Fuger i badeværelse

Hej

Er der en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med, om der er krav til fugevalg på badeværelser?
Baggrunden er, at vi har en forsikringssag kørende med vores ejerskifteforsikring, da vi har fået en fugtskade i badeværelset.
I den forbindelse har vi haft to uafhængige håndværkere ude, der begge har nævnt, at man skal lægge en gummefuge opad afløsristen, da en hård fuge vil slippe. Vores forsikringsselskab siger, at det er almindeligt vedligeholdelsespligt. Så hvad er reglerne på området?

Vi overtog huset i starten af 2021 år siden, med et badeværelse som er blevet nyrenoveret i 2017. I tilstandsrapporten er der ingen anmærkninger på badeværelset.
1 år og 3 måneder efter overtagelse har vi opdager vi en skade, da en flise udenfor bruchenichen har løftet sig. Det viser sig, at der er en utæthed ved afløsristen, hvor der har været lagt en hård fuge, og at der er målt fugt under seks store fliser både indenfor og udenfor bruschenichen. Derudover har vådrumsmembranen ikke holdt tæt. 

Er det bare tough louck? Bør det være anmærket i tilstandsrapporten, at der er lagt forkert fuge med risiko for fugtindtræning? Eller hvordan forhold lovgivningen sig?

På forhånd tak for hjælpen :)
0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis