: 4760
zink_brian zink_brian
Tak for jeres svar...


Mest er jeg til gas, jeg hader gift... Men jeg fik at vide der var stor brandfare ved at bekæmpe med gas... derfor ville jeg høre mulighederne for gift... Måske er det ikke så giftigt som jeg er bange for.


Hvor farligt er det at gå med gasbrænder ? Hvor tæt må man gå på huset og andre bygninger ?
Skovmanden
Skovmanden
Indlæg: 66
Postnr: 4130
Skovmanden Skovmanden
Hej igen.
Måske skal vi have tingene i proportion. Almindeligt køkkensalt er 3x så giftigt for mennesker og dyr som det aktive stof i RoundUp. RoundUp er IKKE en gift - men en plantegift.

Gasbrænder er fint, hvis man kan finde ud af at bruge den. Flerårigt ukrudt så som mælkebøtte og skvalderkål dør ikke at at blive brændt ned. Nedbrænding er det samme som at luge med et luge- eller hakkejern. Kunsten er at "blanchere", da der så dannes giftige stoffer indeni plantet, som rødderne sidenhen dør af. Det er ikke helt enkelt at gøre korrekt.

Hvor tæt du skal gå på en træbygning......tja....når dit haveskur er omringet af brandfolk, så ved du at du har været for tæt på.

I disse tider, skal det måske også nævnes, at det undrer at ingen nævner CO2 i forbindelse med gasbrændere......... måske fordi det giver et politisk dilemma for nogen?
Lars ON
Lars ON
Indlæg: 3086
Postnr: 2770
Lars ON Lars ON
Skovmand, du har ret i at 500 g salt kan tage livet af en person hvis man spiser det ad en gang hvorimod man formodentlig kan overleve at drikke en halv liter round up (kun 10% dødelighed). Men salten kan du udskille af kroppen igen, så hvis du overlever saltindtaget kan du "vaskes ren" indvendig igen. Det kan du ikke med systemiske gifte, som round up. Dele af dem ophober sig op med konsekvens for reproduktion o.s.v. er det ikke korrekt? Det er jo blandt andet også derfor at et træ, der er round up skadet får meget landvarige skader hvis det overhovedet kommer sig igen.
Jeg har svært ved at tro , at det er tre gange så farligt for et menneske at indtage 500 g salt over eksempelvis et halvt år som det vil være at drikke en halv liter round up i den samme periode.
Silas
Silas
Indlæg: 372
Postnr: København
Silas Silas
Ok, det bliver lidt et sidespor, men vil lige kommentere Lars ON

Synes blot at det er et lidt useriøst og noget lommefilosofisk regnestykke

1. Giftighed måles blandt andet med enheden LD50 (lethal dose 50% - der hvor 50% af testpersonen/musene dør)

2. LD50 for mennesker kendes ikke præcist for salt men er vurderet til ca 3,8gram pr kg legemsvægt, på een gang - selvsagt får man det endog meget skidt af mindre og evt også med varige skader. Dvs (selvfølgelig jf. Monsanto) at bordsalt er lidt giftigere end Roundup for mennesker

http://www.monsantoinfo.dk/roundup/...rdien.html


3. Som Skovmanden siger så er Roundup en plantegift der virker ved at hindre fremstillingen af særlige aminosyrer i planten (de aromatiske aminosyrer). Sagen er blot at mennesket ikke kan fremstille disse selv, men ene og alene får disse ved fødeindtag - derfor er Roundup heller ikke direkte giftigt for mennesker.
http://www.monsantoinfo.dk/roundup/...undup.html

4. Min egen holdning til brug for Roundup (inden nogen nu tror at jeg er ansat af Monsanto), så er jeg enig med Skovmand - undgår det helst, men hvis det skal til, så på enkelte planter eks. med pensling og jf gældende regler. Hvorvidt det så er forkert at bruge salt ved jeg ikke - for der pøses jo nogle ton salt ud om vinteren og dét er mig bekendt ikke forbudt - nærmere lovpligtigt for at holde fortovet rent inden kl 07 :-)Vh, Silas
Skovmanden
Skovmanden
Indlæg: 66
Postnr: 4130
Skovmanden Skovmanden
Hej Lars,
Glyfosat (roundUp) ophobes ikke i kroppen, og er let nedbrydelig, så det er ikke rigtigt hvad du skriver.
Hverken glyfosat eller Aminomethylphosphonsyre, som er det nedbrydningsprodukt, der evt. finder vej til grundvandet er opført som havende hverken reproduktionsskadende eller andre langtidsskadevirkninger på mennesker og dyr.
At det har langtidsskadende virkning på planter kan du ikke relatere til pattedyr. Vore livsprocesser er vidt forskellige.
Men da alt naturligvis ikke er afdækket om disse stoffer og iøvrigt de fleste andre kemikalier, vi omgåes i vores hverdag, er det da indlysende at man altid bør anvende kemiske stoffer med forsigtighed. Jeg kan blot ikke se, at RoundUp har nogen særstatus - blot fordi det bære det folkelige prædikat "gift".
Lars ON
Lars ON
Indlæg: 3086
Postnr: 2770
Lars ON Lars ON
Det lyder jo fint. Jeg er lidt at en vovehals, så jeg er villig til at spise et halvt kilo salt over et halvt år hvis en af jer drikker en halv liter round up i samme periode. Da saltet jo jf. tidligere er tre gange så farligt som round up er der formodentlig mange der melder sig?

Roundup inhibits steroidogenesis by disrupting steroidogenic acute regulatory (StAR) protein expression. Environ Health Perspect. 2000 108: 769–776
zink_brian
zink_brian
Indlæg: 350
Postnr: 4760
zink_brian zink_brian
INFORMATION om: Ukrudtsmiddel, Zeppelin
Ukrudtsmidlet Zeppelin er velegnet til gårdspladser, skovkulturer, udyrkede arealer og vejkanter samt på jernbanelegemer. Zeppelin er et kemisk ukrudtsmiddel og må kun bruges én gang om året. Det udsprøjtes ved god jordfugt for at sikre optimal langtidseffekt. Regn kort efter udsprøjtning er en fordel for langtidseffekten. Det er vigtigt at Zeppelin kommer i kontakt med jordoverfladen. Langtidseffekten kan blive nedsat betydeligt ved for kraftig ukrudtsbevoksning.

Dosering: 350 gram til 15 liter vand rækker til 500 m². Udvandes bedst med rygsprøjte.


Kun en gang omåret !!!!
Har kan så intet ukrudt i et helt år ????
Det lyder da vildt...

Det er vist lige så ømt emne som religion!!!!

Har I ikke nogle links til undersøgelser eller anbefalinger ???
Twist
Twist
Indlæg: 1685
Postnr: 2860
Twist Twist
Jeg kan hurtigt give et link til MIN anbefaling Klik HER.
Jeps. det er korrekt. min anbefaling er på denne side:

Det kan s'gu godt være at eddike ikke er godkendt som ukrudtsmiddel, men ligeledes er C-vitamin altså heller ikke godkendt som medicin, og kanel er heller ikke godkendt som myrebekæmpelsesmiddel, men det er ikke ensbetydende med at de ikke bliver BRUGT sådan.

Og alt andet lige, så er eddike (eddikesyre i koncentreret form) meget harmløst for miljøet. Ja, det udelægger mulighederne for ALT at spire (inklusive ukrudt), og er dermed ikke specielt selektivt. Og ligesom med roundup så skal det derfor ikke for tæt på dine jordbær.

MEN... Har man en teresse, så er eddike altså ENORMT godt til at forhindre ukrudtet i at spirre, og dermed forhindre det i at komme igen EFTER du har fjernet det. Selv i meget koncentreret form (og det vil jeg ikke anbefale da syren så kan misfarve dine fliser) har eddike problemer med at bekæmpe "levende" ukrudt. Så sagen er: Bruger man eddike rigtigt (forebyggende) så er det ganske fint på fliser, hvor man jo ikke "må" bruge roundup længere. Og det fungerer også fint i bed med sten osv.... Men igen... Kun som forebyggelse.
God gammeldags håndkraft kommer man langt med, men mange ukrudt kommer jo som bekendt igen hvis man ikke får bugt med rødderne, og det gør hverken håndkraft eller eddike hvis du har fliser. Her er round up altså nødvendigt.

Hvorvidt man skal bruge et kemisk alternativ (som Zeppelin) det er jeg græsk-katolsk overfor. Det er et personligt valg, men jeg vil da nok indrømme at hvis midlet er så kraftigt at man kun må bruge det en gang om året... så vil jeg nok stille spørgsmål ved om det er noget jeg vil have stående i mit hus når nu jeg har børn.


Jeg har endnu ikke fået ryddet mine "sten" for alt ukrudt endnu, men jeg har anskaffet mig flg. for at fjerne ukrudt i mit nye hus der har ca 270 kvm gamle fliser, 105 kvm "nye" fliser og ca. 40 kvm med diverse strandsten, perlesten ol.

Jeg havde ukrudt der var højere end mig, og der var ikke ryddet ukrudt (Eller noget andet) i over 10 år. Så derfor er listen lang:

1) grensaks til de store ting
2) sav til de HELT store ting
3) Elektrisk kanttrimmer til "resten"
4) En sneskovl til at skabe rester væk (og overflade ukrudt der IKKE sad i stenområderne) PRØV at købe en sneskovl i et byggemarked i juni... De tror du er syg i roen. I dare you.
5) Herefter ventede jeg 1 dag for at se hvad der var tilbage, købte en kost og fejede. Herefter hev jeg "rester" op i hånden (kun de løse)
6) Så ventede jeg yderlige 1 dag, fejede, og så købte jeg en haveslange og 11Kg gas og en tagpapbrænder og forsøgte at brænde de flerårige og større ukrudt væk (husk at tilslutte haveslangen først... Det KAN jo være du får brug for den hvis du ikke ved hvad du laver)
7) Ventede yderligere 3 dage, gav sneskovlen en tur og fejede så igen, købte en rygsprøjte og 5l eddikesyre, som jeg fortyndede ca. 1 del syre til 4 dele vand og sprøjtede det over alt hvor der kunne komme ukrudt.
8) Ventede yderligere 3 dage og så "sneskovlede" og fejede igen, herefter købte jeg et "fugefræser-jern" til at komme ned i rillerne og rode godt rundt
9) Købte nogle hundrede kilo fugesand og en kost, og fyldte sandet i revnerne imellem fliserne med kosten.
10) Nu venter jeg lige et par dage igen og ser hvad der er tilbage, og så har jeg købt round up til det der lige skulle overleve DEN behandling.

Men nu ligner mine fliser (ja lige bortset fra alle de grene jeg har lagt der for at lav flis) da næsten noget der er til at leve med igen... Men ok.. det tog så også lige et par uger eller 3 at komme i bund med alt det.
jonkjensen
jonkjensen
Indlæg: 319
Postnr: 5491
jonkjensen jonkjensen
Med en fortid som frilandsgartner sværger jeg klart til gasbrænderen. Men den skal være af god kvalitet, og anvendes korrekt! Er mindre bange for CO2 udledningen end forkert anvendelse af kemiske bekæmpelsesmidler. Det er et faktum at over 90 % af haveejere der anvemder kemiske bekæmpelsesmidler, dosserer og anvender midlet forkert. Hvor brænderen kan bruges, bør den bruges.
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Roundup
  Lav-Have
 2. Spray mod ukrudt - billigere alternativ til Roundup?
  Lav-Have
 3. Ukrudt
  Lav-Have
 4. Roundup ultra
  Lav-Have
 5. Ukrudt...,
  Lav-Have