Kommentarer til projekt: Syltesten sokkel

Her samles kommentarer til projektet: Syltesten sokkel

Kommentarer vises både her og på projektet.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal have sokkel understøbt, og det skal forgå i små bidder ad gangen. Når du alligevel skal have gravet ud indefra så er det vel mest praktisk at gøre indefra.
Du graver en sokkel grøft ned i 90 cm dybde, under muren. Men det må højst være 1 m lang. Du må gerne lave en ny under støbning på samme måde 2-3 m derfra. Lige hvor du støber må du godt grave 20-30 cm ned for at komme til at grave grøften. Hvis du kan få jorden til at stå pæn uden at falde sammen er det ok at støbe med beton direte nd i grøften, På det øverste stykke kan du holde beton inde med plader eller du kan sætte sokkelsten. 
 Resten af rummet må ikke udgraves inden støbninger er færdige.
Nå du har støbt efterlader du ca. 2 cm oppe i toppen, denne fuge fyldes omhyggelig 2 dage efter støbning. Men først skubber du murer tagpap ind under så eventuel grundfugt fra sokkel ikke trækker op i muren. Det vil være fint at fuge udefra OVER murerpap og indefra UNDER murepap. Så får det fald udad og du risikerer ikke at vandet der løber ned ad muren ledes ind 
Yderligere et par dage efter må du grave igen 1 m på hver side af din nye sokkel.
Husk at efterlade hul i sokkel til evt. afløbsrør . Det kan du gøre ved at smide jord ned i beton netop på det sted. Så er det nemt at grave jorden ud senere, og et hul i betonsokkel på den måde svækker det ikke. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis