Kælderlugt i stuen

Hej LDS

Jeg har konstateret en lugt af kælder i min stue. Det har stået på i lidt tid. Jeg har sniffet lidt rundt og lugten kommer op langs fodlisten eet bestemt sted i stuen.
Nu har jeg taget nogle gulvbrædder op for at se hvad der foregår dernede under. Nu lugter hele rummet af kælder! Gulvet er et 23 mm parket, lagt direkte på strøer. Strøerne er klodset op og står på murpap på klaplaget. Huset er fra 72 og der er ikke kælder under.
Jeg kan ikke ikke umiddelbart finde kilden til lugten. Der er en lille smule sorte og hvide pletter på bagsiden af gulvet, men de lugter ikke og træet er tørt.
Rørene er trykprøvet og der er ikke tryktab.
Lige PT er grundfugt den hovedmistænkte. Jeg har haft lagt dampspærre på 1x1 meter ud på gulvet , for at se om der skulle komme synlig fugt på bagsiden. Det gør der ikke! Jeg har haft smidt et hygrometer (luftfutighedsmåler) ind under dampspærren, og ladet det ligge natten over. Det viste 84% ved 21 grader.
Nu er det store spørgsmål så, om det er normalt. Og hvordan konstaterer jeg om det er grundfugt?

MVH
Dennis

 

Hej LDS Jeg har konstateret en lugt af kælder i... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Når det gælder forsikringsselskaber plejer man jo ofte at "kræve rigeligt" :o) og så måske nøjes med mindre. (Som at forhandle løn jo.)

Du kan jo påstå at du skal have et komplet nyt terrændæk og se hvad de siger til det. Men i hvert fald fra den eksisterende betonoverflade og opad burde der være muligheder.
Husk i øvrigt at du osse skal have betaling for at opbryde det gamle gulv - inkl. bortkørsel. Samt for evt. at hugge hul i betondækket for med sikkerhed at konstaterer at der ikke er noget kapillarbrydende lag.

Det kan i øvrigt osse være godt at have læst lidt i forsikringspolicen – inden forsikringsmanden dukker op! :o)
Nu er det længe siden jeg har skrevet noget i tråden, så her kommer lige en lille update.

Jeg havde forberedt mig lidt til forsikringsmanden skulle komme, og efter yderligere undersøgelser, fugtmålinger og konstatering af skimmel i klaplaget, takket været en ekstern "fugt-specialist", gik forsikringsselskabet med til at bryde klaplaget op og etablere et kapillarbrydende lag, støbe nyt klaplag, lægge nye strøer samt nyt gulv.

Så nu ser det sådan her ud:

Specielt tak til Sitting Bull for gode råd og vejledning



 

Skal vi kalde det en kombination af rådgivning, (min) og forhandlingstalent, (dit)! :o)

Meeeen.
Der skal vel osse et dygtigt lag isolering i. Det nye gulv skal jo overholde (alle) krav som de måtte fremgå af bygningsreglementet. Anno 2013!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis