Hjælp til at få træfyr til at varme ordentlig

Hej LDS folk 

Som ny husejer ude på landet, fulgte der et træfyr med oveni hatten, det passede kæresten og jeg fint, da vi kunne få træ gratis at fyre med.
Helved skulle hurtigt vise sig, for udover komplet rensning af skorsten, og rør, samt af fyret, så har vi endnu ikke kunne formå at få fyret op i grader  Planen er, at det helst skal ligge på 60 grader, og det ville være helt perfekt på 70 grader, vi har endnu ikke oplevet første nævnte, men har dog prøvet at fyre intens med træ i en hel dag, og formået at få den på 50 grader, det kan leves med, da vand, og varme er OK her.
Problemet er så at næste dag er fyrets temperatur samt vand, faldet til 30 grader... 

Udover den intensive kamp med at få fyret op i grader, har vi forsøgt os med nogle forskellige løsninger, helt åben luftskakt, så der kommer fuld knald på, samt forlængelse af skorstenen

(IKKE ET KØNT SYN, MEN SKULLE PRØVES, MIDLERTIDIG LØSNING)
Planen var at det skulle kunne gøre så den trak mere luft, men det ser ikke ud til at hjælpe..
Vi har overvejet om måske en røgsuger måske er sagen? Og om vi så stadig skulle forlænge skorstenen med en meter eller 2 ?
Problemet er bare, at når vi åbner for fyret, kan jeg se at flammerne tager ved, fordi den får fuld luft, det gør den ikke når lågerne er lukket, men desværre så er der også røg i hele fyrrummet, efter få sekunder 
Vi overvejer at fyre med KOKS til om natten, for at kunne holde på temperaturen, og i dagtimerne træ... Men det hjælper ikke noget at købe koks, hvis fyret ikke kan holde sig selv igang.
Håber der er en handy man, som har været ude for noget lignenede, og kan give os nogle guldkorn, da vi snart er ved at kaste det fyr af h. til. 40 grader er bare ikke nok 
Billede af ROCA fyr. Som ses på billede står luftskakt helt åben.

 

Hej LDS folk  Som ny husejer ude på landet... Vis hele indlægget
33 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Frank - Tak for nyttig viden, er helt sikkert blevet klogere på det hele igennem denne tråd med jeres alle sammen hjælp!

Epoxymanden - Alt skulle være blevet renset pånær det sod der var.

Update.
Vi har lige prøvet og købe noget koks og vil lige prøve og se hvordan den reagere ifh. temperaturen, om vi kan få den holdt oppe hele natten, og så fyre videre med træ om dagen.
Det har indtil videre efter diverse ting ikke været noget problem at fyre med træ, sålænge den får fuld smæk med luften, men det koster også en del brænde.

Når man fyrer med træ i en kokskedel snakker vi om virkningsgrader på kun 50% eller derunder. Så brændetræet skal virkelig være billig for det kan betale sig. 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også