det levende søkort

Jeg var så heldig at fruen gav mig en ny Lenovo i julegave, så den goe gamle IBM R51 skal på pension og så var det jeg kom til at tænke på DLS. I båden er der en Garmin 128 med udv. antenne, men den kan jo ikke mere end min lille håndholdte, så måske skulle man opgradere, men skal det være en ny plotter eller den gamle PC ?. Jeg har faktisk aldrig set DLS og jeg synes også IBMeren er lidt stor i en båd. Man kan vel ikke ikke få en demo DLS.? Eller låne en. Erfaringer ?

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Jeg var så heldig at fruen gav mig en ny Lenovo i... Vis hele indlægget
61 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja så kan jeg da godt se så behøver du da intet !
DLS er havnelods, søkort og bevaringsværdige fyr i et.. der er mange muligheder for at læse om forhold og faciliteter i danske havne.
Du kan lynhurtigt lægge en rute og se hvor mange sømil ruten er.. Hvis du ikke mener du vil sejle så langt nu du kender afstanden så kan du klikke på forskellige haven og læse om dem og se om der er en interessant havn du vil besøge på turen.
Du kan finde telefonnumre til havnefogden og så ringe om der er plads.
Med andre ord så er DLS en elektronisk udgave af papirkort og havnelodsen.. Den har indbygget vinkel, lineal, kompas og passer samt en masse andre sjove ting.
Når man har lagt en rute har man lettere ved at sejle ruten fordi du har afstande automatisk. Du kan med landkending plotte waypoint ind så du kan se hvor langt du er kommet.
Går det et skridt videre så sætter du en gps til. Det kan være din garmin og så kan du bare tænde din pc og se præcis hvor du er.
Du kan få DLS til at lave et "track" og lægge noter ind.. "kom i læ af kysten og første kop kakao blev drukket" eller hvad ved jeg. så der er en logbog i også, men det kræver jo at den er tændt og logger turen.

Lynæs jeg tror ikke du har brug for det udstyr, men jeg har på fornemmelsen at du virkelig vil få meget glæde at hvad man kan med DLS. Og så er det lavet til mennesker der vil sejle og derfor er DLS også meget brugervenlig.
Jeg skal under alle omstændigheder have 2010 udgaven - har prøve de tyske søkort "Chart navigator light" med CD og hvad ved jeg.. Men jeg bliver altid så glad når jeg ser DLS fordi det er en digital kopi af de gode danske søkort som man føler sig hjemme i.

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Vil ikke påstå DLS er uundværlig men absolut en god hjælp - især som GOM og andre påpeger - med "indbygget" havnelods og mange andre gode oplysninger.. Bruger DLS som og til - planlægning - her de stille vinteraftener men som lynæs så ganske rigtigt og sigende påpeger - vinden bestemmer hvor vi egentlig sejler. Vi henter oplysninger fra DLS - så som brovagt-tlf - dybder og havnelods.
Vi har en bærbar pc med  -forbundet til trådløst net og iøvrigt har den bærbare både musik og plads til de billeder vi tager undervejs..

De tekniske dimser anser vi som en velsigelse og sikkerhed men men - sidder bestemt ikke og glor på hverken pc - kortplotter - kompas, konstant  - dertil nydes naturen, oplevelsen af vandet, den liflige duft af kaffe og ikke mindst - den konstante udkig  -efter sirener, en ganske alvor fare i de danske farvande...

Kære lynæs - medgiver dig  - de få gange vi har været på dybt vand - skyldes det alene vores, dengang, så hæftige tyrkertro - på DMI.. Siden Voldborg tror jeg de nu anvender nogle terninger og raflebæger og bruger deres supercomputere til at glo porno på

Mvh Thejs


www.milady.dk  - Danmarks eneste S30 hjemmeside - Vi sejler som vinden blæser

Er der nogen der ved hvornår DLS 2010 udkommer? Jeg fik 2009 udgaven i julegave men ved ikke om jeg skal bytte den til 2010 versionen, eller bare være tilfreds med den jeg fik. Er der nogle forbedringer på den nye?
Er der nogen der ved noget??

Med venlig hilsen RH

Lidt er godt - meget er bedre.

Jeg skrev sidste år til dem der udgiver DLS og de sagde at folk typisk skifter hvert andet år hvis de vil være up to date. Man kan jo hente kortopdateringer på nettet.
Hvis der er byttemærke på så få et tilgodebevis hvis du kan.. og vil bytte det.
Typisk kommer den nye udgave i april måned

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Annonce
Det var lang tid at vente, men på den anden side om nogle få dage er den jo et år gammel, selv om den ikke er pakket ud.

Med venlig hilsen RH

Lidt er godt - meget er bedre.

Hvis jeg fik 2009 i julegave var den allerede installeret.. og så risalamanden bagefter.. men sådan der der jo så meget...

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Sådan er traditioner jo forskellige (ingen gaver før mandlen er funden, og der er sunget) - det væsentlige i dette indlæg: Jeg kunne se på supportsiderne adskillige beklagelser over, at de nye funktioner ikke virkede før langt hen på året, så med den kvalitetssikring ville jeg hellere gå i gang med en version som var et år for gammel, og så starte planlægning af sommerens fornøjelser, samt alm. "træning" i systemet, og så trøste mig med (eller checke hvilke kortopdateringer der er sket ) at kortene er "gode nok" selvom jeg var et år bagefter.

There are 10 types of people.

Those that understand binary, and those who don't

Det lyder som om det lige er sagen for skrivebordssejlere.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Nej der er det for kedeligt. Det er jo heller ikke sjovt at kigge på landkort. Hvis man bare futter lidt ud og ind af sin egen havn er det legetøj.
Besøger man andre havne og tager man på weekend- eller ferieture er det faktisk genialt nok. Især hvis man har den rigtige omformer til PC-en og kan bruge den i flere timer.
Men kan i sidste øjeblik, hurtigt, ændre sine planer i forhold til vejr og vind. Kig på kortet og klik på havnen du måske vil sejle til i stedet og du har alle info.
Læg ruten og du ved hvor langt der er og endelig.. sæt gps til og sejl efter skærmen hvis der er dårlig sigtbarhed.

Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Der er yderligere 21 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis