Kondens og fugt på vinduer indvendigt, hvad kan vi gøre ?

 Følg tråden
hus2003
hus2003
Indlæg: 22
hus2003 hus2003

Hej,

Er der nogen der ved hvordan man løser indvendige fugt og kondensproblemer med Velfac 200 vinduer (produceret fra ca. 2002 til ca 2009)? Er der nogen der ved om dette kan løses ? Kan vinduerne opgraderes/forbedres/fixes ? Skal de fuldstændig udskiftes til andre vinduer før problemet forsvinder ? Har velfac kompenceret økonomisk på nogen måde?, kulance, leveret nye vinduer uden beregning eller til lavere pris ?

Takker, på forhånd  :)


Lidt ekstra info:

Vi har varmegenvinding ventilationsanlæg og luftfugtigheden i huset er lav.

Kort beskrivelse af problemet:

https://ing.dk/artikel/kuldebroer-giver-skimmelsvamp-i-spritnye-vinduer-84873

https://www.youtube.com/watch?v=_jBzj0BpqzQ

https://www.youtube.com/watch?v=3zuehDQma3g

https://www.youtube.com/watch?v=_Id7SQHkF2k

 


karl smart
karl smart
Indlæg: 989
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

Udluftning ,  udluftning osv 

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
uldal
uldal
Indlæg: 4954
Postnr: 6500
uldal uldal

Udluftning!! Det er ikke vinduernes skyld, men jeres dårlige udluftning. Gennemtræk min 2x1 time dagligt, så bliver det bedre.

 

maf
maf
Indlæg: 259
Postnr: 8400
maf maf

Det er et kendt problem ved lige netop de vinduer fra Velfac du beskriver. De har dog i mellemtiden fået løst problemet på deres nye elementer, men har dog ikke hørt om en løsning ved gl vinduer. Har desværre heller ikke hørt om at de skulle yde kompensation, selvom de vist nok skulle have erkendt problemet. Men måske...

Stigmand
Stigmand
Indlæg: 275
Postnr: 2300
Stigmand Stigmand
uldal skrev den 02-02-2019 04:26:47

Udluftning!! Det er ikke vinduernes skyld, men jeres dårlige udluftning. Gennemtræk min 2x1 time dagligt, så bliver det bedre.

 Det må være en joke ikke? Hvad tror du det vil koste på varmeregningen? Har man varmegenvinding i huset så skal der ikke være nogen problemer. Hvad er jeres RH? Skru evt. op for anlægget. Jeg har gode 3 lags vinduer med meget tykke karme og har ingen problemer i vores hus uden varmegenvinding. Vi lufter ud 2 × 5 min hver dag. Har dine vinduer for store kuldebroer så kan du ikke løse det med normal udluftning.

Natur
Natur
Indlæg: 1093
Postnr: 0000
Natur Natur

Det er desværre et kendt problem med Velfac 200 vinduer :-(  Tror det bedste - og billigste på langt sigt er, at skifte til et seriøst produkt..

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
El-mek67
El-mek67
Indlæg: 124
Postnr: 2791
El-mek67 El-mek67

Ja karl (knap-så)smart, og uld(på hjernen)al, er i den grad væk fra vinduet. Læs dog hus2003’s indlæg: Ventilationsanlæg, lav RH, så anlægget er jo nok ikke gået i stå. Se også artiklen på ing.dk, som der er link til. Faktisk tror jeg spørger selv har regnet ud at, den bedste løsning er nye vinduer. Det ville så klæde Vel(ux)fac at levere nogle nye med en klækkelig rabat. Tænker ca. 75% kunne være passende; men det er jo nok ønskedrømme.

Spørger har sikkert et hus med gulvvarme og tykke mure istedet for et hus med tynde mure, og nogle kraftige radiatorer der sikkert kunne holde duggen fra Velfac’erke. Så hvis “hus2003” er til lidt “opfinderi” og ærgrer sig over de mange “tusser” til nye vinduer, så prøv at tænke på hvordan og hvormeget luft, der skal sendes ud til de famøse vinduesrammer for at afhjælpe problemet.

"Hvis du laver arbejdet ordentligt første gang, behøver du ikke lave det om"
Natur
Natur
Indlæg: 1093
Postnr: 0000
Natur Natur

Det der kan "undre" er at Velfac/Velux har kunnet smøre nogen "godkendere" under bordet - så meget - i så mange år.. og være sluppet af sted med det..   

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
uldal
uldal
Indlæg: 4954
Postnr: 6500
uldal uldal

Stigmand, din hån overfor forslaget om overdreven udluftning, klæder ikke dette forum. Da der er rigtig megen fugtig luft i de lokaler, skal det væk. Det går på ingen måde ud over varmeregningen, tværtimod. Det smarte er at LUKKE for varmen, mens man udlufter. Når t8ngene normaliserer sig, kan du gøre perioderne kortere. Men vandet kommer altså ikke af sig selv.

 

Natur
Natur
Indlæg: 1093
Postnr: 0000
Natur Natur

Med genvex forventes det IKKE at man skal lufte så meget ud!
vi er hjemme - stort set kun for at sove.. her udlufter vi stort set aldrig.. og ingen problemer!

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
hus2003
hus2003
Indlæg: 22
hus2003 hus2003 Trådstarter

Det er især i rum hvor vi sover at det er umuligt at holde vinduerne fri for kondens....

Fra: https://idealcombi.dk/politisk-uretfaerdighed-konkurrenceforvridning/

Velfac har produktet Velfac 200i, der som et af de to eneste registrerede produkter på energivinduer.dk fra de danske producenter, ikke lever op til kondenskravene og dermed det forventede krav om overfladetemperatur. Energistyrelsen har erkendt, at kravene i BR15 er blevet ændret som følge af en henvendelse fra VKR til ministeren, og det bidrager selvsagt til de øvrige producenters frustration.

Er der nogen der har Velfac 200 (årgang 2000 til 2010) der ikke har problemer med kondens? hvis ja, hvad gør I ?  pft.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.