CNC TABLE Overkill Mach 2 - 2010 - Modificeret 24X48"

Beskrivelse af bygningen af et CNC styret CNC Table til produktion af af 2/3D emner i flere typer af marteriale, dette er en prototype som er udviklet fra bunden og alt er håndlavet da der kun kan fåes enkelte færdige dele til den. såsom skruer og bolte etc.

Er en modificeret udgave af en: 24 x 48 Rack and Pinion, or Leadscrew Machine.

Billedgalleri kan ses på :
http://www.facebook.com/album.php?aid=83945&id=1276863058&l=c9e5e23540


 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Beskrivelse af bygningen af et CNC styret CNC... Vis hele indlægget
44 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej jens .

Takker for linkene, har lige kort nået ind og se lidt på dem - men arbejdet kalder igen så jeg tager dem når jeg kommer hjem igen og der er lidt ro og fred.

ja og føringerne er jo essentielle i vores øjne  for både skal de kunne holde tingene og ligeledes være nøjagtigt - så der bliver en del overvejelser og beregninger som der skal laves inden vi kan kaste os ud i opbygningen af gantryen, og som du også kan se på indlæget til Jørgen er der jo en del ekstrer som der skal tages højde for.

Men vi skal se om vi kan få lavet nogle tegninger som vi kan få lagt op på siderne så det er lidt mere konkrete fakta som der er at arbejde med - men tiden er lidt imod os


 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Hej Jens

Var lige inde og kigge på de annoncer, (og endnu en gang mange tak)  men de var desværre for korte til vores Y akse, men kom til at tænke på dem fra Linaermotion som ser noget mere stabile ud og som prismæssigt heller ikke er ved siden af , ved du noget om hvad andres erfaring er med dem ?.

jeg har set flerer her på disse siden som benytter dem i deres projeckter .

Men skal nok lige komme med nogen informationer ang. Gantryen (opbygning, vægt, konstruktion m.m.) så er der lidt mere at gå ud efter .

 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Hej igen .

Som vi lovede jer ville vi prøve at lave en prøvesamling at bunden til maskinen, og som sagt så gjordt  og efter et par mindrer justering/målinger m.m. var den hjemme.

Og kommer nu til at være rimelig solid og ret "klods", så mangler der bare at få fastmonteret justeringerne(20 bolte)/endeklodserne(20 bolte) så de ikke sidder og "rasler" - hertil kommer så de 12 bolte som holder profilerne sammen - og for os at se vil de valgte "justeringer" komme til at give en god støtte til selve bordet samt lette "niveleringen" af bordet, når den tid kommer.

Hele Rammen er samlet med 8 mm bolte - 12 stk i alt -  hertil kommer at der bliver monteret 2 små bolte på hver side af justeringerne, og for det hurtige øje 10x2 = 20 stk.

Vi har valgt at sætte justeringerne på den måde som i kan se på billederne  for at opnå den bedst mulige "støtte" for hele konstruktionen - også her i tankerne er at Gantryen jo heller ikke kommer til at bliver en af de "lette drenge"  - men vi har pt. kun lavet befæstninger til 4 ben, men har overvejet at give den 4 mere så vi er sikker på at der ikke er noget som kan give sig på nogen måde. - input modtages gerne .

Her til sidst lige et "closeup" af støttepunkterne på midten samt placeringen af justeringerne  i midten af hver bliver der boret et hul, lavet gevind og monteret en bolt (1 på hver side) - burde være nok til at holde dem  - da de jo også sidder fast i selve profilet med justeringen indeni - samt at vinklerne jo sidder meget tæt på profilet

Og så skal vi have lavet en "justeringsnøgle" så vi nemt kan komme til at justere skruerne som sidder inde i profilerne, kan fortælle jer at hele rammen står solidt på planet og er ikke til at "rokke", er lidt forbløffet over deres holdbarhed.

Vi må indrømme at vi godt kunne tænke os at høre et par kommentarer fra jer andrer om hvad i synes om konstruktionen  ros/ris/forslag med mere - alt er velkommen -  

Og hvad angår vægten ?, ja vi er ved og lave en beregning pt.  men kan da allerede sige at selve bordet med bæringer og stænger kommer nok til at ligge på en 400 KG , så korretkt sagt at den ikke flyver væk i stille vejr - bliver rimeligt stationær .

 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Hej Allan.  Det ser pænt og nydeligt ud.....det var så rosen
                 Men så er der risen.  jeg er lidt i tvivl, hvis det er nødvendigt at understøtte mere end de fire hjørner så er rammen for svag. Hvordan vil i sikre jer at alle understøtninger har lige meget tryk på det maskinen skal stå på, forstået på den måde at hvis rammen kan gi sig på midten så kan den både bue op eller ned.
Jeg vil foreslå at i fjerner alle understøttelserne undtagen dem i hjørnerne, prøv så at belast rammen på midten og se om den buer ned, hvis det er tilfældet så må i tage den derfra evt. ved at montere fladjern på højkant på undersiden.
Nu skal i jo huske på at gantryet har ca 300 mm mellem vognene så på den måde vil trykket ikke ligge lige på midten.
Sorry for min kritik, men stadig Mvh Jørgen.
Hej Jørgen  vi takker for rosen, og du skal da slet ikke sige sorry for din "kritik", for vi opfatter det ikke som det  - men som værende en ganske korrekt vurdering - og vi beder jo selv om jeres vurderinger så vi kan fange evt. korrektioner så tidlig som muligt.

Og det er også for at vi på længere sigt kan sikrer en konstruktion som kommer til at give det bedste resultat både i opbygning og produktion - og ikke mindst uden at det kommer til at koste en "jetjager" - gode løsninger behøver ikke just at være dyre - de er bare mere gennemtænkte .

Og du har da ret i at konstruktionen ville være for "vag" hvis ikke støtterne i hjørnerne kan holde den  - men ideen med de "mange" flere justeringer har vi "lånt" fra de maskiner som vi til daglig arbejder med - hvor vi er oppe på en længde over 6 m på transportøren, og som også derfor skal være helt lige ved kørsel.   

Så det er bevidst "OVERKILL" men også en som kræver en anden form for udmåling når den skal stilles op, for som du selv konkluderer kan den så både gå op og ned !  derfor er den sidste udmåling ecenciel når den står der hvor den skal, og til det skal du bruge en "rettestang" som er helt lige  og som skal udmåles når den skal vatres ud - Men er med til at holde rammen "ret" uanset hvor gantryen er på planet og give en bedrer støtte til hele konstruktionen på alle leder af den.

Du skal også lige huske på at når så den er "vatret" ud skal der fyldes beton  i de 2 "kasser" som er med til at "forsegle" konstruktionen og samtidig give den ekstra vægt til at sikrer stabiliteten - kort sagt den rykker ikke i stille vejr  indrømmer at den med betonen har vi lånt fra et andet forum - hvor vi så det brugt til at støtte en ALU  konstruktion og vi anså det for at være en rigtig fin ide/alternativ til konstruktionen.

Håber det gav dig lidt svar på de forskellige ting  hvorfor vi har valgt den konstruktion - eller er du/i altid velkommen til at spørge - som sagt tager vi det ikke som kritik men som et middel til at kan gøre tingene bedrer - som bekendt tænker flere hoveder bedrer en et  og vi beklager hvis vi skulle have givet udtryk for at tage det som værende kritik, vores håb er jo også at det kan give andrer ideer til nye og bedrer konstruktioner og forbedrede eksisterende konstruktioner.

Fortsat god dag herfra.

 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Annonce
Ja så lige en lille update på vores projeckt  vi er ikke gået helt "død" men har haft en del at lave rent arbejdsmæssigt  men vi er ved at have benene klar til at montere på bordet, som i kan se på billedet  og er ved at lave flere endeklodser til det resterende bord m.m.

Og så fandt vi ud af at vi stod og manglede en højdemåler !  og de er ski ikke billige, så vi lavede lige en simplificeret udgave af en højdemåler  som ser ud til at virke helt fint til det vi skal bruge - og så kostede den heller ikke en jetjager.....

Og da vi nu var igang kom vi til at se vi manglede et par dyser til hhv. trykluft samt Smøring/køling , og her har vi lavet en prototype på en nem type som kan bruges og laves af alle, Messing 10 m.m. - 0,8 m.m. dyse til svejseværk samt tilslutningsstykker til kablet - og dysen kan man selv vælge hvor stor den skal være det afgør det bor som man borer det op med .

Dem som i ser her på billedet er nogen som er ved at blive lavet færdige og som skal bruges til maskinerne på vores arbejde  til smøringssystemet - som i vores øjne trænger til en "update"  ps. mangler at bearbejde endedelen af dysen og få monteret holderne  - samt få lavet det sidste til monteringen på maskinen - men så er den der. 


 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Ja her er så de færdiglavede dyser, ideen til dem kom fordi man mange gange har brug for enten noget til at blæse rent omkring de emner man arbejder med  - elle man skal have køling på de emner man arbejder med  begge dele er en nødvendighed.

Men igen hvordan kan man lave dem nemmest og billigst , her har vi valgt et stykke messing 10 m.m. som er blevet drejet ned ned til 8 m.m. og 10 m.m. til befæstningen, derefter er der lavet et hul samt et gevind 6 m.m.m til montering af en dyse til et svejseværk , som man nemt kan skifte samt lave hullet i den størrelse man ønsker - til montering af slangerne har vi valgt en gængs type tilslutning som de fleste kan skaffe (her er det til en 4 m.m. slange) , og her er det et 5 m.m. gevind der skal være.

så alt i alt burde det være noget som vi nok er en del som kunne bruge til vores "værktøjer" både på den ene og anden måde  vi kan se en del anvendelses muligheder

Her lige til sidst kan i se dem fra en anden vinkel...


 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Ja så har vi atter gået og lavet lidt  vi har fået monteret alle justeringerne og fået sat dem solidt fast til armene - så er vi kommet et stykke videre .

Ligeledes arbejder vi på at lave justeringerne på rammen så vi kan samle tingene korrekt  og når de så er der hvor de skal være "låser" vi deres position.

Ja der sker lidt hver dag, men ville ønske at der var flerer timer i døgnet det ville hjælpe  regner ikke med at vi kan finde den løsning her i dette ellers så udmærkede forum . god påske til jer allesammen herfra os.

 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Det er ikke timer der mangler, problemet er at arbejdet tager for megen af ens fritid
 ja og gir for lidt penge  til orientering har jeg lige hørt at stålpriserne stiger - surt for os som laver ting med det  hvad synes du egentlig om det vi har fået lavet indtil nu ? - det rene fusk eller ser det fornuftig ud  god påske herfra...

 M.v.h.

Allan Munkholm.

(OZ1FBP) - www.amudata.dk og www.mini-lathe.dk

Der er ikke noget som hedder Problemer - men opgaver som skal løses.

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis