Citat fra Skorstensfejeren
Hvis man køber en god kvalitets ovn, er der brugt mange flere timer på ovnen, og udarbejdelse af ovnen.Det giver kvalitet i svejsearbejdet, da de er håndsvejst, og kvalitet koster timer. Og nej, en god ovn skal ikke sige noget af betydning. Selvom jern selvfølgelig arbejder.
Desuden skal der ikke fyres koks af i en brændeovn, da det skal brændes under et helt andet forbrændings princip. Dette gælder også selvom man sætter en gris ind i oven, då er det stadig ikke korrekt.
Tak for rådene.
Jeg har aldrig fyret med koks, kun helt normalt træ, der har ligget i 1-2 år inden brug. Og nej, mig bekendt har den aldrig været overophedet, men jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan den tidligere ejer af huset har behandlet den. (Vi har kun boet her i 6 mdr)
Med tiden håber jeg på at vi får "tid" til at skifte brændeovnen, så må vi gå efter en god kvalitet.