Renovering af "80ér" udstue - hvorledes?

Hej.
Vi vil henst rive skidet ned, men har pt. råd til at opfører tilbygning. Så vi vil gerne renovere vores udestue (den er ikk isoleret) MEN det er noget være "gør det selv" arbejde, så døren er for det første pil-rådden og gulvet fugtigt.
Nogle gode forslag / tips til indkøb eller renovering af gulv og dør, UDEN stor omkostning?

Mvh
CLmadsen
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tja, nyt betondæk vil nok give mindre fugtgener, og afhængig af størrelsen, så er det da helt klart gør det selv. Jeg har lige lagt 2,65 m3 beton her til morgen. Det er muligt.
Men du skal nok kigge på om der er et fundament eller lign. til at holde vinduer og tag på plads, hvis udestuen er opført lidt... Skal vi sige uortodokst. Ellers risikerer du at skulle ud i noget understøbning, og selvom det "kun" er en udestue, så er det noget værre lorte arbejde.
Så under forudsætning af at dine vægge og vinduer er ok så kan du fortsætte med loftet.
Hvis det bliver nødvendigt, kan du så lægge nye lofter hvis du har sådannoget i din udestue, hvide paneler er pæne i udestuer. Evt. med et par vinduer. Og når du alligevel har loftet nede, eller skal lave et nyt, så kan du ligeså godt give det lidt isolering der også.
Når du så har et nyt gulv (med isolering under, selvfølgelig) så giver du det en fugtmembran, piller døre og karme ned du vil udskifte, lægger fliser eller trægulv på gulvet, og sætter herefter nye døre i. Har du haft en del fugt, skal du måske lige skifte fodpanaler eller træ/gips plader i fodhøjde. Giv evt. lidt ekstra isolering her også.

Prismæssigt så kommer en sådan løsning jo lidt an på materialevalg og selvfølgelig størrelse på udestuen. Men omkring kr. 200 pr kvm for gulv og isolering er ikke utænkeligt, mere hvis du vil armere din beton, have gulvvarme osv. En fugtmembran/vådrumspakke, ca. kr. 500,- Så skal du nok have et nyt gulv, de koster fra kr. 50 pr kvm og op. Så evt. lidt lægter og isolering på loftet samt nogle gips plader eller paneler. Ca. 150-200 pr kvm. Et tagvindue: fra 1500,- og op, lidt tagpap, sten eller lign, plus inddækning, lidt afhængig af vinduet størrelse, måske kr. 800,- ny terrassedør fra kr. 2500,- og op. Ektra gips eller træ til paneler, lidt skruer og diverse. Hvis du selv lægger arbejdskraft til i dine weekender, så er du færdig om 2-3 måneder max, lige i tid til sommeren og det har kostet dig måske omkring 15-20.000 for ca. 10-15 kvm. Afhængig af materialevalg selvfølgelig.

Skal det være anderledes, så må du jo lige starte med at fortælle hvad det er du har nu, og hvad du gerne vil have det skal blive til.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis