Spm til kursus-video (diagram)

https://youtu.be/L-Vti496ZWA?t=6m35s

1. Han siger at han "sætter" strømmen: I = 10mA. Hvor "sætter" han den henne? på strømforsyningen?

2. Nu hiver I jer nok i jeres få grå hår ;-), men hvorfor er det lige der overhovedet skal en modstand på? hvis jeg sætter en pære til en spænding så lyser den da lige meget om der er en modstand eller ej?

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
https://youtu.be/L-Vti496ZWA?t=6m35s 1. Han siger... Vis hele indlægget
33 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
ev elmand skrev den 28-02-2018 10:30:48

Skal jeg hjælpe / rette dig lidt med diagram, så er symbol for en lysdiode med 2 pile skrå udfra den. Men ellers korrekt i forhold til trådens disussion. 

Det kan så udvides med en knap (afbryder) lige efter batteriet, så kan du starte motoren og se at den er startet. Skal vi koble det med dine spørgsmål i en anden tråd hvor du ønsker motoren skal køre begge veje må du have en 2 polet omskifter som beskrevet der, så du kan ombytte + og -. Det medfører så at din lysdiode ikke lyser, da den skal have + ind på rigtige side. Du kan så sætte en mere ved siden af som vender modsat. Så viser den ene retning "op" og den anden retning "ned" 

 super! tak

Hvis jeg har undladt de to streger som jeg har gjort, betyder det så bare en pære?

Kender nogen et gratis program til at tegne diagrammer med? helst til mac, men har da også en PC jeg kan fyre op under hvis det er...

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Hvis du har udeladt pilen(ene) betyder det bare en diode. Signaturen for en pære er en cirkel med et kryds i. Ang. tegneprogrammer til MAC kunne du prøve at søge på Google. Søg på CAD for MAC. Du kan fint nøjes med papir og blyant til en begyndelse, så får du tid til at tænke på diagrammet i stedet for at tænke på, hvordan det skal tegnes på computeren. LED med form som en pil eller andet bør du kunne få hos et firma, der handler med elektronik løsdele.

https://elektronik-lavpris.dk/index.php


fase

Der er en masse sider med diagrammer og symboler. Her er et eksempel hvor der på forsiden er netop et par af hver _ Lysdioder - elektrolytkondensatorer - modstande og transistorer. Jeg vil tro der er en symbol oversigt hvis du går videre på hans side. Han skriver at han ikke vedligeholder siden længere men det betyder jo ikke at det er løgn det der er på siden  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis