Carsten Murer
Det viste stik er et stik der passer med det franske system og må ikke anvendes i Danmark. Stikket skal skiftes. Omformere, rejsestik m.m. må ikke anvendes i Danmark. Det ser ikke ud til at der er metal på siden af stikket, det er der på den tyske model og ofte ses der kombinationsstik der passer både til det franske og det tyske market, men de er ligeledes ikke lovlige og anvende i Danmark. På de fleste hårde hvidevare sidder der et stik af denne type og de skal skiftes inden tilslutning.
Hvis huset er meget gammelt kan der være anvendt en rød leder som beskyttelsesleder, jeg har ikke hørt om at sorte leder lovligt har været anvendt som beskyttelsesleder, i gamle installationer er sort ofte brugt til Nul.
Få en elektriker ud og gennemgå installationen.
Til snakken om fejlstrømme ved forskellige sikringer... Der er ikke nogen forskel ved fejlstrømme fra en 10A sikring og en 125A sikring der forsynes fra samme tavle. Men i installationer med 125A afgange er der et meget højere kortslutningsniveau end i almindelige husinstallationer. Det er ikke unormalt med en fase-jord fejlstrøm på op til 10kA i installationer forsynet direkte fra egen transformer, til sammenligning regner man med en fase-jord fejlstrøm på 125A ved husinstallationer. Da HPFI-afbryderen først afbryder når strømmen er 0A (ved nul-gennemgang), får man et meget større smæk ved store kortslutningsniveauer end ved de små
Det skal også bemærkes at strømmen giver forbrændinger og kan flå ting i stykker, men frekvensen er den der dræber ved de små stød hvor strømme ned til 10mA kan slå ihjel.