Hjælp!.. mug på vindpap for enden af spær?!...

Hej Alle,
Jeg har fået lavet et fritidshus for ca. 2 år siden. Jeg havde en masse isolering i overskud, så gik igang med at sætte dampspærre mellem alle mine spær, således jeg ville kunne skubbe noget isolering ind imellem spærene. Til min overraskelse opdager jeg noget meget underligt for enden af mine spær... (dvs det er ligeover mit udhæng).

Det ser ud til der er kommet noget mug på mit undertag,, og underligt nok er det nærmest imellem ALLE mine spær!... holy shit.. er der noget der er lavet forkert ??...

se venligst vedhæftede billeder.. håber i kan give jeres råd samt hvad i mener det er.. og hvad jeg skal have gjort. Hvis i kan se det, så går mit undertag ned, og så er der en åbning på ca. 1cm ... gad vide om det fordi der kommer kold luft ind, gør undertaget for enden vådt, og når tørt så blir det til mug... hmmm??!.. mangler jeg at lukke denne luft-sluse ting..  arghhh... what to doooo 

jeg stoppede med at isætte de isolering mellem spærene, da jeg så dette.....  aner ik hvad jeg skal gøre nu.

mvh Aso.Sol
Hej Alle, Jeg har fået lavet et fritidshus for... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
ja der er tagpap på. Det var et svensk firma der "specialiseret" sig indefor bebyggelse af fritidshuse.. ja tømrerfirma. fik en billig pris,, meen nu kan jeg godt se det ikke altid er en god ide =(.

tagpap.. og så 22mm krydsfiner plader.. og derunder er der tværliggende reglar,, tror de hedder 45x95 eller sådan noget.. så undertag og så spær.

efter min mening er undertag overflødigt på paptag.
ja det på være der imellem de 2 tage problemet er,tit er undertaget jo ført med ud i renden.
Ved fygesne og slagregn ved vindpres kan det jo sagtens komme ind der,man ville jo også sætte renden højre oppe således at fodblikket er ordentligt nede i bagkanten af renden, ved vind påvirkning kan vandet fra taget jo presses bagom renden.
Jeg kan ikke helt se hvor undertaget kommer ud,men det må være til at løse.
Har du ikke mulighed for at rette henvendelse til firmaet der har bygget ??

God Håndværker

 

alt i Tømrer/snedker arbejde

Det kan jeg godt se... det sjove er for ca. 2mdr tilbage, der var jeg en smut op på loftet,, hvor jeg til min overraskelse ser SNE oven på isoleringen.. altså for enden,, ved gavlen. Holy shit tænkte jeg bare!,, hvordan faen var det kommet ind... min konklusion var at det var blevet så koldt,, eller at der nemlig var kommet fygning ind mellem de sprækker og lagt sig der.
Det var heldigvis kun ét sted, og ikke vildt meget sne... men stadig... noget er sku ret galt med det der.

nej, de er ikke til at få fat i, har prøvet.

det vil sige der rent faktisk er ok, at der er den lille luftsluse på 1cm hele vejen ned langs?... Ville det være nok at arbejde med renden/fodblik?...
på det sidste billede.. ville du kunne se fodblikket,, for enden af den, møder den noget stykke hvidt undertag.. det er foldet lidt.
såe undertaget stikker rimeligt meget ud her...

det var også heromkring hvor denne sne havde plantet sig, for et par mdr tilbage.... såe enten er afstanden for stor, ellers skal det dækkes bedre som du selv nævner.

du kender tilfældigt ikke nogle nær skovlunde, der ville kunne hjælpe med sådan noget?... eller får jeg lige fat i naboen, han har vidst nogle håndværkere igang med hans hus. men så skal jeg være der på det rette tidspunkt osv.. de ikke altid lige til at fange.
Hold da op er det undertaget det ser ik rigtigt ud.
Jo jeg kender da en del i Skovlunde,er født der
men desværre ikke lige nogen der har forstand, lad mig se hvad jeg kan finde ud af .

God Håndværker

 

alt i Tømrer/snedker arbejde

Annonce
ja ik'

cool.. tak for din tid indtil videre.
Jeg har heller ikke set "undertag" på tagpap før.
Mit bud er at "undertaget" skal væk. det udfylder ingen funktion og er kun til besvær. Det er meget få tage som er helt tætte for fygesne. da det kan komme ind næsten alle steder der kan komme luft ind.

Jacob
Tagrenden hænger alt for lavt. Og synes også fodblikket ikke er kørt helt ud til gavlen. Udluftning er godt ved fodbrættet, men der er altså en grænse. Har aldrig hørt om undertag til paptag

 Blikkenslager ved

www.brixgaard.dk

Hvis der er tale om diffusionstæt undertagsdug under paptag SKAL der være ventilation
mellem pap/pladetaget og undertaget. Det ser ikke ud til at være udført sådan ! Mit råd vil
være at fjerne undertagsdugen i et enkelt spærfag og se om der er fugt på undersiden af x-finerpladerne eller tagbrædderne. Hvis dette viser sig at være tilfældet er du nødt til at få undertaget fjernet. Ellers risikerer du rådskader . Der bruges normalt aldrig undertag under paptage !
carlf

Mange Mange TAK for jeres svar!..


carlfini, jeg tager hjem og prøver det.. fjerner undertagsdugen i et enkelt spærfag for at se om der er fugt. jeg poster lige nogle billeder hvis nødvendigt.

Blikslagteren. Er glad for at høre, at udluftning ved fodbrættet er godt. Men undrede mig faktisk over om det ikke var bedre at fuge det til?... men lader nok være.. for det gir jo meget go mening at der er luft men nok ikke så meget.. hmm..

Jeg kunne nok kompensere ved, som dumle og blikslagteren skriver, at tage tagrenden af - få malet gavlen - og så få sat tagrenden højere oppe. I samme forbindelse som i alle mener, at muligvis få fjernet det undertag... selvom jeg nok ikke er meget for det,, det koster jo det skidt =) - men hvis det er mere til skade end gavn så skal det UD.

Skriver lige når jeg har checket undertag / underside af x-finerpladen på et spærfag.


igen tak!..............
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også