Forbyd alle brændeovne!

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/05/063914.htm

Hvad så med grillstegning på terrassen, spejderbål og snobrød, aktivisters gadebål osv. Skal sådan adfærd også anmeldes til Skat?

Hvor er det dog heldigt, at vi har disse miljøguruer som i deres enestående visdom kan redde os alle fra død og undergang.
200 mennesker dør for tidligt! ift hvad og hvem?

For mit vekommende vil det betyde en bagatel af blot kr. 32.000 p.a.

Med venlig hilsen
ktm

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/05... Vis hele indlægget
48 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja, det er sku fedt at bo i et frit land hvor intet efterhånden er frit?, jeg bor på landet hvor der ikke er ret mange opvarmningsmuligheder, og der er sku nok ikke tvivl om at hvis de får det igennem med brændeovnene? så fortsætter de jo nok med alle andre varmekilder som er forbundet til en skorsten?
Ok der er jo altid den mulighed at få jordvarme? men det koster jo en ca 100.000- 120.000 kr for mit vedkommne. Og når der er for mange der er kommet over på jordvarme får de jo nok for lidt afgifter ind? så lægges der nok en afgift på der? ellers hæves elprisen nok? FEDT.. et lille surt opstød fra undertegnet!!!!!!!.
Bortset fra det er det altså ret nedtur at bo med en nabo som fyrer hvad der brænder (eller ikke brænder) og gerne ikke med al for megen ilt-tilførsel. Det kan godt være han ikke er repræsentativ for hele Danmarks brændeovnshær, men når man ikke kan lufte eller bevæge sig udenfor i rigtig/forkert vindretning uden halsen og lungerne snører sig sammen, kan man sagtens være brændeovnen en afgift forundt. Beklager..

mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

Karsten du kan jo også enten forklare ham reglerne om hvordan der skal fyres og hvad man ikke må bruge
men jeg mener at der vist er en myndighed som tager sig af de sager hvor folk ikke fyre korrekt
og hvis man fyre med alt mulig er det nået svineri det er slet ikke lovlig

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Jeg var lige inde og se på personkredsen bag den hippieorganisation, og min sandten om jeg ikke finder min gamle bekendt, Knud Vilby, en ærkesocialistisk 68er fra Mellemfolkeligt Samvirke, og resten er halvstuderte statsansatte, som jeg måske skal vare mig for at vurdere boniteten af.
Man må da håbe at dette forslag er så langt ude i hampen så det få almindelige folk til at ryste på hovederne.
Når alt dette så er sagt, er jeg helt enig i, at det er ikke hensigtsmæssigt, at fyre forkert.

Råd til folk, der brænder haveaffald: brænd altid op mod vinden i stedet for med vinden! Brænder man mod vinden, ryger bålet ikke.

Med venlig hilsen
ktm

 

En gang imellem dukekr disse mere eller mindre tåblige forslag op fra foreninger som enten er opløst eller burde være det. Har lidt svært ved at tage det seriøst, og indtil videre er det også kun en anbefaling som nok ikek har gang på jord så længe vi har den regering vi har.
Det er lidt ligesom de fjolser der gentagne gange fantasere om hvor meget et skib forurener uden at tænke på hvad alternativet er.
Men glem dem , det har heldigvis ikke politisk gang på jorden lige PT
Annonce
Personligt er jeg ligeglad, så gider jeg ikke have lortet mere, bruger vel 100 kg. briketter på en vinter. Men allermest håber jeg på at et par naboer dropper deres. Om vinteren stinker der helt inde i vores hus bare vi har døren åben i 2 minutter, og haven kan man ikke bruge pga. stanken.

Vi ligger højt, og de ligger lavt, og sporstenen er i højde med vores dør, det er et problem.

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
Nej, jeg ved det.. Jeg bor tilfældigvis i en af de kommuner hvor man er ekstra streng med røgforurening fra brændeovne og det synes jeg er fint. Jeg er imod afgifter for afgifternes skyld, og den foreslåede af slagsen lyder også helt hen i vejret, men synes måske at det er muligt at føre en saglig diskussion uden at skulle råbe og skrige og skyde skylden på venstreorienterede og hippier?
Jeg kender ikke til fakta omkring partikelforurening fra brændeovne, men det er jo ikke umuligt at der er noget om det? Desuden skal og kan man jo ikke obducere alle for at fastslå dødsårsagen som død af forurening fra brændeovne, for at få tilstrækkeligt med "beviser".
Jeg går ud fra at man har foretaget målinger på udslippet fra brændeovne, analyseret indholdet og derfra konkluderet at de skadelige partikler kan have 200 menneskeliv på samvittigheden pr. år. I virkeligheden kan tallet være 0, 50, 500 eller 5000, men mest sandsynligt 200?
Man må kan jo så selv i sit stille sind resonere at det at smide en afgift på 4-8000kr.på ovne for at spare 200 menneskeliv virker lidt som at skyde gråspurve med kanoner. Der er nok flere steder man kan gribe ind hvor der er flere liv på spil og større gevinster at hente. Man kan f.eks afgiftsbelægge arbejdsgivere (yderligere) for at ansætte folk, da man kan dø af stress af at arbejde.

Nå ja... bare fordi at træ som opvarmingsmetode er relativt CO2 neutral betyder det ikke at røgen gør én til supermand, det kan faktisk være skadeligt.

Men lige meget hvad man brænder af, eller gør, må man jo sige at kan man lugte det, er der nok noget i luften.

mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

kan vi bare ikke bygge biler der køre på udledningsgasser.
her under co2.!
inklusive kloakgas. (menneske l.rt) som i sverie eller norge.!!!
Denne diskussion er oppe at vende hvert 5 år ca. Vi er for mange der er glade for vores brændeovn så politikkerne tør ikke at røre ved området - det er der ganske enkelt ikke stemmer i.
sikkert de fleste politikker har sikkert en brændeovne i hjemme som de sikkert også
er meget glade for.!

fidusen er i at brændeovne. er at de er økologiske med at brænde (rene)træ.
ikke kemiske træ. her under indpræneret træ.!

det sjove er at vi ville være grøn i energi i solceller og solvarme og jordvarme
og vindkraft og vandkraft.
alt i de våde som tøre ellement.!

og de forsøre at trække i håndbremsen med miljø afgifter.!
Der er yderligere 28 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis