Inkonvertible obligationer !

Engang var der noget der hed inkonvertible obligationer, vist oftest brugt i forbindelse med landbrug.

Kan man opsige disse i forbindelse med en handel af et hus/landbrug eller hænger en ny køber også på disse monster lån. Renten er jo langt langt højere end den rente vi ser idag.

Hvis ja er det så nok at manden sølger til konen eller noget der ligner dette ?? Eller skal det være en reel handel til fremmede ??

Landbrug osv ejes jo ofte kun af den ene part, vel mest som beskyttelse ved dårlig økonomi og tvangs auktion osv.

Venligst Njord

MVH Njord
20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Køber skal ikke overtage lån, men skal selv kunne finansiere kontantprisen. Sælger skal selv indfri lånet i forbindelse med salg, da pantet afhændes.

Inkonverterbare lån kan opkøbes til markedskursen på obligationerne og derved indfries. Herefter kan optages nyt lån med en væsentlig lavere rente.

Handel mellem ægtefæller hjælper ikke alverden, da renten på lånet kun kan ændres hvis lånet indfries via fondsbørsen. Kursen på obligationen vil givetvis være høj som følge af rentefald og derfor er det ikke sikkert det er en fordel.

Snak med realkreditinstituttet er har ydet lånet, de kan rådgive om hvad der er mest fornuftigt at gøre.

Mvh

Lars
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Ja formålet skulle jo være at indfri disse lån til en relativ lav kurs, helst 100 som ved andre obligationer.

Spøgsmålet er (heldigvis) tænkt men vi kom til at snakke om der var nogle muligheder for at komme ud over disse glubske lån...

Lånene er nok ikke så mange men for den som har den er de jo dyre som bare !! Deres reelle restgøld er jo langt højere end deres nominelle restgæld. Det er jo nærmest en gældsfælde de er havnet i.

OK fordelen fik de jo ved optagelsen af lånene da de fik en lavere rente/kurstab end ellers.

Så det er jo lidt et spil mellem den ene fordel eller en nulig mulighed for senere konvertering

Venligst Njord

MVH Njord
Hvis man bare var klog nok, så var man også rig nok....., men se på det på denne måde:
Inkonvertible lån, primært udstedt af DLR , Dansk Landbrug Realkredit, satte penge i det yderste , læs usikre, pant. At obligationerne var inkonvertible medførte de kunne sælges til en højere kurs, og dermed give en lavere realrente.
Hvem kunne også vide, at 11/9 globalt ville give så stort et økonomisk tilbageslag, at renten nu er på samme niveau, eller lavere end i trediverne.

Hvad kan vi så lære af alt dette?
Hvor der er en fordel, er der som regel også en bagdel.

------------------
bodker
"Don't complain about farmers
with your mouth full!"

Mvh.
bodker

Ja det er vi da enige om !!

Men der har tidliger være indgreb der sikrede forbrugere flere/andre retigheder end på det tidspunkt de optog nogle lån...

Her tænker jeg på noget der figurerer som "fradragskonto" !! Det er noget med folk der har optaget obligationslån af bestemte typer ikke kunne konvertere med fordel. de havde også fået den fordelagtige høje kurs konverteret til en højere rente. Den var så fradragsberetiget !! Men da rentafradraget mistede værdi var en del boligejere jo på skideren !
Der blev så lavet et indgreb for at hjælpe disse...
Værdien af det tabte fradrag var ikke nær på samme niveau som rentefaldet har været i de sidste par år..

Tænk at for ca 2 år siden var en rente på 6% helt fin - ca 33% i fradragsværdi for renterne. Nu snakker vi en rente på 4% og stadig den samme fradrags værdi for renterne.
Helt vildt at politikerne ikke allerede har fjernet rentefradraget med henvisning til at rente byrden Netto ikke er højere end den var for et par år siden !!!

Heldigt at der ikke er nogen politiker der kigger her på siden !!

Vi mangler snart en ny gruppe, den kunne hedde : "lav selv din økonomi" Hvad man så skal lægge i dette er jo op til den enkelte !!

Et par forslag kan værre noget som "orange" arbejde byttes - naturalieøkonomi, eller gode hints til hvordan man får en god stabil og stærk privat økonomi..

Venligst Njord smile

MVH Njord
Ja sådan hedder de jo !!
Men det er ikke disse kontantlån der inkonvertible !

Venligst Njord

MVH Njord
Nej nej...

Kontantlån og inkonvertible lån er ikke det samme.

Inkonvertible lån er lån hvor man kun kan indfri gælden ekstraordinært f.eks. ved salg ved at købe de pågældende obligationer til kursen på fondsbørsen - denne kurs kan sagtens være over kurs 100/pari. Disse lån er dog yderst sjældne nu om dage.

Kontantlån mere almindeligt da det blot er et kreditforeningslån hvor kurstabet når man optager lånet bliver fradragsberretiget. Dvs. man får lidt ekstra skattefradrag - bagsiden er at man senere kan komme til at betale skat ved indfrielse.

Ved kontantlån får man kun problemet når renten er steget og kursen man kan indfri lånet til er lavere end da man optog lånet. Ved rentefald som vi har i Danmark i dag så er kursen steget om man kan opsige sit lån til termin til kurs 100/pari uanset hvad kursen er på fondsbørsen.

Obligationslånet er det lån man ALTID skal vælge såfremt man ønsker aktivt at konvertere, da man så ikke har ovenstående problemer.

Venlig hilsen
Troels
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Tak for svaret Troels.

MVH Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

Ja så har jeg misforstået dit spørgsmål/svar Per for jeg svarede kun på det indlæg lige før dit svar altså omkring en fradragskonto...

Jeg ved godt at inkonvertible lån og kontantlån ikke er det samme.

De lån vi mest bruger idag er vel flex af forskellige typer og så obligationslån.

Venligst Njord wink

MVH Njord
Kontantlån er også stadig meget udbredt, især i forbindelse med handel.
Brutto/netto beregninger hos ejd.mæglerne er oftest på baggrund af kontantlån.

Mvh Lars
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis