Smeltet elinstallation

Vi har netop opdaget at samlemuffen til ledningen til vores opvaskemaskine er smeltet helt væk.
Vi har koblet komfur på samme 16 amp ledning. Der er ikke noget sikringer gået.
Heldigvis var der ikke dæksel på samledåsen, for så var hele huset nok væk.
Hvad kan det skyldtes ? 

 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

Vi har netop opdaget at samlemuffen til ledningen... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Gnister kan kun opstå hvis der er afstand mellem to ledere. Der skal rundt regnet 1000 volt pr. millimeter for at gnisten kan springe. Ved løse forbindelser kan man let have luftgab på under 0,3 mm. Hvis installationen er i orden, skal det være udefrakommende spændinger på mange tusinde volt, før der kan springe en gnist.

Hvis der løber en strøm, der er lavere end hvad sikringerne kan klare, vil der kun kunne ske en opvarmning, hvis der er større modstand end hvad en ordentligt monteret samlemuffe har. En løst spændt samlemuffe, kan gøre at modstanden i samlingen er er større end normalt, hvilket vil give varme.

Så det må være en løs forbindelse, medmindre der har været lynnedslag  eller en smeltesikring har være pakket ind i aluminiumsfolie.

 
@ Søren O
Jo, en med erfaring er givetvis bedre til fejlsøgning. Men her er der ikke tale om fejlsøgning, her er der tale om et kvalificeret gæt ud fra erfaring(personlig statistik) og et par billeder.
Her finder og beviser man ikke fejlen, og udbedrer den.
Her gætter man, og udskifter komponenten der er beskadiget.
Der er jo intet bevist før man over tid ser om fejlen lå i denne komponent(hvis alt kører ok fremover), eller et andet sted(hvis samme symptom opstår igen).
Jeg har arbejdet med elektrisk/elektronisk fejlsøgning i over halvtreds år, bl.a. på fly og behandlingsudstyr i sundhedsvæsenet. Der skifter man ikke bare en komponent og håber problemet er løst, man finder og beviser problemet, skifter den eller de defekte komponenter. Tester og godkender.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Hvis man vil løse en fejl, er man nød til at have nogle ideer om hvad årsagen kan være. Hvis der kan være andre årsager end løs forbindelse, bør de nævnes her, så de muligheder kan undersøges. Der skal være andre plausible forklaringer, før end man kan kalde det et gæt.


 
Gode ven skrev bl.a. En løst spændt samlemuffe, kan gøre at modstanden i samlingen er er større end normalt, hvilket vil give varme
Nu er det ikke værd at køre den videre. Du har jo lige netop selv besvaret det i din lange forklaring tak for det, og tak for at du ikke har beskyld nogen for injurier i denne tråd.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
@ev elman. Du behøves ikke at takke mig fordi andre opfører sig ordentligt. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis