Varmepumpe og buffertank til lavenergihus

Carioca
Carioca
45 4070

Mit spørgsmål er: Hvilke rørindgange i min buffertank er mest fordelagtige at bruge til hvad?

Jeg har bygget mig et 200 m2 superisoleret lavenergihus i 1½ plan, som skal opvarmes med radiatorer i de "alm" rum og med vandbåren gulvvarme i badeværelser og bryggers.

Varmepumpen - luft til vand - er på 7 KW, og jeg planlægger en fremløbstemperatur på ca. 40-43 grader og en returtemperatur på 36-39 grader.

Varmepumpen producerer varmt vand direkte ind en velisoleret 300 liters buffertank, som ses herunder. Tanken får altså varmt vand direkte fra varmepumpen og vandes ledes direkte ud i radiatorerne fra samme tank. Altså ET kredsløb.


Den øverste spiral er til det varme brugsvand, der løber INDE i spiralen. Den er lavet af korrugeret rustfrit stål, og vandes ledes videre op i en 80 liters el-vandvarmer, der hæver temperaturen til ca. 55-60 gr., så det burde være både husmodervenligt til beskidte potter og pander og legionellafrit til de lange brusebade.

Den nederste spiral er beregnet til den kommende vacuumrørssolfanger, men den er foreløbig ikke aktiv.

I venstre side er der 6 rør, der fører direkte ind i tanken. (de tre små rør i højre side er til termometre)


Overvejer følgende rørføring til tanken:

Varmepumpe ind i det næstøverste rør og ud i det nederste rør.

Radiator og gulvvarme hentes fra det øverste rør og sendes retur til tanken i rør nr. 3 eller 4 fra toppen.

Jeg har læst lidt om lagdeling i varmt vand i sådan en tank og tænker, om jeg vil kunne udnytte det med det her setup?


Med venlig hilsen

Søren
Mit spørgsmål er: Hvilke rørindgange i min... Vis hele indlægget
43 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
DeFaa
DeFaa
16 9560
Fedt og tak for input, det eneste jeg bekymre mig om er om det er en t problem at min topspiral har været brugt til CV vand og nu skal bruges til VV, er den måske beskidt ? kan jeg rense den ? Hmm men fedt med input.. hilsen martin

Hugzi
DeFaa
DeFaa
16 9560
hej søren, hvor land er brugsvands spiralen ( top )  i din tank ?

Hugzi
Carioca
Carioca Trådstarter
45 4070
Se her (oversat fra ungarsk):
https://translate.google.dk/translate?sl=hu&tl=da&u=https%3A%2F%2Fkazanstore.hu%2Ftermek%2Fkazi-totya-300-literes-2-hocserelos-puffertartaly-szigetelessel%2F3948
Den hedder KTMM 300 2HE


Med venlig hilsen

Søren
Annonce
Carioca
Carioca Trådstarter
45 4070
DeFaa skrev den 21-09-2019 17:40:11

Fedt og tak for input, det eneste jeg bekymre mig om er om det er en t problem at min topspiral har været brugt til CV vand og nu skal bruges til VV, er den måske beskidt ? kan jeg rense den ? Hmm men fedt med input.. hilsen martin

 Det med rengøringen af topspiralen aner jeg intet om. Interessant spm. som du nok skal have helt styr på først.

Måske et opkald til dit lokale vandværk kan sige noget fornuftigt? Husker nogle af de mange steder, jeg har boet, hvor den indvendige side af vandrørene var ret så skummel at se til. Tør næsten ikke tænke på, hvordan koldtvandsrør i vejene ser ud under København. De er næppe helt nye allesammen :-)

Men CV-vandet er endnu mere skummelt at se til, og det er jo heller ikke for sjov at man bruger "sorte" rør til den del.

Med venlig hilsen

Søren
DeFaa
DeFaa
16 9560
:-) ja der er lige lidt at undersøge.. jeg afventer svar fra Nilan som har lavet beholderen, om min plan :-) Desuden har jeg planer om at rense mit CV system med Fernox clean og konservere med Fernox protect inden jeg sætter den nye VP igang.Heldigvis har jeg ingen sorte rør i min inst. :-) 

Hugzi
DeFaa
DeFaa
16 9560
hej søren og LDS har du kommentare til dette setup :-? efter gennemgang af min inst. har jeg fundet at dette setup kunne være nemmest for mig ,, men hvad siger LDS.. ? Panasonic anbefaler buffer hvis man har under 50L i systemet ?? hmm buffer eller ej ? godt eller dårligt ? :-) alle de spørgsmål,,, ?? en god dag til alle LDSèr

Hugzi
Annonce
Carioca
Carioca Trådstarter
45 4070
Hvorfor dropper du at bruge din 200 L beholder som buffer for solvarmen og varmepumpen? Det er jo hele fidusen i mit anlæg, at brugsvandet kun kører igennem det korrugerede rør og direkte op i VV-beholderen.

Med venlig hilsen

Søren
DeFaa
DeFaa
16 9560
hej søren, jeg dropper ikke min buffer, jeg bruger bare den topspiral, i buffer tanken,  som mit pille fyr har brugt, til VP. Min solfanger spiral er i bunden og har altid været der :-) Mit VV tager jeg ud som jeg altid har gjort, jeg føre det bare til VV beholder. 

Hugzi
Carioca
Carioca Trådstarter
45 4070
Jeg er med. Men det vil sige, at du kun bruger solfanger og varmepumpe til at lagre brugsvand i hhv. din 500 l tank og din 200 l tank?

Dit gulvvarmevand har ikke noget lager, udover at det stjæler lidt varme fra din 200 l brugsvandstank under gennemløbet. Det forekommer mig ikke at være særligt effektivt, men måske fatter jeg ikke dit system endnu... :-)

Med venlig hilsen

Søren
DeFaa
DeFaa
16 9560
Jeg har en varmeveksler og 3 vejsventil, der ikke er på tegning, 3 vejs ventil føre solfangerkreds over i veksler ( til gulvvarme ) når 200 L tank når, en af mig indstillet temperatur.. men du har ret i at det er lidt mærkeligt at det kun er brugsvand der lagres,, 500 L tanken er sat op af en lokal vvsèr da jeg havde problemer med at min solfanger hele tiden kogte over,, men set i bakspejlet`s ulidelige klare lys,,så burde overforbrug på solfanger, føres på en CV gulvvarme buffer..Men jeg har talt med Panasonic og de anbefaler ikke nødvendigvis en "buffer tank" hvis dit anlæg ikke er så stort ca 200L system vand. Flere af deres setups er uden buffer og nogle af dem er med buffer, men lille og gennem spiral. En buffer er vel for at undgå start/stop scenarier ? en inverter styret VP køre jo bare det varme ud der er brug for ? eller ? det er en inverter styret kompressor så den må vel regulerer på varmen men holde det samme flow,, ?  Prøver bare at smide nogle bolde op i luften,, :-) Fedt med input.. 

Hugzi
Der er yderligere 23 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Buffertank til gulvvarme
  Fyr og opvarmning (28 svar)
 2. Kina-Varmepumpe og hvilken vandbeholder - til gulvvarme!
  Fyr og opvarmning (12 svar)
 3. Hvad med det her ?
  Lav-Hus (6 svar)
 4. Varmesystem + afkøling til nybyggeri
  Grøn energi og sparetips (6 svar)
 5. cirkulationspumper i serie
  Fyr og opvarmning (1 svar)
 6. Luft til Vand varmepumpe
  Grøn energi og sparetips (38 svar)
 7. Frostfri 1000 literstank
  Lav-Hobby (9 svar)
 8. VVS folk - Kommenter min varme installations plan
  Lav-Hus (16 svar)
 9. Tilstrækkeligt varmt vand til 300 liter karbad
  Fyr og opvarmning (6 svar)
 10. Regnvand i toilet
  Grøn energi og sparetips (114 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her