lednings farver til korrespondance

I kælderen er der stofledninger i rør, der er 4 rum kun med loft udtag og en afbryder ved døren.

i kælder gang er der 1x loftudtag  og 2x korrespondance 

de ko korrespondance der løber der jo 2 tråde imellem de 2 kontakter hvad farve skal de have er det ok og bruge brun eller skal det være rød tråd der trækkes.

15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er kun farve-krav til jord/PE og nullen, du vælger bare hvad der giver mening for dig.
Kilde

Tak for dit svar, ved du hvor 1x1,5kv fåes i mindre ruller jeg har ikke lige brug for 100m orange til korespondancen så 50m vil være fint hvis det findes,  brun og blå wire har jeg .


Silvan har dem i 10 meter, ved ikke om de har orange, men de har i rød.


Vi prøver igen, i morgen --
Så er det lige før det bedre kan gå at skrælle isolering af en 5 x 1,5 installationskabel   

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
ev elmand skrev den 13-11-2022 22:53:19

Så er det lige før det bedre kan gå at skrælle isolering af en 5 x 1,5 installationskabel   

 Det tror jeg ikke  

(100 meter installations ledning i 1.5mm2 koster ca 200 kr, så vel ikke noget at sige til det koster noget mere i små stykke)



Vi prøver igen, i morgen --
tak for jeres svar, det ender med sådan en 100m rulle,  jeg har lige haft den ene korrespondance løsnet og ser der er 3 brune der løber retur til lampe udtaget i gangen i kælderen hvor de 2 går videre til næste korrespondance kontakt, vil det være ok og fortsat køre med 3 brune som det er med stofledningerne eller fx 2 røde eller hvide og så den 3 ledning er brun, 

de resterende kontakter og lampeudtag er simpel lavet da der ikke er stikkontakter så det er lige til.


inden der gøres noget forkert så skal jeg lige høre:

under en lyskontakt i rummet ved døren  vil det være lovligt og montere et underlag på væggen og så bore ind i lyskontakt dåsen, er dette ok eller  fy fy og hvis det er ok skal kablet imellem de 2 dåser vel være et kabel med kappe  ?

Hvis det er nej bliver det selvfølgelig ikke udført.
Hvis det er en stik kontakt du vil have under afbryderen kommer du til at mangle en nul da den IKKE er i en lyskontakt !

"AUTOELEKTRIKEREN"
Det er ok hvis du borer i muren på sådan en måde at kablet kommer ind af det hul som er beregnet til det. Det kræver ikke så meget andet end at bore skråt ind og så skrabe lidt mørtel ud af hullet i dåsen til afbryderen. Skulle der ske en lille skade på indmurings dåsen så er det principielt ikke i orden da man ikke må ændre på godkendt materiel. Når det er sagt så sker der ikke det store ved det. 
Men hvorfor ikke gøre det korrekt nemlig at bore / hugge ud så der kan komme en indmurings dåse som sidder under afbryderen. Nogen gange må man lige anstrenge sig bare lidt for at det bliver perfekt. 
Det sagtens bores / hugges ud så en 63 mm ramme stort set kan dække skaden på muren. Bruger du model gips til at mure dåsen ind så er det hærdet på ca. 5 minutter. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
korrekt det bedste ville være indmurings dåser der passer til stikkontakt & afbryder men den eksiterende der sidder nu er den type hvor afbryder er sådan en man drejer på i bakelit og det noget gammelt murværk ved ikke lige om det er noget man skal pille for meget i, ifh til værdien af en stikkontakt, nu er det ikke den store aktivitet der er i kælderen andet end opbevaring og vaskehus.

Nu var planen som udgangspunkt og skifte stofledninger i kælderen, i sådan en instalation skal man vel også passe på med og lave alt for mange ændringer der tyder på ny instaleret materiel, vil dette kunne give problemer en dag iforbindelse med  en elrapport evt ?



Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis