Genetablering af skorsten - kan man gøre noget af det selv?

Hej Alle,
Jeg er ny på forum og nyindflyttet i en patriciervilla fra 1920. Jeg vil gerne have genetableret skorstenen i huset, som er taget af lige oppe under taget. Jeg har en fin Jøtul brændeovn, som skal sættes op.
Jeg har haft to skorstensfejere ude og kigge, og de siger, at skorstenen har det udmærket og er pænt lige. Den skal laves med isodor og så skal der jo en ny pibe på taget med inddækning og hvad har vi. 
Jeg har fået to tilbud nu, og jeg må sige, jeg undrer mig! 
Den ene skorstensfejers pris er ca. 16.000 + moms, den andens 29.900 + moms. 
Er det ikke lidt ... voldsomt i prisforskel? Aner simpelthen ikke, hvad jeg skal mene om det. 
Det skal siges, at den første skorstensfejer (den billigste) var meget grundig og selvfølgelig var oppe på loftet og lyse ned i skorstenen og se det hele, også hvordan den er "skåret" af, mens den anden (den dyre) slet ikke besværede sig med at gå op og kigge. Og den dyre kendte slet ikke min brændeovn (Jøtul F3 i hvid emalje) og troede først, at det var en gammel sag, som man i dag ikke måtte sætte op. Jeg måtte jeg så fortælle ham, at den jo altså er splinterny, og jeg måtte åbne den, så han kunne se, at den er helt fin. Nånå, sådan en havde han da ikke set før. 
Jeg bor i en lille landsby, og det var folk her, som rådede mig til at kontakte den dyre også og få et tilbud, da han skulle være mere tjekket, og der åbenbart var et par stykker, som havde dårlige erfaringer med den første og derfor havde skiftet.
Men det virkede da ikke som om, nr 2 var særligt super, da han ikke engang gad besigtige skorstenen på loftet og ikke vidste ret meget om brændeovne?
Så nu er jeg da i syv sind om jeg tør give opgaven til nogen af dem. Hvad tænker I om den prisforskel og måden, de kom og kiggede på? 
Har virkelig blandede erfaringer med håndværkere, bruger dem kun til de ting, man absolut ikke må selv og har både prøvet typen, der kommer og laver et hul i muren og så ser man dem ikke i et halvt år (argh!!!) og typen, der kommer på pletten til tiden, er færdige på én dag og endda rydder nysseligt op efter sig. 

Mit tillægsspørgsmål går så på - da jeg skal lave rigtig meget her i huset og ikke har så mange penge - kan man lave noget af arbejdet selv? Altså f.eks. lave hul til brændeovnen og renselemmen selv og fjerne de mursten fra den gamle skorsten, som vist er smidt ned i skorstenen og skal fiskes ud? 
Kan man selv fylde isodor-elementer i en skorsten på nogen måde? Det eneste, jeg slet ikke selv tør rode med er det med piben på taget og inddækningerne på den. 
Eller kan man måske finde en lokal murer, som kunne hjælpe med noget af det? Skorstenen skal jo godkendes af skorstensfejeren, men kan man få dem til det, selvom det ikke er dem, som laver arbejdet? 
Ser meget frem til svar
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Hej Alle, Jeg er ny på forum og nyindflyttet i en... Vis hele indlægget
31 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Må jeg spørge hvor du har fundet den hvide Jøtul brændeovn...
Har ledt efter den...
Vh Lissy

Lissy
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også