hjælp til valg af fastbrændselfyr

hej
er ved og kigge efter et nyt fyr,synes ikke jeg gider det med piller mere,er nok mere til kul,koks eller træ. Så har kigget på et par stykker. men hvor gode er de fra vvs-eksperten?????. pris ide imellem 25 til 30000kr.


http://vvs-eksperten.dk/index/kl-stoker-889

http://vvs-eksperten.dk/index/kl-combi-stoker-472

http://113099.buildyourownpublisher.com/00018/00038/
http://www.hedestoker.dk/shop/category.asp?id=772

Har et tb-mini koblet på en salmandafyr lige nu.hvis jeg nu vil sælge det hvad kan man få for det?det køre godt nok er 3 til 4 år gammel?

hilsen mikael
26 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvorfor gider du ikke træpiller mere?

Med venlig hilsen
ktm

 

Jeg går selv og kigger på en atmos dc25, men jeg skal lige tjekke hvor meget jeg gider selvskovning af brænde.

Husk at du også skal købe en akkumuleringstank/buffer beholder.

Og jeg kan ikke lige se hvad jeg skal gøre når jeg ikke er hjemme i længere tid, der har jeg jo også behov for en backup varmekilde, Oliefyr/el varmelegeme
, der kna give en temperatur så huset kan holde sig bare lidt varmt.

Køb KUN en brændekedel der overholder EN303-5, ellers kan din VVS ikke godkende den.

http://www.biomasse.teknologisk.dk/kedler/listen_soegning.asp
Hej

Jeg har også prøvet TB mini på en salamander. Det var ok, men krævede meget rensning og udnyttelsen i en salamander var vist også til at overse. Jeg skiftede ifbm flytning til et system som jeg meget varmt kan anbefale. Bioline A4 på en vølund alpha P kedel. Røgrøret er kun lidt mere end håndvarmt og systemet er yderst stabilt. Rensning er ikke nødvendigt hyppigere end hver 14. dag.
De links du har lagt ind er jo også stokere, men du nævner fastbrændsel. Kedlen (kunne i øvrigt også være en Alcon kedel) er grundlæggende en fastbrændselskedel og pillefætteren afmonteres nemt og så kan kedlen bruges til fastbrændsel. Lægger lige et par link
http://midtjysk-vvs.dk/product.asp?product=157
http://www.kirkeskovhvidsteen.dk/stoker1.shtml

vh Anders
hvorfor jeg ikke gider mere,jeg synes at træpiller er blevet for dyre,så det er endlig der for.så planen er at til sommer skifter jeg pillefyret ud og der håber jeg at jeg har fundet ud af hvad for et fastbrædselsfyr jeg vil have,ja jeg ved godt der skal være en akkumuleringstank , det er nu heller ikke der store problem. mit hus er på 142 km i 2 plan , jeg har lige fået tvillinger piger ,så det skal kan holde på det varme vand,men hvor langtid kan en akkumuleringstank holde vandet varm,vi har også gulv varme?
Annonce
det kommer helt an på hvor stor din akkutank er, men i den kolde tid skal du fyre 1-2 gange om dagen, og så skal du ha en kombi vandvarmer hvis du vil undgå at fyre om sommeren,
Jeg har selv kig på atmos kedlen, og har regnet mig frem til at det vil koste ca 40000 at lave et helt nyt anlæg for mit vedkomne,
Du kan se mere om det på biovarme.dk
Du kan jo evt sætte pillebrænderen på som backup når du ikke er hjemme.

Med de 40 m3 bøg vi selv skover om året gir vi ca 200 pr m og det tar ca 3 måneder med en dag om ugen, og vi er 3 om det.
har så også traktor og flækker samt vogn til transport.
jeg regner med en 1000-1200 liter tank,har selv for ikke så langtid siden sat en 110 liter metro kombi vandvarmer op og skiftede jernrør ud med plastikrør, så jeg håber jeg kan lave det meste selv,og det ved min vvs mand også.
Men hvor mange m3 træ bruger i ca om året?
Regner med måske ca 15 -20 m3 til ca 200-250kr pr m3 hvor det er kløvet og måske lev. Så det giver jo ca 3000 -5000 om året.
lige nu giver jeg ca 13000 om året med piller og el på et år.det synes jeg er for dyret.
Citat fra mikael76

Regner med måske ca 15 -20 m3 til ca 200-250kr pr m3 hvor det er kløvet og måske lev. Så det giver jo ca 3000 -5000 om året.
lige nu giver jeg ca 13000 om året med piller og el på et år.det synes jeg er for dyret.


Får du så for fremtiden el gratis oven i det halvgratis brænde?

Med venlig hilsen
ktm

 

Hej Micael.
Jeg har lige fået et Orlan 25 KW træfyr. Synes det er meget effektivt og kræver ikke så meget pasning. Tømmer aske ca en gang om ugen. Har en 1200 L akku tank på og fyrer kun en gang i døgnet men det tager ca 3 fyldninger af træ. Har et gammelt hus på 144 m2 og bruger ca 25 m3 træ MEN jeg har også tænkt på træpiller og skulle bruge for ca 18000 kr om året så jeg arbejder gerne med lidt træ for de knap 20000 kr jeg sparer i forhoæd til olie. Bare spørg hvis du vil vide mere. har ikke tid til at skrive mere nu er på vej ud af døren. Hilsen Jan
jeg vil også gerne være med hvis der er en der kan levere flækket bøg til 250 pr m..

du skal regne med min 450kr for flækket bøg.
ög ca de 20-25 m3 pr sæson.
Der er yderligere 16 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis