strømforbrug på varmepumpe

Har fået sat en mitsubishi kirigamine varmepumpe op i torsdags i sidste uge.
Huset har kun elvarme, vi har derfor valgt at rive alle de gamle radiatore fra 72 ned og sætte en varmepumpe op i stedet.
Vi bor ikke i huset endnu, og den er indstillet til små 18 grader, dvs at det KUN er varmepumpen der køre, vi laver hverken mad i huset, går ikke i bad osv.
Men kan det virkelig være rigtigt at den bruger ca 45-50 kw i døgnet? jeg fik afvide at den skulle være en af markedets mest energi besparende varmepumper, og at det så absolut ville være billigere at have den kørende end de gamle radiatore der sad i huset. Men det er jo ikke ligefrem tilfældet, med de gamle radiatore brugte vi ca 20kw i døgnet.

huset er 115 m2 hvoraf varmepumpen ca skal opvarme de 70 af dem, resten er med gulvvarme og radiatore.

Men ved et forbrug på næsten 50 kw i døgnet kun for varme, uden forbrug til køleskab, fryser, varmtvand osv osv, det jo 3000 kr pr måned. Noget må være galt.
Det har jo heller ikke ligefrem været specielt koldt endnu.

Nogen som har oplevet det samme, eller har en ide til om hva problemet kan være?
24 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det på måleren du aflæser det, eller er det en af forsyningsselskabets el-målere til stikkontakt du aflæser på, og er kommet til at aflæse effekten.

Det er MEGET væsentligt om det er kW eller kWh (Effekten eller energiforbrug)
det er ude på elmåleren jeg har aflæst det.
Hej,

Du kunne evt. få sat en bimåler op kun til varmepumpen, så du kan holde øje med forbruget på den..

http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aff/13/aft/161195/afv/topic

 Skal det gøres ordentlig - skal du gøre det selv

 Lidt om mig her

Det forbrug du skriver om er helt hen i vejret. Sidste uge, fredag til fredag bruge vi 59 Kwt til opvarmning af 110 m2 til 21 grader
ja det er helt skævt. Vi bor nu i et 2 plans hus fra 73 hvor vi har 2 varmepumper, vi laver mad dagligt, der er 2 el gulvvarme systemer der køre, der er 2 køleskabe og 2 frysere, 3 bærbare der er tændt af og til, fjernsyn osv osv osv, alle de ovenstående ting bruger samme kw i døgnet som vores sprit nye energi a pumpe. det er pumpen ene og alene der bruger alt strømmen, da det kun er den der er tændt i hele huset. så det lyder meget mærkeligt.
Annonce
Hej alle.

Nu ligger sagen sådan, hvis der kun er en maskine på 6,3 kwh i en meget kold tid, så går varmepumperne ned på en nominel drifteffekt som ligger på ca. det halve, hvor Mitsubishien har nominel drift på 3,2 kwh.
Regner man så lidt på det, så kan den fuld opvarme et areal som er omkring 40-60 m² i et normalt isoleret hus.
Husk på hvis ikke  dimensioneringen bliver beregnet efter den nominelle drift, så får man en maskine som kører på fuld skrue hele døgnet, og så forbruger den altså noget el, så det er ikke maskinen som er noget galt med, det er ganske enkelt dimensioneringen af mortorstørrelsen.

Man kører jo ikke med en Fiatmotor i Mercedes vel

PE

den er beregnet til størrelsen på huset. men der er en fejl i styresystremet på den, så ude delen bliver skiftet i morgen. den burde ikke ku bruge mere end 15kw i døgnet når den køre på max. så 40 er jo helt skævt hvilket montøren også godt ku se. Så vi krydser fingre for vi får en uden fejl
Skrevet af Printz på 17 dec 2010 22:50
den er beregnet til størrelsen på huset. men der er en fejl i styresystremet på den, så ude delen bliver skiftet i morgen. den burde ikke ku bruge mere end 15kw i døgnet når den køre på max. så 40 er jo helt skævt hvilket montøren også godt ku se. Så vi krydser fingre for vi får en uden fejl

Hej.

Tror du bliver klogere, hvis maskinen er belastet, så kan den let trække omkring 15-1800 watt.

Mit bedste råd til alle jer med varmepumper, benyt jer af de oplyste graddagstal, de er meget nyttige for at kunne se hvor sit forbrug skal ligge.

Man må aldrig aflæse måler på den måde, forbruget fra varmepumpen skal aflæses for hver sæson, det giver en bedre forklaring på varmepumpens forbrug.

Eksempel, min Kirigamine 2250  kwh sidste sæson, hvor vi ca. havde 2900 graddage.

PS. November måned var 10% koldere i år end sidste år, det siger ikke så lidt.

Hilsen fra en Autoriseret Mitsubishi forhandler.

PE

altså lige pt i vores nuværende bolig på 90 m2 har vi en zibro varmepumpe fra harald nyborg som kostede 6000 for to år siden. den har siden det blev frost ligget på mellem 12-15 kw i døgnet, og det er aflæst via energi måler, og ikke på selve elmåleren.
Og vi har da haft nogle temmelig kolde natter her efterhånden, -16 har vi haft en enkelt nat.

Så hvis sådan en kvalitets pumpe med langt højere cop værdi skulle være dårligere end sådan en zibro fætter der, så kan jeg da ikke se hvorfor alle mennesker gør så stort et nummer ud af at man skal købe de ordentlige og ikke byggemarkedets billige modeller.
Vent bare at se, er hel sikker på at du bliver noget klogere, med hensyn til forbruget.

Enten så har i haft anden varmetilskud, eller også så er jeres bolig utrolig godt isoleret.

Du nævner også at de gamle radiatorer var fra 72 så må huset også være derfra, er sikker på hvis ikke huset er topisoleret, så vil tabet pr/m² minimum være mellem 50-70 watt.


PE

Der er yderligere 14 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis