små vindmøller til opvarmning

Hej lav det selv folk.

Jeg går og roder med at opsætte en vindmølle der skal kobles på mit kombifyr

Jeg har et par forskellige møller på tegnebrædtet, og har læst her:
http://www.lr.dk/planteavl/informationsserier/aktuelt/pl_aktuelt_07_104.htm
... at jeg ikke skal dimensionere møllen større end at den højst laver 1/3 til 1/2 af mit årlige strømforbrug.

Jeg skal bruge:

En mølle og
et varmelegeme

møllen er enten:
http://www.procure.dk/moeller.htm
http://www.elfrasolen.dk/Produkter/Windmills/AirXLand.htm
http://www.vindbymiljo.dk/vind_air.html

Airdolphin vil tage en evighed at afskrive:
Møllen ligger på 30k incl moms, og inverteren på 14.500
Så skal den have en RIGTIG mast at stå på. sådan en af metal svejset i trekanter, støbt net i beton og min 12 meter høj. Pris på mast ? Ligemeget, det er bare for stor en udskrivning.

Tilbage har vi Airx, Wg400, Wg400/IIog Wg600.
De laver alle 4 strøm indtil ca 12½ m/s og starter mellem 2,3 og 3,58 m/s, med Wg400 på 2,3 og AirX på 3,58

AirX koster 6700,-
WG400 koster 5600,-
WG400/II koster 6600,- (indeholder et forstærket ladeapparat samt varme)
og WG600 koster 9200,- (indeholder et forstærket ladeapparat samt varme)

Efter at have gransket ydelseskurver og lavet mig et lille regneark er jeg kommet frem til at møllen alene kan betale sig selv på henholdsvis:

AirX: 7,18 år
Wg400: 3,6 år
Wg400/II: 4,2 år
Wg600: 3,7 år

Dette er beregnet på baggrund af en gennemsnitsvind på 10 m/s, dette er urealistisk, men praktisk for at have et beregningsgrundlag
Der er selvfølgelig en del flere ting der skal tages højde for. For eksempel er der minimums/startvinden at tage hensyn til, da den er forskellig for alle 4 modeller (undtagent Wg400 Wg400/II)

Det jeg spørger om er (da jeg nok har lagt mig fast på Wg600)
om der er nogen der har erfaringer med at koble en elektrisk dypkoger på et allerede eksisterende varmeanlæg (kombifyr: brændekedel og oliefyr)
Jeg har tænkt tanken, om der er nogen nødvendighed for at lade møllen lade et batteri, og lade batteriet drive varmelegemet (jeg ved der skal et afladnings-relæ imellem for ikke at skade batteriet) eller om jeg bare kan vælge et varmelegeme der kan æde alle de watt der kommer fra møllen.

Lang smøre, men lad mig høre jeres bud smile

Endjinn


- Endjinn

Sidder og kikker på en elmåler der drejer den forkerte vej rundt :)
Hej lav det selv folk. Jeg går og roder med at... Vis hele indlægget
82 svar
 Følg tråden
Der er 80 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Merrild den 06-05-2009 23:54
Hej pev. jeg tror ikke på en effektivitet på hele 5,33 <img src=" border=0>" align="absmiddle" border="0"> hvis det er en alm luft til luft, så er en dyrere model nok omkring de 3 gange igen i optimale forhold, men nok ikke mere end det. et jordvarme anlæg er lidt mere effektivt, men ikke meget, dog er det meget mere stabilt sådan set på effektiviteten.

Lige i tiden bliver der virkelig lavet om på reglerne vdr. vedvarende energi, der bliver lempet op for reglerne. det gælder både for solceller og husmandsmøller

Personligt har jeg leget med tanken om noget som følgende.
sætte en 2 KW mølle op. enten 12 eller 24 volt DC, lade nogle batterier op, så der er et bufferlager. så en converter som kan lave en rimelig form for stabil spænding/frekvens, dernest ville jeg sætte en spændingsvagt på, som ville kunne indstilles sådan at når batterierne var ved at være flade, skal den koble over på alm net, og møllen skulle lade på batterierne igen. tilsidst vil jeg sætte en UPS ind i systemet så jeg er 100% sikker på min spænding, og den vil kicke dents batteri ind når den laver omskiftningen fra nettet til mølle og omvendt. Ved denne metode vil jeg bruge 100% af møllens energi på egenforbrug på strøm. Strømmen vil aldrig komme ud på det alm. net, så ikke noget med at købe/sælge strøm til værkerne.
UPS'en kan man spare væk, hvis man vælger at bruge den til ikke følsomme ting såsom kaffekanden, køleskabet, fryseren ect, men en UPS er nødvendig når man vil have elektronik indover også.
Jeg vil tro at denne indvistering vil koste mig omkring de?? 20-25000, men hvis jeg laver 2500kwh per år til en pris af 2 kr/KWh, "Købe prisen" så er den tjent ind igen efter 5 år. og derefter vil der hoppe 5000 ned i lommen på mig pga elbesparelse.
-----------
Jeg tror ikke rigtig på at værkerne vil gå med til at måleren må løbe baglæns, i så fald skal der en 3-vejs måler op, så man kan måle forbruget frem og tilbage. Det kan godt være at den alm mand bliver fritaget for Co2 afgift og alle de andre afgifter, men værkerne vil have en eller anden form for transport og tilrådigshedsgebyr for at lade os bruge nettet som bufferlarger. De vil tage sig godt betalte, fordi de hader at private mennesker muligvis får denne mulighed, edndvidere har jeg hørt at værkerne vil have at de kan fjern udkoble en husmandsmølle, det er endnu en udgift. Mindre møller kan slet slet ikke holde til den udgift. Men har man et enormt privatforbrug, så er en 25 KW mølle nok bedre rentabel. Men jeg tror på at min løsning ovenover er den bedste rent rentabel, hvis man har lidt findersnilde og elsker at rode med disse ting.
Jeg er igang med at bygge huset om, og jeg får en brændeovn med en varmeflade i, genvekstanlæg, desværre er der oliefyr til at supplere på med energi i sommer perioden, men en mulig luft-til-vand varmepumpe er mere rentabel når fyret står af. Dertil vil møllen også hjælp, selvom jeg nu tror at den vil have nok at gøre med den alm husholdning <img src=" border=0>


Hej Merrild Hvis du kender PEV som vi andre brugerer her inde gør, så ville du ikke fortsætte i denne tråd, men starte en ny. Og du vil også få mere hjælp i en ny tråd.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Hej FMW

Var det ironisk ment :)

Jo, cop-værdien passer, det er ikke kun producenten som beregner den, og det er udfra givne temperaturer som soger +7 og +20 grader.

Hvad angår tilslutning til fastnettet med solceller, så er det muligt med en godkendt inverter.

 

 


PE

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis