Varmepumpe (Bilka), igen, igen

Jeg ved, at der er flere herinde der kender noget til varmepumper (og en del der har en mening om samme emne).

Bilka har i denne uge et Scandesign Duo (2 indedele og 1 udedel) til 9999,-

Er der nogen der ved om dette er et godt anlæg (til prisen)? Vi har 1. sal på huset - derfor et duo anlæg. Umiddelbart virker det som om at begge indedele er "slim line" og de øvrige specifikationer ser rimelige ud. Dog er anlægger ikke med på teknologisk instituts positivliste over godkendte anlæg - jeg aner dog ikke om dette er vigtigt eller ej.

Erfaringer, viden m.v. efterlyses. På forhånd tak!

/hansen
Jeg ved, at der er flere herinde der kender noget... Vis hele indlægget
281 svar
 Følg tråden
Der er 40 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Nu har jeg læst en del, af de indlæg, der er lagt ud omkring varmepumper.
Men jeg kunne godt tænke mig og høre, om de besparelser der bliver låget fra sælger af, om de holder stik i den virkelig verden.

Med hensyn til hvor mange indedel der skal op, kommer det jo ikke kun and på hvor mange kvm. der er, men også hvor stor varme/kulde transmissionen er,
i gennem tag/vægge/vinduer. Det kan svinge meget.
Det kunne være sjov, hvis der var nogen af de, der har fået sat en varme pumppe op, fik lavet sådan en beregning.
For at se om det hold stik, med de kw de opvarmer med.
Alt gjorde op, discount varehuse er ikke berømte for specialister inden for køleteknik.
Salgsfolk er der for at flytte det vare de har hjem på det givne tidspunkt.
COP er ikke det samme for varme og køle drift, selv om det er det samme maskine/anlæg.
Er COP talerne lidt rosenrødt, se Jysk Teknos positiv list, for at få en realt overblik af hvad der kan forventes af denne slags anlæg, vis den billig du kikke på er overordentlig bedre, så er der nok noget tal magi på spil. Teknisk bagud i forhold til østen er Dansk fremstilet anlæg ikke.
Holdbarheden: Kvalitet er næsten til at føler på, vis det mand røre ved er noget bras så er resten også.
Maskiner var indgang bygget for at holde, Idag de skal bare holder garanti perioden ud. Pengene ligger i reservedele, service, og køb nyt
Dette sagt, min Nilan VP18 er fra 1988. Det eneste der er udskiftede på den er anoden i vandbeholder.
Dog forleden slå den HPFI relæ pga. kondens vand indtrængen i kompressor klemkassen
HVEM VIDE SÅ?
Min bedste bud er, en montør fra et mindre køle firm der ikke har noget at sælge, og hænger alt mulig op til forretninger og privat.
Chat sites som denne her, hvor folk forhåbentlig lufte deres brok, så vi andre ikke falder i det samme hul.
Og kommer frem med nogle før og efter data fra den virkelig verden når de har installeret noget.
Jeg er nu på efterløn. Eks, Elektriker og Kølemontør. Den sidste 18 år af arbejdes livet rejst jeg verden over for en store Dansk køle firm. Service, opstart, problemløsning, på industri anlæg af alle slags og alle kølemiddel.
Det så skrevet, hånden på hjertet, jeg er lige så meget i mørket med hensyn til hvad virkelig duer, indenfor mindre varmepumpe, som den næste mand (det er derfor jeg er havnet i forum).Fordi jeg går med tanken om et supplerende varme kilde.
Så vis det er nogen trøst, du er ikke alene derud.confused
Mvh
Hej Alle

En lille status.... Her fra....

Jeg har sat en Panasonic varmepumpe op... Den gør det utroligt godt, jeg er super glad for den.

Jeg skal bare finde ud at hvordan jeg nedsætter mit gas forbrug, vi bruger næsten ikke gas til opvarmning... Om natten på 1 salen, badeværelset "gulvvarme" og lidt i køkkenet.

Pumpen køre ikke ret meget, eller ikke lige så meget som jeg frygtede.

Se pdf.
har jo læst jeres indlæg men er lidt i tvivl jeg bor i et 70 kvm hus med 6 rum så har en del rum jo hvad skal jeg kigge efter ? og hvad koster sådan en at holde kørende om året sådan ca.?
på forhånd tak Per smile
Nu er tråden ved at være lidt gammel, hvordan er status på bilka-pumperne for dem der har sat dem op? er de noget værd eller er det rent skrot?

 

Christian

Hej Lyngs!

Tror at du var den eneste på tråden, der faktisk havde købt en varmepumpe i Bilka - har du mulighed for at fortælle lidt om hvordan det gik?

Andre der har erfaring?

har et par venner der har kølefirma.De siger køb de godkendte mærker.I varmepumper det bliver for dyrt i længe med de billige,måske kan der ikke købes reservedele om nogle år.Effekt dårlig når det er frostgrader
Hej Boss!

Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om - men egentlig handler det for mig mest om at jeg har en udestue der er helårsisoleret, som jeg gerne vil varme op lejlighedsvis, og der kommer til at gå uendeligt mange år, inden jeg har tjent de op imod 10.000,- kr. ind, som de dyre mærker koster.

Det handler altså ikke om hvorvidt Bilka-modellerne (som bl.a. roses til skyerne på www.klimamontage.dk) er gode, men mere om de er gode nok...

Du skriver: "bla. på klimamontage.dk". Der er ikke andre der roser dem end klimamontage. grunden er, at klimamontage og bilka har et samarbejde kørende, derfor får du nok ikk klima-montage til at skrive negativt om dem.
En bilka-pumpe får man vel for lige knapt 4kg. men en haraldnyborg der er af samme kvali får du for 1900....... du bør nok hellere se på hvad laveste setpunkt i varmedrift er, da du kan være nødt til at sætte den på 16`c på et tidspunkt hvor det er nok blot at holde et rum frostfrit..... bla Thermex laver en pumpe der kan sættes til under 10 grader. Det er farligt at købe varmepumper uden at have en fagmand til at give råd. man falder let for sælgeres "pep-talk" ,husk at man gratis kan skrive hvad som helst på en hjemmeside. desuden er markedet svært at overskue. ellers smid en mail eller giv et kald og jeg gir dig gerne et kort overblik.

Der er yderligere 231 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis