Rem på spærender

Hej
Vi vil gerne lave en overdækning til terrassen. Ønsket er, at den ene side af overdækningen monteres på huset ved sternbrættet. Sternbrættet er naturligvis ikke stærkt nok i sig selv, så spørgsmålet går på følgende:
Kan man montere en rem udenpå sternbrættet med lange franske skruer som går ind i husets spærender?
Vil det være stærkt nok?

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Læsehesten
Læsehesten Trådstarter
3
Her er et link til en terrasse, som ser ud til at være monteret ved sternen. Det var noget i den retning, som vi ønsker :-)
https://kvallibyg.dk/referencer/overdaekket-terrasse-i-godthaab
ev elmand
ev elmand
24467 7480
Sternkant er ofte stærk nok, hvis man giver den nogle ekstra skruer. Det hjælper ikke med ekstra reglar uden på. Det skal ikke være store franske skruer. Nogle 6 x 60 mm for eksempel vil være gode. Så kan du skrue 2 ind i hver spær ende lidt skråt fra hver side, så sidder de ikke direkte ind i endetræ. 
En anden god metode er at tage sternbræt ned og lægge de nye spær på siden af de gamle spær ender. Så sættes der bagefter dækbræt på imellem spærene. 
Hvis du monterer det som vist på dit link, altså ind imod tagrende vil du opleve at der mehget nemt kan komme ren ned ved tagrenden. Både ved kraftig regn, glemt at rense tagrende, men også hvis det blæser sildt samtidig med regnvejr. Det kan nemt presses lidt op ad det næsten flade tag.
Skal du lave den del helt rigtig så skal du fjerne tagrende, skubbe nederste tagplade op ( hvis det er eternit tag i har) lave en tagfodsplade med tagpap på som går lidt ud på terrasse taget. 
Der skal så laves tagrende på kanten af terrasse taget. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Læsehesten
Læsehesten Trådstarter
3
Mange tak for svaret   
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis