Hvilken isolering giver den mindste højde på tag?

Hejsa

Vi skal have nyt tag (skråtag) på vores dobbelthus - naboen beholder indtil videre sit gamle tag på. Vi skal have isoleret, og da taget hidtil har været uisoleret, har tømreren sagt, at taget kommer til at blive en lille smule højere end nu/naboens, måske 5-7 cm. Men også at den dyreste isolation (Kingspan) giver en mindre forskel ifht. det gamle/naboens - så vi overvejer at betale lidt mere, da de helst skal ligne hinanden så meget som muligt. Men det er alligevel også en del penge i forskel.

Er der nogen der ved hvad der er bedst? Vi har fået disse muligheder (jeg har bare skrevet direkte af), men det kunne ligeså godt være skrevet på kinesisk for mig, så håber der er nogen der har forstand på hvad der giver den laveste forskel:

1) Montering af 140 mm. mineraluld kl. 37 mellem spær og på hanebåndet (der estimeres med at der kan lægges 125 mm, dette kan ændres i forhold til de eksisterende bjælkespær dimension).
2) Vælge fastunderlag med mulighed for at lægge 145 mm isolering i stedet for 125 mm, grundet mindre ventilationskrav. Der monteres tagbrædder og 1 lag tagpap.
3) Ved valg af mineraluld, 70 mm og 45 mm batts i kl. 32 i stedet for mineraluld kl. 37.
4) Ved valg af mineraluld, 70 mm og 45 mm bats i kl. 30 i stedet for mineraluld kl. 37.
5) 120 mm Kingspan koltherm kl. 12. Samlingerne bliver skummede med fugeskum som er ekspanderende.

Tusind tak på forhånd, hvis nogen kan fortælle, hvad den laveste løsning er     

Mange hilsner
Eva
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
CHRISVES
CHRISVES
144 8000
Han vil lægge isoleringen ned mellem spærene og ovenpå hanebåndet (træ, der sidder mellem spærene). Han vil lægge noget isolering, der har klasse 37 (en værdi, der kaldes lambda, der bruges til at beregne u-værdien af en bygningsdel. Jo lavere, jo bedre (og dyrere)). Han regner med at lægge 125mm, eller 70mm + 45mm.

Umiddelbart er løsningen med kingspan den laveste, men også den eneste, der lever op til bygningsreglementets krav ift. renovering af tag og U-værdi. Rockwool foreskriver, at du skal have min. 300mm isolering i taget ved klasse 37.

Vi skal ikke hjemad, vi skal fremad

Jeg vil lige slå et slag for denne oversigt: Fra lambda til isoleringstykkelser. Den har jeg selv haft rigtig god gavn af i forbindelse med ansøgningsmateriale til kommunen.

Vh. Tanja


Dane End Ragdolls - Stueopdræt af dejlige Ragdoll killinger - www.daneend.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis