fastbrændselsfyr: trykekspansion eller normal?

Hvad er forskellen på et fastbrændselsfyr som er sluttet til trykekspansion, og så en normalt tilslutning?
Hvad er forskellen på et fastbrændselsfyr som er... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
baxi bonus 30 er godkent til trykexpantion også under håndfyring med brænde
mener også at en eller flere modeller af højtryksgasogenkedler ex vigas orlan atmos er godkendt dette kræver noget med en indbygget koldtvandssprial

jacob faglært svejser IWP

[email protected]

Citat fra jacobbb

baxi bonus 30 er godkent til trykexpantion også under håndfyring med brænde
mener også at en eller flere modeller af højtryksgasogenkedler ex vigas orlan atmos er godkendt dette kræver noget med en indbygget koldtvandssprial


Præcis.wink Denne koldtvandsspiral er styret af en temperaturføler som er koblet op til den styreenhed som er mont. sammen med kedlen.

Derfor kan en håndfyret kedel godt godkendes til trykekpansion.
Hej, Jeg erlidt forvirret omkring det med åben/lukket ekspansion. Vis jeg forstår det korrekt skal det være åben ekspansion, hvis der ikke er noget automatik der sikrer at vandet ikke kommer op at koge, ligesom i en gammeldags brændekedel der håndfyres. Hvis man så kobler sine radiatorer på vha. en veksler, hvordan kan det så være lovligt at bruge lukket ekspansion i radiatorkredsen. Der er vel stadig risiko for at vandet efter veksleren kan komme op at koge.???
Nej, er der ikke.
For koldtvandspiralen vil holde temperaturen nede så den ikke kommer til at koge.

Hej Koludabyg

Hviken koldtvandspiral snakker du om. Jeg tænker på en gammeldags brændekedel der håndfyres som selvfølgelig skal have åben eksp. på kedel kredsen. Mener du at der skal sidde en koldtvandsspiral på radiatorkredsen eller hva?. Tidligere i denne tråd skriver Bagger at man kan køre med lukket ekspansion i radiator kredsen hvis den er koblet på med en veksler. Radiatorkredsen kan vel hvis alle radiatorer er lukkede og ingen varmt vandsforbrug stadig  komme op at koge. Hvordan kan det være tilladt??

Annonce
1000holmes > jeg kan godt følge dig

lad os se om nogen kan give et fornuftigt svar.......
Grunden til at der skal være en åben ekspantion omkring kedlen er at vandet udvider sig når det bliver varmt, skulle det være i et lukket kredsløb og kedlen begynder at koge er der overhængende fare for at det eksploderer. Derfor åben ekspantion. Når man montere anlægget med en veksler, monterer man samtidigt en AVTB ventil der regulerer din temperatur igennem veksleren. Dvs. at du kan have f.eks. 90 grader i din åbne ekspantion (kedelkredsen) og 45 grader ind i radiatorkredsen (trykekspantionen). Derved har du en kontrolleret udvidelse af vandet i radiatokredsen og der er ikke fare for det eksploderer. Det er også her at fordelen ved et brændefyr ligger, så kobler du en akkumuleringstank ind i den åbne ekspantion, og fyrer hele den op til f.eks. 90 grader med fuld hammer på luften så der virkelig sker noget. Så har du her et stort interval (i det her tilfælde 45 grader) som radiatorkredsen kan aftage varme fra. Det resulterer i at du skal fyre færre gange, samt du får en ren forbrændning.
Og på nye kedler kan der være monteret en koldtvandsspiral der holder temperaturen nede i kedelkredsen og forhindrer kogning. Derfor kan de monteres i trykekspantion.
Pointen er at AVTB ventilen på radiatorsiden ikke er et lovkrav.

Så spørgsmålet går på at når man har en gammel brændekedel med åben ekspansion, og så en varmeveksler, og så et radiator system. Hvorfor går radiatorkredsen ikke i kog hvis kedel-kredsen koger?

Mit gæt må være at ved kog, kan veksleren ikke overføre så meget varme til radiatorkredsen, og dermed kan det ikke gå i kog?
Ja, altså man kan jo få vekslere der yder forskelligt, men det er da en mulighed. Man skal jo så også regne med at når sådan et anlæg begynder at koge så skaber det jo en masse damp, det er derfor det larmer og buldrer helt vildt. og hvis der suser en masse damp igennem veksleren og ikke så meget vand så kan det nok ikke overføres i samme grad som var det vand.
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis