Det regner i min stue...

Det drypper ned fra loftet i min stue. Heldigvis har jeg en ejerskifteforsikring der skal dække omkostningerne.

Men hvor meget skal der laves? Hvis forsikringsselskabet kun vil lappe hullet i taget er det nok? Det er et 1 plans hus med skrå lofter. Dvs uden loftrum, og isolering direkte mod taget. Altså må man formode at isoleringen er gennemblødt. Skal isoleringen skiftes eller tørrer den når hullet er blevet lappet?
Hvad med underloftet (profilbrædder)? Der er ingen fugtige pletter, men kan der opstå råd og svamp med tiden pga fugten?

Jeg håber jeg fik forklaret problemet ordentligt. Forsikringsselskabet kan bilde mig hvad som helst ind, da jeg ikke ved så meget om netop dette. Så hvis der er en venlig sjæl der kan give et bud på hvad jeg som minimum bør kræve udbedret vil jeg blive meget glad.

Mvh
Carina
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Det drypper ned fra loftet i min stue. Heldigvis... Vis hele indlægget
29 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.

Jeg har lige sakset dette fra eb.dk:

"
Forsikringer ved huskøb er værdiløse

Tilstandsrapporter og ejerskifteforsikringer giver elendig beskyttelse, siger advokat


Af Erik Eisenberg og Allan Rasmussen - 13:15 - 18. jan. 2003


Hver anden dansk familie, der køber hus eller ejerlejlighed, tegner i dag en ejerskifteforsikring til mellem 8000 og 10.000 kroner. Det skal sikre dem mod dyre ekstraregninger, hvis huset viser sig at have skjulte fejl.

Men de dyre forsikringer er ofte værdiløse. Mange huskøbere må alligevel betale i dyre domme, hvis der er mangler på ejendommen. Det viser en række forsikringssager, som Ekstra Bladet gennemgår i dag.

En af sagerne har smadret et ungt pars økonomi og husdrømme. De opdagede, at loftet i deres nye hus var fejlkonstrueret og ødelagt af fugt. Men Nykredit-koncernens forsikringsselskab har afvist at betale mere end halvdelen af regningen på knap 700.000 kroner.

Sagen er ikke usædvanlig. Forsikringsselskaber kan udnytte et hul i reglerne til at smøge regningerne af sig. Det sker ved at henvise til, at huset er slidt og gammelt - og at man ikke kan forlange at få noget helt nyt via forsikringen.

FALSK MARKEDSFØRING
Det kommer bag på de fleste huskøbere. Da Folketinget i 1995 vedtog nye regler om hushandel, blev de kaldt 'Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom'.

Og siden har både politikere og ejendomsbranchen gentagne gange forklaret, at systemet med tilstandsrapporter og ejerskifteforsikring beskyttede mod uventede kæmperegninger på et defekt hus.

Men det er falsk markedsføring. I stedet for penge og beskyttelse får huskøbere et opslidende slagsmål med forsikringsselskabet.

- Vanvittig mange mennesker tror, at en ejerskifteforsikring giver fuld dækning for skjulte fejl. Men sådan er det ikke, forklarer sekretariatschef i Ankenævnet for Forsikring Henning Jønsson.

- Man skal anstrenge sig for at lave et ringere system end det, der gælder nu, siger advokat Allan Ohms fra advokatfirmaet Ret & Råd, der har specialiseret sig i at rådgive hus-købere.

FRA ASKEN OG I ILDEN
Han mener, at forbrugerne er kommet fra asken og i ilden. Tidligere kunne købere nemlig sagsøge den private hussælger, hvis der viste sig at være skjulte fejl og mangler ved et hus. Den mulighed gjaldt i op til 20 år.
Men hvis der er tegnet en ejerskifteforsikring, kan køberen ikke længere sagsøge sælger. Han kan kun gå til forsikringsselskabet.

- Reelt har man forringet forbrugerbeskyttelsen for huskøbere. Man har frataget dem en mulighed for at føre retssag, som de tidligere havde, siger advokat Allan Ohms.

En af ideerne med loven om de nye forsikringer var netop, at man ville undgå et stort antal retssager mellem private hussælgere og huskøbere.

- Men i forhold til tidligere har man i dag en ny type slagsmål.

Forsikringsselskabet er på en måde trådt i sælgers sted, men problemerne er ikke forsvundet. Køberne kan stadig ikke gardere sig 100 procent, hvis de køber et ældre hus, siger Henning Jønsson fra forsikringsankenævnet.

LÆS MERE OM SAGEN I EKSTRA BLADET LØRDAG
"

Link til artikel: http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=190435

Mvh
ThomasB
I er godt nok langhårede.
Jeg kan nævne, at jeg også lige har købt hus, og har haft en lignende skade (33.000 kr.) Da der var råd og svamp var det husforsikringen, der dækkede, hvilket betyder, at diskussionen og ejerskifte (som jeg også har) er irrelevant. Mit råd er, at tage kontakt til forsikringsselskabet, før du trækker de tunge skyts frem. Det kan jo være, at der slet ikke er problemer. Du kan altid senere klage over afgørelsen. Det eneste du skal gøre før han kommer er, at læse din police igennem indtil du forstår den. Så kan du bede ham pege på de paragraffer, der er relevante.
I er godt nok langhårede.
Jeg kan nævne, at jeg også lige har købt hus, og har haft en lignende skade (33.000 kr.) Da der var råd og svamp var det husforsikringen, der dækkede, hvilket betyder, at diskussionen og ejerskifte (som jeg også har) er irrelevant. Mit råd er, at tage kontakt til forsikringsselskabet, før du trækker de tunge skyts frem. Det kan jo være, at der slet ikke er problemer. Du kan altid senere klage over afgørelsen. Det eneste du skal gøre før han kommer er, at læse din police igennem indtil du forstår den. Så kan du bede ham pege på de paragraffer, der er relevante.
Vedr. Ejerskifteforsikringer

Jeg kan ikke lige finde et egnet bibelsk citat, i hvert fald ikke bedre end de allerede fremkomne. Jeg er alligvel nødt til at kommentere:

Jeg har selv prøvet at komme i klemme i en sag om ejerskifteforsikringer, så jeg vil give mine erfaringer fra 1995/96 videre: Ganske kort gengivet var der en række fejl på mit nyindkøbte hus fra 1970, som betød, at stort set alt udvendigt træværk måtte udskiftes, herunder samtlige spærender, der måtte saves af p.g.a. råd. En del af fejlene skyldtes forkert udførelse (f.eks. skjulte tagrender der var repareret med tape ...), forkert konstruktion etc. Nogle fejl var skjulte, andre var synlige. Tilstandsrapporten - der som bekendt danner grundlag for ejerskifteforsikringen - var utrolig grundig over alt i huset, på nær det udvendige træværk, der overhovedet ikke blev nævnt: Ingen kritiske bemærkninger og ingen Undersøges Nærmere.
Forsikringsselskabet afviste alle fejl som begrundet af tidens tand. De afviste ligeledes, at forsikringen skulle dække den del, der hører under skjulte fejl - incl. de skader der var opstået p.g.a forkert udførte reparationer.
Sagen røg til Ankeklagenævnet for Forsikring, der nok mente, at vi havde en sag, men de ikke ville tage stilling. Sagen skulle for en dommer. Lidt komisk skulle den økonomiske retshjælp til en sådan retssag komme fra selvsamme forsikringsselskab. Vi gik ikke videre med sagen.
Bortset fra de bygningstekniske diskussioner synes jeg, at det er værd at bemærk, at forsikringsselskabet ikke ville tage ansvar for tilstandsrapporten. Vi lader den lige stå et øjeblik - og ja - du læste rigtigt. Ejerskifteforsikringen blev tegnet på baggrund af tilstandsrapporten af forsikringsselskabets egen bygningssagkyndige, men forsikringsselskabet tog alligevel afstand fra rapporten! Kan en forsikring under de vilkår være noget som helst værd?! Hvis jeg ikke var en kylling, ville jeg råbe svindel, nu nøjes jeg med at hviske det ...

PS. Vi flyttede alle vore forsikringer så hurtigt som muligt - vi var ærlig talt lidt uTRYGge!
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Til Orla

Mon ikke vi kan konstaterer at, ejerskifteforsikringer ikke ligefrem rangerer højt i folks posetive opfattelse af forsikringer ? og uanset ens egne erfaringer i sådanne sager bør man holde sig orienteret om den almene trend og praksis inden for et givent område, inden man forsøger at intimiderer andre mennesker. Husk på at du har været i den ende af forsikringen som folk forsøger at få penge fra, du har helt sikkert også vurderet forkert i nogle forsikringstagers øjne.

Mvh

Peter

<p>Peter Madsen</p>
Annonce
Svar til PeMa

Min force er som det fremgår af mit tidligere indlæg, at jeg selv har haft både små og store skader som privatperson, og det vil sige at mine erfaringer er opnået på begge sider af bordet.

Problemet er nok der at folk bare tegner en ejerskifteforsikring hvor den er billigst, og ikke sætter sig ind i hvad den enkelte forsikring dækker.
Indrømmet det er ikke nemt, men det er nu altså sådan at vores verden fungerer lige nu.

------------------
www.orla-nautrup.dk
Til Orla

Jeg betvivler ikke at, du sikkert har haft nogle gode oplevelser mht. forsikringer, det har De fleste forhåbenlig, men snakken gik jo netop på ejerskifteforsikringer, som spørgeren ville benytte og her er den udbredte praksis jo netop at, det er utroligt svært at vriste penge fra forsikringsselskaberne, med mindre man har en intern viden om hvordan man gør, feks. ordvalg. Du kan hyre adskellige experter og fagfolk til at se på en skade, som alle samstemmende erklærer som en skade, undtagen forsikringsselskabet. Hvis ikke De vil af med penge, uanset hvad der står i policen, så kommer slipper de også for det. Ydermere vil det sansynligvis ikke kunne betale sig for de fleste mennesker at benytte denne forsikring, da selvrisikoen normalt er relativ stor, ergo må konklusionen være at disse forsikringer ikke er det papir værd som de er skrevet på.

Det undre mig lidt at du gentagende gange har haft behov for en ejerskifteforsikring ?? jeg havede det indtryk, fra dig selv naturligvis, at du var en helt fantastisk håndværker, og så undre det mig at du har overset betydelige K3 skader på en bolig ?

Det er ikke for at forklejne dine evner eller troværdighed, men du har selv slået tonen an.

Mvh

Peter Madsen

<p>Peter Madsen</p>
Tak for de mange svar. Forsikringen har godkendt skaden, men tømren sagde at det kun koster ca 2000 kr at lave det. Da selvrisikoen er 5000 kr.

Endnu en gang tak for jeres input

Carina
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis