understøbning af sokkel, hvilke materialer?

Hej.

Efter et par tråde ang. understøbning af fundament/Sokkel.

Så er jeg fast besluttet at det skal prøves!

Dog er jeg lidt i tvivl om hvilken fremgangsmåde, der er bedst, nemmest og mest sikkert?

Jeg har hørt 3 forskellige fremgangsmåder.

1: Fylde op til 5cm under underkant nuværende fundament lade det tørre og så evt. banke en regal ind,
smide noget ekspanderende beton ind.

2: Lave en plade som dækker hele "hullet" der skal støbes og så bare fyld det hele op første gang.

3: Bruge fundablokke/Lecablokke og "murer" understøtningen op.

Jeg hælder mest til nr. 2 da det for mig lyder til at være nemmest og hurtigst, så man ikke skal over det samme sted to gange?

Derudover ville jeg når/hvis jeg vælger nr. 2 , tage 1 weekend hvor jeg i Støber et sted i nordlig side, også støbe et sted i sydlig side, så jeg faktisk tager og støber i hver side af huset parrallet, så jeg tager 2 meter hver weekend og igen 2 meter weekenden efter, netop også derfor jeg syntes at løsning nr. 2 er at foretrække så man spare at skulle over samme sted 2 gange.


Samt hvilket beton og hvilken blanding ville være at foretrække? Ekspanderende til hvis man støber det hele af en gang, eller hvis man vælger nr. 2 bruge normalt beton?

Ville det være en fordel at forankre det nystøbte understøtning med evt. et stykke jern op i gammel fundament som bliver støbt ind i det nye, og hvordan gør man så de nye støbninger man nu laver, binder bedst muligt ind mod hinanden?

Jeg regner med at understøbe ca. 80-100cm

Nogle erfaringer eller meninger? 

På forhånd tak.

Be Smart - Not Stupid..

Hej. Efter et par tråde ang. understøbning af... Vis hele indlægget
34 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja det er rigtigt men der er en hel del arbejde i det.

Det tager meget tid. Du skal helst havde en mini graver og en stor tvangs blander.

Anlægsstruktør på 7ne år. 
Belægning, Kloak og Fundamenter.

Glad bruger af LSD -
Jeg vil tage 2 x 1m hver weekend ergo ca. 2mdr når alt skal graves ud ville det tage en weekend med familielov venner og derefter skal jo det jo "bare" støbes..

Er slet ikker tvivl om der er meget arbejde og det vil tage tid, men har fået et tilbud på 200.000kr for dræn, iso udvendig, understøbning og gulvvarme og beton gulv... Lan selv lave hele kælder m. Nye vinduer, loft fliser osv. Til omkring 100.000-120.000kr..

Be Smart - Not Stupid..

Det lyder ikke vildt.

Ordentligt håndværk lavet hurtig det koster.

Man kan sparer meget ved af lave det selv.

Anlægsstruktør på 7ne år. 
Belægning, Kloak og Fundamenter.

Glad bruger af LSD -
Siger ikke det lyder voldtaget var et firma med polakker ansat, siger bare hvisnjrg selv kan ave det for det halve er det jo nok tiden værd nærmet ikke SKAL være færdig på bestemt tidspunkt..

Be Smart - Not Stupid..

Okay. Så kan jeg forstå prisen. ;-)

Men håber da du får lavet det.

Syntes det er fedt at du selv vil prøve.
Er selv igang med en hovede renovering.

Laver selv vand varme EL og tømmer arbejde selv om meget af det er nyt
For mig.
Men når man laver det selv så bliver det som man vil havde det. Der går bare lidt mere tid med det

Men god arbejdeslyst. :-)

Anlægsstruktør på 7ne år. 
Belægning, Kloak og Fundamenter.

Glad bruger af LSD -
Annonce
Lige et par indspark:

Hvis støbeskel kommer under terrændæk er det naturligvis ikke vigtigt om de er vandtætte eller ej, men er de over gulvniveau bør der benytest fugebånd i både lodrette og vandrette støbeskel. Se eventuelt:
http://www.cetco.dk/LeftSideNavigation/ConstructionWaterproofing/VolclayWaterproofingProdukter/WaterstopRX/tabid/273/language/da-DK/Default.aspx

Der bør ibores armering mod eksisterende betonflader. Ny beton skal armeres for at undgå revnedannelser (mere jern end man lige tror), armering skal føres igennem nye støbeskel.

Metoden med skrå forskalling der trykks ind lyder smart, men måske lidt svær at udføre i praksis for en GDS'er. Typisk benyttes en metode hvor ny forskalling ligger 10 cm uden for ovenstående væk, og der støbes ca. 20 cm højere op. Hvis dette spring ikke kan accepteres placeres forskalling i samme plan og der hugges støbehuller pr. 0,5 m i undrside af eksisterende fundament, så man kan få beton ned i forskalling. Der skal igen støbes ca. 20 cm over underside af eksisterende fundament.

Jeg vil altid anbefale at tilsætte ekspansionsmiddel til betonen. Mange tror at ekspanderende beton eller mørtel ekspanderer og udfylder mindre huller og hulrum. Det er ikke korrekt, men med tilat ekspansonsmiddel undgår man at betonen svinder efter støbnin Den nye beton vil således ikke trække sig sammen, hvilket vil kunne medføre et slip mellem eksisterende fundament og påstøbning, med revnedannelser og (små) sætninger til følge. Igen hvis støbeskel ligger inder terræn. er problemet nok mindre kritisk, men jeg vil stadig anbefale at det benyttes.

Jeg mener godt understøbning kan være et GDS-projekt. Jeg er helt sikker på. at du vil kunne udføre det bedre end 90% af de understøbninger der udføres af "profferne". Mange af dem der ikke er decideret specialister har ikke helt styr på hvad de gør eller springer over hvor gærdet er lavest. De slipper som regel afsted med det, da problemerne ofte først opstår lang tid efter. Den der med "sådan har vi altid gjort" er lidt som at spille i lotteriet ;o)

Held og lykke med projektet.


Venlig hilsen

Jens

Jens er ikke helt med på hvad du mener med armring hvis ny fundament er understøbeskel?

Jeg vil overveje det med ekspanderede men ville du så bare bruge: 0,5cement:0,5ekspanderende:5støbemix eller hvordan?

Mvh

Be Smart - Not Stupid..

Skrevet af Lyst på 25 feb 2013 11:46
Jens er ikke helt med på hvad du mener med armring hvis ny fundament er understøbeskel?

Jeg vil overveje det med ekspanderede men ville du så bare bruge: 0,5cement:0,5ekspanderende:5støbemix eller hvordan?

Mvh


Lyst:
Det ekspansionsmiddel jeg kender er noget pulver du blander i den ellers normale færdigblandede beton. Der findes sykkert andre produkter. Tænker du på noget der er blandet med cement på forhånd? Så skal man nok bare følge producentens anvisning.

Angående armering:
Jeg kan ikke helt finde ud af, om støbeskel mellem eksisterende fundament og ny påstøbning liger over eller under nyt gulvniveau. Det er egentlig ret afgørende. Krav til armering, vandtætning ekspansionsmiddel mv vil i høj grad afhænge af dette.

Støbeskel over gulvniveau: Store krav, afhængig af div. faktorer.
Støbeskel under gulvniveau: Ikke store krav

  

Venlig hilsen

Jens

Æblebjerg: Jamen ang. ekspanderende så skal jeg blande beton: 1cement:5Støbemix og når det er blandet og mikset, derefter smider man ekspanderende i??

Støbeskel? , mener du Samlingen mellem gammelt fundament og nyt? - Regner med at gulvet skal sænkes så underkant af gammelt fundament kommer til at ligge ca. omkring overkant af det nye gulv, så gulvet bliver sænket 20-30cm.

Be Smart - Not Stupid..

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis