vanvittig vvs regning

aln
aln
3 1960
Hej

En torsdag aften sprænger vandhåndtaget på vores blandingsbatteri på badeværelset, og en fed vandstråle står ud i badeværelset. Vi er heldigvis hjemme og får en spand holdt imod, mens vi prøver at slukke for vandet. Hverken min kæreste eller jeg ved meget om vvs, men efter 10 minutters kamp får vi slukket for vandet til hele lejligheden. Vi ringer til en døgn-vvs-vagt og fortæller hvad der er sket. Han spørger om han skal sende nogen ud. Da vi ikke ved bedre, end at det er en god ide at få afmonteret blandingsbatteriet og proppet rørene, så vi kunne få vand igen, siger vi ja.
VVS-manden var der i løbet af en halv time. Han afmonterer blandingsbatteriet og sætter propper i rørene. Han er væk indenfor 10 minutter igen.

Nu har vi så fået en regning på 4250kr! Jeg ved godt det var en torsdag aften, men i min verden er det da helt hen i vejret.

For det første er det en helt vild pris for 10 minutters arbejde og to messingpropper, og for det andet kunne ham i telefonvagten godt have advaret mod at prisen for ikke at skulle undvære vand til næste morgen var 4250kr.

Er der nogen som ved om dette er normalt og lovlig, og om der er noget jeg kan gøre ved det?

Regningen indeholder i runde tal følgende:

gebyr vagtudkald 1200kr
overtid 2,5 timer af 700kr =1750kr
tillæg servicebil 2,5 x 75kr =1187,5kr
overenskomsttillæg 2,5 x 20kr =50kr
slutmuffe 2 x 75kr =150kr
miljøtillæg 66kr
i alt uden moms 3400

moms 850kr

i alt incl moms 4250kr
31 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Mærsk
Mærsk
507 6760
uden at skulle gøre mig alt for klog på pris og vvs så vil jeg næsten tro det er en "okay" pris..

Jeg kan udmærket forstå din frustration, men mener ikke der er noget at gøre ved det.

Det er en specialist der bliver tilkaldt udenfor normal arbejdstid og det er bare dyrt.

Mvh Mærsk

aln
aln Trådstarter
3 1960
Jeg synes bare det er under al kritik. Jeg føler mig som mere eller mindre uvidende forbruger narret af en professionel.

Han vidste, at der var lukket for vandet igen, og at det bare drejede sig om at proppe hullerne, så vi kunne få vand igen. Alligevel informerer han ikke om at det koster en mindre formue.
Jeg forstår heller ikke at vi skal betale for 2,5 timers arbejde, når det incl køretid ikke har taget meget mere end 30min.
Gregeren
Gregeren
4380 2830
Du kan klage over tidsforbruget, du skal kun betale den tid han har brugt incl. Kørsel. De resterende tillæg kommer du ikke uden om. Så det kan godt blive en smule billigere.

Elektronikteknikeren
Annonce
S. fabrin
S. fabrin
13725 4400
Jeg synes bare det er under al kritik. Jeg føler mig som mere eller mindre uvidende forbruger narret af en professionel.
Han vidste, at der var lukket for vandet igen, og at det bare drejede sig om at proppe hullerne, så vi kunne få vand igen. Alligevel informerer han ikke om at det koster en mindre formue.

Narret, spurgte du om prisen inden du sagde ja til udkaldet?

Jeg forstår heller ikke at vi skal betale for 2,5 timers arbejde, når det incl køretid ikke har taget meget mere end 30min.

Det er ikke ualmindeligt, at der betales for et minimum antal timer uanset arbejdets varighed, selvom VVS montøren formentlig ikke har sat noget til.fase
aln
aln Trådstarter
3 1960
Jeg spurgte ikke om prisen, men jeg føler mig narret. 4250kr for 10min arbejde plus måske et kvarters kørsel hænger for mig på ingen måde sammen. I sådan et tilfælde synes jeg at den professionelle vvs'er har en pligt til at informere mig, og sige, hør det koster 4250kr så vent til i morgen. Jeg kunne da ikke i min vildeste fantasi have forestillet mig at det kostede så meget.
Hvis jeg bliver ringet op hjemme udenfor min normale arbejdstid, hvis eks. en af vores maskine har en alarm og jeg eks. kan guide den rundevagt, som står ved maskine, så har jeg stadigvæk krav på min. 3 timers løn med overtid ifht. til min overenskomst. Også hvis jeg skal ind, så er det min. 3 timers løn med overtid. Og hvis det er mit om natten og jeg skal derind og kommer sent iseng igen, så har jeg lov til at møde senere. Det er en helt alm. hospitalsoverenskomst. Ps. jeg har kun oplevet det 3 gange på 17 år.
Sådan er det jo nok også for firmaet. Hans svend har en overenskomst og der er kun en til at betale den og det er kunden i den sidste ende.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce
Tusse67
Tusse67
339 8410
En vinter var min kone alene hjemme en lørdag aften med et nyoptøet sprængt vandrør i skunken over vores bryggers. Måtte derfor ringe efter døgnVVS. ca. 1 times arbejde (hovedsageligt med at komme til røret. Han tog samlet 1600,-... På hans regning figurerede kun timeløn for weekend, aften, nødudkald og materialer (en prop).
Udfra denne erfaring vil jeg kalde din pris ublu.
Pizzabager
Pizzabager
1876 2750
4250 kr for 10 mins arbejde, sandsynligvis en time inkl kørsel. sådan kan man også stjæle fra folk...
Gregeren
Gregeren
4380 2830
Og samtidig få det til at se helt legitimt ud..

Elektronikteknikeren
Jeg synes at prisen er fair nok. Du tilkalder den specialist uden for normal arbejdstid.

Timetallet skyldes højst sandsynligt at der er et minimum for antallet af timer.

I mit firma tager jeg kr. 1595,- + moms for opstart og dobbelttakst af timer (normalt kr 557, så det vil sige kr. 1114,- + moms og min. 2 timer. Dvs. i alt kr. 3823,- + moms.
Godt du ikke ringede til mig?? ;-)

Jeg vil så sige at kunderne plejer at spørge til prisen og i de tilfælde hvor de ikke gør det, informerer jeg dem om denne. En del kunder tror efterhånden at vi arbejder gratis og for vores blå øjnes skyld! De fleste kan så vente til næste dag, med mindre der er et anlæg hvor forsikringsselskabet har stillet et sikringsniveau, typisk vil det være billigere for kunden at få os ud og få anlægget op igen, end omkostningerne ved et indbrud, uden dækning!

Tænk på at montøren må køre midt i aftensmaden eller stå op midt om natten og af sted. Hvis han i sidste ende skal have bare lidt ud af ulejligheden, i dette skat- og afgiftsplagede land, så skal der immervæk nogle kroner i kassen! :-) Og har han været ude og køre om natten, kan han måske være for træt til at passe sit arbejde næste dag. Det koster mester penge! Så han skal også have en bid af "kagen"!!!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Der er yderligere 21 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis