Svensk som flyttat till Danmark

Jag har köpt ett hus i Danmark med fjärrvärme. Eftersomjag aldrig haft ett hus med fjärrvärme förut har jag några frågor.
Jag var borta från huset i en månad och då stängt av alla radiatorer men ändå förbrukade huset stora mängder fjärrvärme är detta normalt eller kan man justera systemet så förbrukningen sjunker när alla radiatorer är kalla?

15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hej 
tror du skal lukke af for indgåelse af fjernvarme  tilslutning og ikke radiatorer......varmen vil jo stadig sørge for at f.eksp. brugsvand stadig er tilsluttet.

Bh.....dan-49.    42315739
hej
vand i vandvarmer vil stadig bliver holdt på den temperatur den er sat til......du kan godt slukke for pumpen, men der må bære en 'stophane' for indførelsen af fjernvamen.

Bh....dan-49.   42315739
Det screenshot du har vedhæftet viser ikke dit forbrug, men det forbrug varmeværket forventer du har. De bruger det til at fastsætte din månedlige betaling, har du brugt mindre når året er omme får du penge tilbage.

Når det er sagt så er tidligere varmeforbrug på 25.000 kWh/år hvilket er meget højt. Hvis ikke huset er meget stort bør du investere i efterisolering.
Uden at kende varmeprisen i Rødby, kunne varmeregningen hurtigt udgøre 10% af husets værdi.

Det er en RIGTIG dårlig ide at følge dan-49`s råd om at lukke for varmen på hovedhanen da dit varmeanlæg risikerer at frostsprænge. Forbruget vil i øvrigt være minimalt.

I øvrigt er lukket på termostaten ikke = lukket men derimod 7grader.

Selvbygger med stort S. 
Der er  aflæst at måleren står på 207575 kwh. (kilo watt time ) Så kan du jo se på måleren nu, og se hvad du har brugt i Januar. Det er det skema er beregnet til. Derved kan du se om forbruget er langt fra tidligere forbrug.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Jag vet att det är förväntad förbrukning men jag kan se att förbrukning i verkligheten följer prognosen. Men det som förundrar mig är att förbrukningen är så hög trots att alla radiatorer är helt kalla, jag får en känsla att något förbrukar fjärrvärme utan att jag får glädje av det?. Huset är 148kvm boendeyta som är uppvärmd, och Rødby fjärrvärme verkar vara en av de billigaste i Danmark när jag tittar på jämföresler.
Prøv at kontakte Rødby Fjernvarme. De fleste fjernvarmeværker har en teknikker de kan sende ud for at gennemgå en installation. Han kan fortælle om der er noget galt.

Søren O
Fjernvarme installationer kan være lavet på flere forskellige måder. Hvad man skal gøre er afhæng af den type man har. Man kan have direkte eller indirekte fjernvarme. Til brugsvand kan man have varmtvandsbeholder eller varmeveksler.

Der er altid en måler. Der er to ting man skal holde øje med, hvis man vil være sikker på at det kører ordentligt. Forskel mellem temperaturen på fjernvarmevandet, der kommer ind og det man sender tilbage (differenstemperatur). Samt mængden af fjernvarmevand der løber i gennem.

Om vinteren kan der løbe flere hundrede liter igennem i timen Når der ikke bruges varme, kan der bruges nogle liter i timen, især hvis man har indirekte fjernvarme og/eller varmtvandsbeholder.

Differenstemperaturen skal altid være over 35 grader, når der er forbrug.

Hvis dit anlæg, ikke overholder ovenstående, er der noget der er justeret forkert.





Stort tack för alla råd, jag ska leta vidare i virrvarret av rör))
Du skal mærke efter på røret der kommer retur fra varmvands beholder / varmeveksler til brugsvand. Her skal returen ikke være varm, hvis du ikke lige har brugt varm vand.  

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis