Toyota Corolla Olieforbrug!!

Nu har jeg lige læst om Peugot med højt olieforbrug. Vi har det samme problem - for 4-5 måneder siden købte vi en Toyota Corolla og havde store forventninger, da vi længe har tænkt på en Toyota. Vi har nok været noget uheldige med købet, men hvad er det man siger om billigt og godt!! Nå problemet er den,at den bruger MEGET olie. Jeg var bange for, der skulle en anden motor til, men der er altså andre muligheder?? Gummilister o lign. Er der andre bud på, hvad der kan være i vejen ?

Mvh

Vibeke
20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Flere oplysniger, hvordan lugter udstødningen af brændt olie ?.

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
jeg købte i 87 en fabriksny fiat ducato turbo disel og den brugte fra dag et en liter motor olie pr. 1000 km hvilket de hos fiat sagde var ok så hvad er meget????

Rolf lo

Efter min mening er 1 liter pr 1000 km uhørt på en moderne konstruktion.

Det brugte vores biler måske når de var blevet lidt slidte i 60'erne, men hvor alt var meget mindre præcist end hvad man kan forvente i dag.

Selv min Camaro bruger max 3/4 liter på 15-20.000 km. og den har da snart kørt 90.000 km og har 8 cyl. der kan fortære olien.

Min Rover brugte overhovedet intet - heller ikke mine Mazda'ere eller en Supra og en BMW. Min Jaguar skulle af og til have ½ liter, men sandelig ikke pr 1.000 km, og min kones Colt bruger intet.

Mvh. JørgenE
Den er fra 1991. Jeg har ikke set på kmtæller, men ca. 1/2 - 1 l. om ugen!!! Det er ingen synlige dryp på fliser o.lign. Benzinbil, 1,3 . Har kørt ca. 250.000.Vi har før haft en Escort og en Vectra(begge 1,6), men de brugte ingen olie overhovedet!

Mvh

vibeke
Annonce
prøv at skifte til en anden slags olie det kan nogle gange hjælpe hvis ikke skal den have lavet nogle indgrep det er mest sansynligt at den skal have skiftet pakninger ved ventilerne også kaldet olietyve

Rolf lo

Olien er 10/40 som skulle være til gamle biler, der har kørt langt. Vi må hellere få kigget på pakningerne først tror jeg - tak for hjælpen.

Mvh

Vibeke
Jeg vil lige dele ud af lidt erfaring.
I februar købte jeg en en Peugeot 405 fra '93 der havde gået næsten 250.000 km. Efter at havde kørt ca. 1000km opdagede jeg at oliestanden var lav. Jeg fyldte på til max mærket på oliepinden og tjekkede igen oliestanden efter yderligere 1000km. Desværre var der igen forsvundet en del olie ca. 1L, iøvrigt uden at den smider det på gaden osv.
I min fortvivlelse forsøgte jeg at hælde et "vidundermiddel" på som jeg fandt hos Høyer-autodele til 125 kr i den overbevisning: "at det kan vel ikke skade".

Status: Jeg har nu kørt yderligere 2000km uden at fylde olie på. Jeg tjekker jævnligt olieniveauet og kan konstatere at bilen stadig bruger olie, men nu i et tempo jeg vil vurdere til at være ca 1L per 5000km.

Jeg håber ikke ovenstående kom til at lyde alt for reklame-agtigt :wink:
og hvad hedder vidundermidlet så?

Mvh

Vibeke
Generelt skyldes virkningen af den slags midler, at de indeholder et råoliedestillat (f.eks. petroleum) der får gummipakningerne til at svulme op, og derved tætne bedre. De bliver altså lettere opløst, og derfor skal man ikke ukritisk hælde vidundermidlet på sin motor "for en sikkerheds skyld", men som i dette tilfælde er det en udmærket løsning, der kan udskyde en egentlig reparation, eller forlænge en slidt motors liv.

Hans

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis