Ildstaal - Det lyder godt. Den solide sammenhængende bold er noget jeg ikke har prøvet endnu.
Den maskine er lidt stor, Jens :-)
Jeg tror det er nemmere at ælte 20 kg dej i maskinen, fordi dejen bliver liggende i bunden af skålen.
Har man kun 1-2 kg dej, så tager krogen klumpen med op.
Jeg har kastet mig over et rugbrøds projekt. Jeg spiser schwarzbrot, så jeg prøver at lave noget der ligner.
Som jeg har forstået det, så skal rugbrødsdej ikke æltes, og den må hellere ikke blandes for længe, ellers får man klægt rugbrød. Dvs. man kan undgå en røremaskine og en ælteplade.
Så jeg kommer alle ingredienser i en skål og blander dem sammen, med en plastik dejskraber i ca. 5 minutter i alt, som på videoen, næsten uden at få dej på fingrene :-)
https://www.youtube.com/shorts/INvWHKEo90U Brødet ser ok ud, men smagen skal jeg arbejde lidt mere på :-)
Den stive surdej (tak Kovas for linket til The bread code) er rigtig god som hævemiddel, men pga manglende surhed, smager og dufter den lidt af "lagret ost".
Det er lidt kedeligt at brødet dufter også lidt på samme måde.
Jeg har fundet "mester bagerjens" på Youtube, som tilsætter "den sure væske" som han kalder "surdej", i dejen.
Den eksperimenterer jeg lidt med.