Kondens og fugt på vinduer indvendigt, hvad kan vi gøre ?

Hej,

Er der nogen der ved hvordan man løser indvendige fugt og kondensproblemer med Velfac 200 vinduer (produceret fra ca. 2002 til ca 2009)? Er der nogen der ved om dette kan løses ? Kan vinduerne opgraderes/forbedres/fixes ? Skal de fuldstændig udskiftes til andre vinduer før problemet forsvinder ? Har velfac kompenceret økonomisk på nogen måde?, kulance, leveret nye vinduer uden beregning eller til lavere pris ?

Takker, på forhånd  :)


Lidt ekstra info:

Vi har varmegenvinding ventilationsanlæg og luftfugtigheden i huset er lav.

Kort beskrivelse af problemet:

https://ing.dk/artikel/kuldebroer-giver-skimmelsvamp-i-spritnye-vinduer-84873

https://www.youtube.com/watch?v=_jBzj0BpqzQ

https://www.youtube.com/watch?v=3zuehDQma3g

https://www.youtube.com/watch?v=_Id7SQHkF2k

 


Hej, Er der nogen der ved hvordan man løser... Vis hele indlægget
30 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
uldal skrev den 02-02-2019 20:18:06

Stigmand, din hån overfor forslaget om overdreven udluftning, klæder ikke dette forum. Da der er rigtig megen fugtig luft i de lokaler, skal det væk. Det går på ingen måde ud over varmeregningen, tværtimod. Det smarte er at LUKKE for varmen, mens man udlufter. Når t8ngene normaliserer sig, kan du gøre perioderne kortere. Men vandet kommer altså ikke af sig selv.

 Det var ikke ment son en hån, undskyld hvis det føltes sådan. Det var en reaktion på "dårlig udluftning" og et overdreven forslag om 2 timers udluftning per dag. Ingen vinduer kan kræve dette og slet ikke når man har mekanisk udluftning. hus2003 har som han skriver lav fugtighed og så handler det jo om kraftige kuldebroer, hvilket kan være uløseligt.

hus2003 skrev den 02-02-2019 21:19:16

Det er især i rum hvor vi sover at det er umuligt at holde vinduerne fri for kondens....

Fra: https://idealcombi.dk/politisk-uret...rvridning/

Velfac har produktet Velfac 200i, der som et af de to eneste registrerede produkter på energivinduer.dk fra de danske producenter, ikke lever op til kondenskravene og dermed det forventede krav om overfladetemperatur. Energistyrelsen har erkendt, at kravene i BR15 er blevet ændret som følge af en henvendelse fra VKR til ministeren, og det bidrager selvsagt til de øvrige producenters frustration.

Er der nogen der har Velfac 200 (årgang 2000 til 2010) der ikke har problemer med kondens? hvis ja, hvad gør I ?  pft.

 Har i tætsidende plissegardiner el.lign? Det kan hjælpe at give dem et par cm luft for neden. Sov heller ikke med lukket dør.

Vi har desværre også nogle store Velfac vinduespartier i vores køkken. De er fra 2008, men vi har heldigvis ikke de store fugtproblemer. Konen klager over fugt ved fuger, så de skal jævnligt tørres af. 


Søren O

Ang. det som  El-mek67 skrev: "prøv at tænke på hvordan og hvormeget luft, der skal sendes ud til de famøse vinduesrammer for at afhjælpe problemet".: jeg forstår ikke helt hvad du mener, kan du uddybe ? pft

Prøv nu og læs hvad der bliver skrevet, om der er tætsiddende plisse gardiner eller ej er da totalt irrelevant når problemet består i at de Velfac vinduer er EN STOR KULDEBRO...... med andre ord et meget dårligt produkt, grænsende til det skandaløse.

Annonce

Jeg er helt enig i at det er en skandale og Velfac er tilsyneladende fuldstændig ligeglad, men grunden til at jeg skriver herinde er for at høre om der rent faktisk er nogen der har løst problemet og hvordan? - eller lever alle bare med problemet ?


https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/105523/artikel.html

https://ing.dk/artikel/minister-dropper-krav-om-vinduer-skal-vaere-kondensfri-173986


Når man har et ventilationsanlæg, bør dette ventilere døgnet rundt, og selvfølgelig være indreguleret, så det opfylder kravene til et sådant anlæg.

Hvad er jeres temperatur og luftfugtighed?

En ulempe ved dette forum er, at der hele tiden er nogle “kloge Åger” der på automatik byder ind med svar, på problemer som de ikke har sat sig ind i.

Det er jo et kendt problem at disse Velfac vinduer, produceret i denne periode, har dette problem, og problemet består uanset hvor meget man udlufter.

Fx og for at sætte det på spidsen, hvis at der er minus 10 grader udenfor, så er håndtaget og kanterne indenfor også minus 10 grader !

Dette kuldebro  problem kan man ikke udlufte sig fra.

Som det gentagende gange i trården er nævnt, så er dette et for perioden velkendt Velfac problem og man kan så undre sig over at en anderkendt vindues producent som Velfac kan lave og markedsføre sådan en brøler.

Der må være en person som er fyret eller som har skullet give mange kvaje bajere.

Men som der også er skrevet Velfac er blevet klogere, så de nye vinduer har ikke dette problem, men det er surt show for dem som har købt de fejlbehæftede vinduer, og mærkeligt at Velfac ikke tager hånd om disse kunders vinduer.

Håber der er nogen som læser denne tråd, der kan fortælle hvordan man løser problemet. Vi har i mellemtiden booket en uvildig expert til at rådgive os. Mere info senere.....


Der være nogen af de mange utilfredse kunder der har løst det..... :

https://dk.trustpilot.com/reviews/5a858d38d27b0a0594cd9829

Hvorfor ringer du ikke til velfac og spørger? Hvis det er et velkendt problem så har de da svaret, hvis altså der er en løsning. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis