Blommevin har stoppet gæring efter omhældning.

Hejsa LDS'ere

Jeg har ville lave blommevin, og har købt sådan et her: http://things-4-you.dk/hjemmebrygni...t-631.html

Jeg fik startet det op i en brygspand, og da gæren var kommet i, hældte jeg det på en vinballon, da den er noget mere hyggelig at gå og se på
Men det skulle jeg ikke have gjort, da vi stod op dagen efter, havde massen skudt gærlåsen af, og der var klister ud over hele entreen. Det gærede helt vildt! Nå men der var jo kun en vej og det var at hælde det tilbage i spanden.. Men siden det har det ikke gæret :/
Har jeg fået dræbt gæren ved den om hældning?
Og hvad gør jeg så nu, bare en ny pose gær?

Håber der er en med erfaring her, det er min første vin

Mvh
Morten

Mvh

Morten

Hejsa LDS'ere Jeg har ville lave blommevin... Vis hele indlægget
37 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja - og så mangler vi bare at internettet kan transmogriffe både duft og smag
+ muligvis promiller en gang i fremtiden.

Så kan vi smage med :-)

mvh A

To ulykker kommer sjældent alene.
Tiden går langsomt - når man koncentrerer sig om den

Min 1-uges vin er udmærket - men lidt tynd i det - smagen fejler dog ikke noget - ikke skarp og " træls " som nogle billige BIB er. Den står så stadigt til lagring med egespåner i tanken. Det er dog begrænset hvad en lagring hjælper på en forceret vin på 1 uge. ( godt vi også har god flaskevin på hylderne )

Men..... min Nebbiolo gærer på livet løs - og er vel færdig om ca. 3 uger - derefter lagring med egespåner mindst 1 måned - så vi kan smage på den til jul

Og nok en måneds tid efter skal den på flasker.

Derfor : " tiden går langsomt "

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Fortsætter i denne tråd - selv om det oprindeligt var blommevin det drejede sig om .

Var lidt skuffet over 5-dages vinen - men det er så det - smager jo godt - men lidt tynd.

Men nu er min Nebbiolo færdiggæret - og hold da op sikken en forskel - smager godt og kraftigt. At vente det længere og give lidt mere for råvarerne betaler sig fuldt ud.

Nu skal den klare et par uger - bruger ikke klaringsmiddel men lader den klare selv.

Det bliver godt - rigtig godt .

Og når den allerede som helt ung smager så godt - hvordan så efter lagring i et par måneder med egespåner


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Update :

Har kunnet holde mig fra den i lagringsperioden til nu

Tappede lige flaske i går - god karma

Vil påstå at den er fuldt på højde med vin til ca. 50 - 60 kr/fl i supermarkedet - så jeg fortsætter med at lave vin selv - det er jo også lidt sjovt

Nu får den lige et par måneder mere inden den tappes endeligt på flasker - men alt i alt en god oplevelse.

En skam I ikke kan smage den

PS. Nummer 2 er lige færdigklaret og sat til lagring

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Skrevet af EISOE på 19 jan 2014 12:59


En skam I ikke kan smage den


Vi må arrangerer en udflugt til Midtjylland.
Kan vi slå telt op på din græsplæne? Vi må jo ikke kører hjem samme dag.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Annonce
Skrevet af Chr. på 19 jan 2014 13:06

Vi må arrangerer en udflugt til Midtjylland.
Kan vi slå telt op på din græsplæne? Vi må jo ikke kører hjem samme dag.

Chr.

Ja-da - har en rimeligt stor græsplæne

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

OT :

Bortset fra det har vi andet at byde på lige nu........

Skal til håndbold i Boxen i morgen - Danmark- Ungarn - det skal nok blive godt

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis