Konsekvensen ved ulovlige installationer

Hejså,
Jeg overvejer at flytte og har i den forbindelse "læst" en del tilstandsrapporter (Fik ikke lavet selv en endnu). Der støder man jævnlig på ulovlige dele på el, ikke opfyldt bygninskrav, etc. Det kan umiddelbart ikke være anderledes med det hus vi nu har.
Men spørgsmålet er egentligt bare Hvad er juridiske konsekvenserne med at have ulovlige installationer og  ikke opfylde bygningskrave (fx redningsopening)?
Hvis man i trafikken begå ulovlige handlinger får man fx en bøde, inden der er overhovedet er sket noget.
Er der officielt en "boligpoliti" som går og checke det eller er det kun ved salg og forsikringsskader det bliver "opdaget"?
Jeg leder ikke eget tips til at snyde systemet men er bare nysgerrig.
Fx hvad hvis man køber hus med denne mærkninger på tilstand rapport?
 Har man en frist til at udbedre det eller er det "bare til info"? 

 

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Konsekvensen kan være at ejerskifteforsikringen ikke vil dække skaden ved salg, da fejlene så er kendte.
Det kan også betyde nedslag i prisen. Dette kan du jo så se som en form for både, da det har økonomisk konsekvens.
Typisk vil køber forsøge at forhandle nedslag svarende til prisen på udbedring af problemet.

Der kommer kun folk direkte efter dig, hvis der er tale om overlagte, personskadelige forhold.

Der kan selvfølgelig blive noget i forhold til kommunen, hvis det viser sig at man har gravet en kælder under hele haven, og ikke fået det godkendt:)

Elektronikteknikeren
Brud på færdselsloven, straffeloven og nogle andre love er underlagt offentlig påtale. Dvs. at hvis politiet bliver opmærksom på lovbrud gør de højst sandsynlig noget ved det og en ankalgemyndighed vil søge at få domstolene til at idømme straf.

Brug på elsikkerhedsloven - eksemeplvis hvis man som gør-det-selv'er har lavet el-arbejde som er autorisationskrævende er ikke underlagt offentlig påtale. Ikke medmindre - som Gregersen er inde på - at personer kommer til skade fordi der med overlæg er lavet noget farligt.

Du kan også risikere at et forsikringsselskab vil nægte erstatning ifm skade hvis en undersøgelse viser at årsagen er en ulovlig elinstallation


Love er minimumsiveauet
Der er ingen boligpoliti, og i langt de fleste tilfælde sker der ikke andet end nedslag i prisen. Men der kan sagtens være fundet ting ved tilstandsrapport som Ikke er ulovlige men hvor køber alligevel vil "forhandle" Det kan være sætnings revner, gammel tag eller sådan noget.
Buller27 bruger vendingen " fordi der med overlæg er lavet noget farligt." Man kan godt blive straffet uden at det er med " overlæg" Man skelner imellem uforsvarlig og groft uforsvarlig. Men det er som regel når noget er gået galt at man kan sige hvor farligt det har været.
En aktuel tragisk parallel kunne være det træ der i nattens mulm og mørke er fældet og ramt ned over en personbil. ( jeg kender intet til det andet overskrifter ) 
Her blev der i første omgang snak om tiltale for mord, men nu er det vist groft vold med døden til følge. 
Det er oftest ikke i sig selv ulovlig at fælde et træ, men omstændighederne og især følgerne kan gøre det til en alvorlig forbrydelse. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis