Tråden er låst

Kan det virkelig passe?? "Slut med råd i stolper"

Hej.

Jeg var på messe i Sverige i sidste uge, og mødte da en rep. fra Nordisk Træbeskyttelse.

Han viste mig nogle såkaldte RådsikringsKRAVER og RådsikringsFOLIE til træ- og metal stolper.

De virkede utrolig lette at arbejde med, og han oplyste at de gav 20 års garanti mod råd på den del af stolpen som var forseglet med Rådsikringskraven.

Jeg kam godt se det smarte i dem (forsejling med tjærebeklædt termoplastisk folie), for alle ved jo at alm trykimprægneret træ (selv kl A), egestolper mv max holder 8-15 år i jorden uden beskyttelse.

Til en pris på kun 69,- ....for 20 års garanti, så vil jeg meget gerne bruge dem på nogle projekter jeg skal igang med...MEN er der nogen af Jer andre der har erfaring med dem???

Www.nordisktraebeskyttelse.dk 




Hilsen HandyMnd
Hej. Jeg var på messe i Sverige i sidste uge, og... Vis hele indlægget
48 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
HandyMnd skrev den 20-08-2017 07:48:05

JensHøj & PinkHenrik

Jeg har nu gået og kigget på stolperne igår aftes (og haft jeres anker i hovedet). 

I rejser et interessant spørgsmål som jeg vil undersøge ved dem imorgen :-/

Et nu blevet godt jysk "stædig" og kunne godt tænke mig svaret. Det ville selvfølgelig være træls hvis man ikk har taget højde for dette, men forestiller mig selv at fugten i de revner der opstår, "lukkes" - delvist - ved påsvejsningen kva det smeltede tjære.

Tak for indsparkene.

H.E. 




Har du stolper eller andet træ der er mere end 3-4 år gammelt i din nærhed, og som er udsat for vejr og vind?
Så vil du opdage at revner i træet kan være flere mm (hvis ikke cm) dybe... jeg nægter at tro at den smule tjære kan trænger mere end nogle få mm ind i træet .
Jeg gik lige ud og tog et par billeder af mine stolper der blev sat i jorden tilbage i 2015.

Så tænker jeg: Hvis den revne sad lige i jordoverfladen ville vand løbe ind i revnen og ind under din krympemuffe...og så hjælper den ikke en dyt, nærmere tværtimod.

Mine stolper er selvfølgelig trykket træ, der har fået 3 gange træbeskyttelse, og alligevel revner de med tiden, da det er en naturlig ting       


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Ja mon ikke den bedste metode stadig er, at fylde op med grus/sand omkring stolpen nede i jorden. 


Men til trådstarteren kan du ikke sætte et billede ind af dit project, der er jo altid lærerigt, at se nye måder at lave tingene på... 



Vi prøver igen, i morgen --

@HandyMnd..

Deter da dejligt, at du selv står ved, at du tjener penge på dette projekt,,,,

"NATUR:  Du er sgu for sjov  :-))) drik du bare lidt mere af dit "hjemmebryg",  som du nævner......så vil jeg gå ned i kælderen, og tage en svømmetur i  mine sponsor kraver imens. "


Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Brug Douglas træ til alt det skal fældes nu med meget saft i og afbark det holder til det meste.


Bent

Endnu bedre, afbark træet nogle måneder før fældning, og træet vil imprægnere sig selv med dens naturlige harpiks som bliver blødt ud gennem den barkløse stamme.


Elektronikteknikeren
Annonce

Der er da saftspænning i nu det er da dumt at tage barken af på et opretstående træ, for at bruge stige, nu fælder vi træerne først, manden skal ikke kravle op i træet for at måske være uheldig at falde ned🎄♿️🚑🚒


Bent

Hej alle (specielt Je_ns).

Mangler 4 fag og så er vi ellers færdige med hele projekt opmuring og hegn.

Er blevet bedt om at vise projektet frem - specielt mht Rådsikringskraverne - og det forsøgte jeg så at gøre ved at vedhæfte et billede i går aftes. M E N  det lykkes mig ikk her fra mobilen.

Jeg trykket på billede ikonet - finder - billedet.....og, ja hav så? Hvad gør jeg forkert? Kan nogen hjælpe? 

H E


Hilsen HandyMnd

Ps. Selvom NATUR mener jeg skulle vælte mig i Sponsor-millioner (Skåååål NATUR), så vil jeg lige skrive til Jer med Douglas, at min "begejstring" for at bruge disse patenteret Rådsikringskraver, var netop at levetiden for alm. Tryimp Ntr kl A træ, da kom op på niveau med Douglas som jo koster en formue i forhold til alm trykimp fyr! 

Tryimp stolpe + krave = ca 200,- Holdbarhed +25 år. Samme som de resterende brldder/rafter mv.

Douglas stolpe = ?? Men mener de ligger på ca 500,- (Kan kun se det er Grønagergaard savværk der er specialister i Douglas, men kan ikk se prisen.......og nej "NATUR", et ikk betalt for at fremhæve Grønagergaard savværk, hvis du nu også mener det :-)


Hilsen HandyMnd

- Hej @HandyMnd - At du fremhæver et nyt produkt, fra et ny-opstartet firma - og tror der er 20 år garanti - på et nyt produkt?? (omsætning er irrelevant, men penge tjener de ikke –så hvor skal dækning af fejl og mangler komme fra om 20år?? )
Så er du da godt nok ikke tør bag ørerne – eller også reklamerer du jo blot for dine venner, mod at få et gratis produkt..?
Grønagergaard savværk har solgt deres produkter i en menneskealder – men hvor længe det holder ved jeg ikke.. men jeg tror ikke der er nogen, der vil give en garanti på noget, der graves ned.. Ikke engang de, som sælger Robinie…

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Til "NATUR" , men i højere grad Jer andre seriøse i denne tråd bla. PINKHENRIK.

Okay jeg vidste ikk så meget om produktet/det danske firma bag, som jeg gør nu efter mine undersøgelser idag - iøvrigt stærkt inspireret af "NATUR"s mindre positive og mindre optimistiske opkast herinde.

Men den "viden" har jeg nu........og oveni i min oplevelse af produktet i weekenden (som jeg nu har delt med nogle kollegaer),-  så mener jeg faktisk MERE end før, at RådsikringsKRAVEN  ...E R ...et fantastisk produkt.


Nå men.....Ved en simpel opringning til dem, har jeg idag fået "gravet" nedenstående frem (modtaget i email fra dem)........ i særdelseshed var jeg interesseret i at høre dem, hvordan de forholdte sig til fugten i de opstået vindridser som PINKHENRIK skrev om/ viste billede af. 

Dette er hvad jeg har modtaget i email fra Nordisk Træbeskyttelse i eftermiddags:

"Fugten/væsken som kommer ind i vindridserne, løber oftest igennem vindridsen, og ender således under RådsikringsKRAVEN, længere nede i træet/jorden. 

Den væske som sidder tilbage i vindridsen - i og omkring jordniveauet (+5 over og -30 cm nedenunder), er ikke nok til at opfugte træet til en fugtigheds procent på over 19% har flere test vist, og således er det ikke et problem.

Den reelle farer for træstolpen ligger i den våde overflade muldjord, mikro-organismerne som lever i samme, og den ilt som er tilstede. 3 forhold der får træ til at rådne!

Holdes disse 3 forhold, adskilt fra træet, så nedsættes forrådnelsen af træstolpen ved - og lige under - jordoverfladen DRAMATISK!"

Produktet er testet i henhold til:
EN252: 1989:
"Test metode brugt til at afklare den relative beskyttelses effekt af et træbeskyttelsesmiddel ved jordkontakt".

ENV807 Træbeskyttelsesmidler:
"Modstandsdygtighed overfor svampe og andre mikroorganismer som lever i jorden.

AWPA E1-97 American Wood-Protection Association:
2005. Standard metode for laboratorie evaluering at produktets resistensevne overfor bla. bakterier og termitter i jord.

Godkendt af A.W.P.A i henhold til krav for Membran systemer
P20-13, BP-1

Email stop!


Herudover fandt jeg ud af:

- Nordisk Træbeskyttelse har agenturet og retten til salg af produktet i DK og SE.

- At de har givet produktet et dansk navn, som de ejer rettighederne til af markedsførings årsager.

- At produkterne i de sidste mange år, har været patenteret og brugt i lande som Finland, Tyskland, Frankrig Spainen, Irland, England, Holland, Portugal, Polen, ect...og i lamde som Australien, Syd Afrika, USA, Japan, New Zealand ect. 

- Danmark har man vurderet til et for lille marked indtil man fik henvendelse fra Danmark i 2016.

- Garantien der omtales, udstedes af Producenten.

Jeg håber det giver jer alle lidt mere viden, og jeg takker for de mange feedback på mit egentlige spørgsmål. 

@@@@@@@

NATUR:

Tak fordi du med dine sjove indslag i tråden, har fået mig til at GRAVE SÅ DYBT, omkring et for mig nyt produkt. Det ikk sket før :-))

Hvis du rent faktisk læste hvad jeg skrev tidligere, nemlig at jeg var blevet oplyst at produktet var solgt i +8 mill eksemplarer (det formår intet nystartet firma at gøre vel....), og at jeg havde fået bekræftet din påstand om at "Formanden" i firmaet ligeledes havde et engagement i et hegnsfirma (daglige bruger af sådanne materialer = bør være en der ved hvilke materialer han kan bruge/ikk bruge),  så havde du nok ikk skrevet alt dit vås du har skrevet! 

MEN d e t  d e s t o. m e r e. ....:

Hvad baggrund har DU egentlig for at udtale dig om træ herinde?

Er du håndværker uddannet? 

......Og så noget som vi virkelig har talt om idag på jobbet: 

Hvorfor har du fra starten været S Å fokuserer på at rakke et inovativt produkt ned.....endda baseret dine udtalelser på fejlagtige antagelser og indicier om at "det hele er et plot!?!?!? "Reklame" skriver du! 

For os er der idag gået sport i at gætte din profil/ hvem du er", og ja, her er "topscorerne"

- I træ branchen. Bitter over ikke at have fået Agenturet selv.

- ej håndværker uddannet. 

- Fra Vest Jylland (JanteLovens arnested)

- plus 50 og under 60.

Uanset svar, så håber vi alle du får en GOD dag imorgen .... :-)))

H E


 




Hilsen HandyMnd
Der er yderligere 28 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også