Min favoritopskrift

Hej

Her er min favoritopskrift:


Kransekage.
3 pakker marcipan af 5OOg.
2 æggehvider
375g flor melis.
Brug ikke det sidste flor melis,
gem det til at rulle dejen ud i.
Dejen rulles ud i en god Fingertykkelse.
Den første ring skal være 8 cm, så
11 cm, 14 cm, 17 cm osv.
Når ringene er formet, skal de trykkes
i facon foroven.
Bages ved 200 grader i ca. 12 min. Midt i ovnen.
Når de er svalet af, skal de have
glasur (ca. 125g flormelis og 1 æggehvide og evt. vand ).
Kransekagen sættes sammen ved at
pensle ringene i bunden med chokolade.

Variant 1:
Kransekagemassen rulles ud i en bageplades længde trykkes flad og der lægges blød nougat i, hvorefter det hele formes til en stang og bages i ovnen.
Efter afkøling pensles ”stangen” med chokolade i bunden og glaseres på toppen.
(Yderst delikat)

Variant 2:
Ca. 200 g kransekagemasse rulles ud i en bage-plades længde, trykkes flad og der lægges blød nougat i , hvorefter det hele formes til en stang, som deles i 6 stk. og bages i ovnen.
Efter afkøling dyppes stykkerne i smeltet over-trækschokolade (og stilles op risten med chokola-den opad til den er tør) og glaseres på toppen
(Min favorit)

Mvh Anders
Hej Her er min favoritopskrift:... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Tak Anders - og det var jo ikke engang svært..

Jeg kan så hilse og sige, at den "fordamper" relativt hurtigt :roll: 8)
Ja, og her sidder jeg med min Egon's kransekage. Ganske god, men jeg elsker når bunden er lidt sej.

Mvh. JørgenE
Nogen - jeg nævner ingen navne  - er lidt sent ude med at få bagt kransekage i år...
Annonce
Det behøver du heller ikke i så gammel en tråd 
Må vist hellere se at komme igang...
min favorit, når konen er ude

http://www.food.com/recipe/loaded-potato-and-buffalo-chicken-casserole-493413

http://pro-tools.dk Markedets bedste håndværktøj

Min favorit er hjemmelavet sund Nutella. Den tager ingen tid at lave...

I en alm. nutella er der mere end 64 % sukker, bare 9 % hasselnødder og kunstige tilsætningsstoffer!
I denne Nutella er det 0 % sukker, mere end 50 % hasselnødder, sund olie med Omega 3 og ingen kunstige tilsætningsstoffer.

Opskriften er nok til et stort glas.

200 g hasselnøddekerner.
3 ss honning (der kan bruges Akaciehonning som er flydende, men brug den du bedst kan lide)
2 ss pulverkakao (strøgne skeer)
3 ts vaniljesukker
1 dl madlavningsfløde
1 - 1 1/2 dl sund neutral olie (f.eks koldpresset rapsolie som har et højt indhold af Omega 3)
1 knivspids salt

Rist nødder i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter, så får du den gode smag frem i dem, hold øje med dem undervejs, de må ikke bliver sorte eller brændte... Gnid skallen af.
Put nødder i en foodprosessor eller blender. (Det er vigtigt at den er helt tør, så det ikke bliver fugtigt så kan den skilde.) Mal hasselnødderne så fint som muligt. Det tager nogle minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og kør til du får en blød masse.
Smag til med mere kakao eller mere honning alt efter smag.
Hvis massen virker lidt tør kan du tilsætte lidt mere olie eller fløde.

Kan opbevares i køleskabet i et par uger. Selv om den står i køleskabet beholder den en blød og cremet konsistens.

Jeg starter med 1 dl olie og 1 dl fløde og tilsætter så mere olie eller fløde hvis det er nødvendig..

Jeg maler heller ikke altid nødderne så fine, derved opnår jeg sådan en crunchy smag..

God fornøjelse til dem der får lyst... ;-)



Med venlig hilsen


@nn

Her er lidt billeder af min seneste udgave af sund Nutella...   her har jeg ikke knust nødderne helt..

 

 



Med venlig hilsen


@nn
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også