Fejl i konstruktion, hvad ville i gøre?

Jeg har problemer med træk på ny 1. sal, og vil høre om i havde nogle gode råd til det videre forløb.

Det drejer sig om helt ny 1. sal med nye spær, isolering, tag med kviste og vinduer. Isolering har den tykkelse den skal have, men fordi vindspærren ikke er tæt ved tagfoden suser luften igennem etageadskillelse og op i skunk (varm skunk). Dette er min analyse af problemet. Håndværkerne har 3 gange forsøgt at udbedre problemet ved at lægge mere isolering i skunken. Det kan jo afhjælpe træk, men løsningen er jo den forkerte, da isolering jo ikke skal bremse vind. Problemet er vindspærren. Jeg ser desuden problemer i at dampspærre flyttes længere ind ift. til kodens, og at dampspærre jo ikke kan være trukket helt ned til indermur, siden der også kan komme luft forbi denne.

Jeg har tænkt mig at kontakte dem igen, men ønsker ikke de blot kommer og fylde mere isolering på. Jeg bliver nok ikke taget helt seriøst, for problemet er jo også, at man skal stå i huset på bestemte dage, for at opleve problemet (god vind med bestemt retning). Indtil videre dokumenterer jeg træk med videooptagelser laser-temperatur-måler og stearinlys.

Hvad ville i gøre? Kan jeg forlange at de hyrer en uvildig til at gennemgå problemet og anbefale en løsning? Skal jeg selv finde en mand, og kan jeg efterfølgende forlange at de dækker hans løn?
22 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville bestille en uafhængig sagkyndig for egen regning (når du har 2 mio. til udbygning har du vel også råd til det).
Afhængigt af resultatet, kan du måske sende regningen videre til byggefirmaet senere hen.

De har ikke lavet en vindspærre som beskrevet her (trin 5 Opsæt vindplader)
https://efterisolering.sbi.dk/varmt-skunkrum/billedserie

I stedet har de sat hårde isoleringsbatts mellem spærrerne, som står på indermuren. De står i spænd. Men de er jo ikke fuget fast sammen med konstruktionen.

Her ses vindspærren
Hård batt som vindspærre er også ok, men skal fikseres (limes med pu-skum) men den skal også føres med op mellem spær for at skærme isoleringen bag og under mod vinden. På dit billede er der hulrum bag den men antager der er fyldt op med isolering bagefter?

Nedenfor eksempel hvor der er anvendt winwin-plader, det samme kan sagtens udføres med krydsfiner eller hårde batts, men skal selvfølgelig fastgøres så det ikke kan bevæge sig.

/BOFH 




Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Tak for svar BOFH. Ja de har lagt isolering bagved, men de hårde batts er ikke skummet fast.

Her er et billede at undertaget, hvis denne udførsel har betydning for vindspærren


I den konstruktion med varm skunk og diffusionsåbent undertag vil undertaget være ført med ud på fodplade/blik. Dvs man kunne frygte at vindstoppet ikke er ført helt op mod underside af undertaget, ellers vil vinden jo kunne komme mere eller mindre direkte op mellem din isolering og undertaget, hvis der er undertagsventiler i loftet er der jo ikke krav om at det skal kunne ventilere via skråvæggen = der skal ikke være mellemrum mellem vindstop og undertaget.

/BOFH 

Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Har selv samme type problem hjemme med træk fra skunken, når der er kraftig vind fra syd ind mod  tagfladen.

Problemet er her at fugtspærren ikke slutter helt tæt omkring spær og fodbjælke, så det blæser gennem det ydre undertag og igennem den ydre isolering, og ind omkring  spærene/fodbjælken.

Det er ret svært at gøre noget ved. Måske skal skunken skilles ad igen inde fra, og der skal ligges ny fugtspærre, som tapes rigtigt godt fast til spærene.
BOFH, nu har jeg et undertag som ligger direkte oven på isoleringen, så jeg tænker der ikke er brug for ventilering under undertaget, og der skal vel heller ikke være undertagsventiler, eller?

Men skal de hårde batts skummes fast til undertaget, er det overhoved muligt?


Der er yderligere 12 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis