Hej Zephirine
Om kransekage er svært at lave? - Nej, ikke direkte svært, men det er ret tidskrævende, især de første gange, intil fremstillingen er sat i system
Men jeg er overbevist om at din familie/venner gerne vil smage flere gange (pas på, det er vanedannende).
Hvis du har lyst til at kaste dig ud i kransekagebagningen, så vil jeg gerne fortælle hvordan jeg gør (Desværre har jeg aldrig set en bager/konditter lave det):
1: Chokoladen smeltes over vandbad (i en fladbundet skål).
2: Æggehvide og flormelis røres sammen og æltes ind i marcipanen til massen er jævn.
3: Massen deles i stykker/kugler á 200 g
4: Nugat skæres i strimler ( 200 g nugat deler jeg i 4x4 strimler)
5: 1 macipankugle rulles ud i ca. 35-38 cm længde, trykkes flad, nugat-strimler lægges i og macipanen samles omkring nugaten.
6: macipan/nugatrullen deles i 6 stk. som formes som vist på billedet
7: Når bagepladen er fuld, bages stykkerne (til de er lysebrune på toppen) og stilles til afkøling (gerne ved et åbent vindu).
8: De kolde stykker dyppes i smeltet chokolade og stilles på risten med chokoladen opad intil den atter er fast.
9: Glasuren lægges på (jeg bruger en kraftig plastpose med et lille hul i hjørnet).
10: Når glasuren er tør er det tid til prøvesmagning
Og til sidst et godt råd: Lad være med at begynde med for stor portion de første gange - 500 g macipan giver ca. 19-20 stykker færdig kage.
God arbejdslyst
Mvh Anders
Ps. jeg har bestemt også planer om at prøve "Mormors Ingefærkager"