Håndværkere har lavet mit nye strøgulv over krybekælder. Håndværkersjusk?

Hej L

I begyndelse af 2021 afsluttede vi er større renoveringsprojekt, hvor vi blandt andet fjernede eksisterende gulv, bjælkelag/strøer og isolering over vores krybekælder (højde på krybekælder 70cm)
Krybekælderen er eksemplarisk, ren, tørt samt vel ventileret og vi øgede endda ventilationsomfanget inden opbygningen af det nye gulv.

Håndværkerne vi hyrede lagde nye strøer cc60 i form af spærtræ 45x145, og under disse blev der skruet hård pladebatts op som vil støtte de 145mm isolering mellem spær. Dvs. Der er ingen synlig træ set nede fra krybekælderen
Ovenpå strøerne blev der anlagt dampspærre, og ovenpå disse 22mm gulvspån med spor til varmefordelingsplader samt pex slanger. Disse blev skruet efter forskrifterne og limet over enderne. Ovenpå disse blev der lagt yderligere 12mm gulvspån, limet over enderne og skruet pr. 30cm. Til slut fik vi et fuldlimet 8mm mosaikparket

I samarbejde med VVSer blev gulvvarmen skruet forsigtigt op over 3-4 uger til en maks overflade temperatur på 27-28 grader og i den tid blev der monteret fodlister

Alt virkede som det skulle. Gulvet var fast og lige efter bogen. Som forventet gik vi en kold januar og februar i møde og gulvvarmen kørte og gav os varme fødder resten af vinteren.

Der gik ikke langtid før fodlisterne svævede 5-7mm over gulvet og gulvet begyndte at klapre, banke og knirke flere steder i huset. Et sted i huset var det så galt over en 2-3 meter, at man nærmest kunne vække huset, da gulvet virkelig klaprede.

Jeg var en del på byggepladsen under renoveringen og stillede spørgsmålstegn ved, at spærtræet lå ude i regn og slud 14 dage før de blev monteret. De målte ikke fugt og spiste mig af med, at træet var høvlet så det ville ikke suge fugt.

Strøerne er kun understøttet pr. 2.25meter i de rum som har en bredde på 4.5meter og værelses afdelingen har ingen understøttelse så strøerne gaber over 3 meter.

Håndværkerne har været forbi af flere omgange og har understøttet den larmede passage med skillerumslægter og Knudsen kiler. Dvs. De har skåret frit i isoleringen og dermed sat lægten mod strø og derefter banket en Knudsen kile under. Det har faktisk afhjulpet problemet i passagen som kunne vække hele huset med sin klapren og bankende lyde. Problemet er dog langt fra løst i resten af huset. Jeg har konstant en fornemmelse af at gulvet giver sig, knirker og klaprer en smule under mig. 

 Det fine arbejde med at undgå synlig organisk materiale i krybekælderen er altså spildt arbejde og hvad skal den fremtidige løsning bestå af? Som jeg ser problemet har spærtræet simpelthen haft for svingende fugtighed og nu har alt træet fundet sin ligevægt. Dvs. Det træ som havde en høj fugtighed krævede mindre opklodsning i enderne end træet med mindre fugt. Nu er alt træ svundet ind og derfor varierende i højden grundet forskellig opklodsning.
Det ses også tydeligt hvis man tager en 2 meter retholt så overholder gulvet ikke maks. variationen på 2mm over 2meter. Gulvet bugter sig over bakke og dal. 
Gulvet er i min opfattelse ikke udført korrekt og selv spisestuemøbler ryster når man går forbi. Man skulle tro det var en 70 år gammel herskabslejlighed.

Hvad kan jeg gøre? Hvad skal jeg stille mig tilfreds med? Håndværkerne har udvist velvillighed til at løse “problemer med larmen” men de kommer sporadisk en time her og en time der. Vi snakker 120 kvm gulv så det vil tage en uge kan understøtte korrekt nedefra…

Min bange anelse er at gulvet aldrig kommer til at leve op til de gældende retningslinjer for strøgulv og jeg ærger mig hver dag at jeg har brugt 300.000 på en gulvkontruktion som giver mig gråhår.

Vil det være en ide at få en byggesagkyndig ud og vurdere om gulvet er korrekt udført og skal man gå videre med sagen til byg garanti?

Hilsen K
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
S. Fabrin
S. Fabrin
13090 4400
Få en byggesagkyndig til at se på og gennemgå gulvet. Efter din beskrivelse tyder det på at opbygningen af gulvet er OK, men det der ikke lyder så godt er, at træet har ligget ude og er blevet vådt inden montagen. Er det noget du kan dokumentere?
Jeg ville forlange gulvet taget op og underlaget tørret og derefter lagt et gulv igen. Et nyt gulv skal ikke give sig. en sag ved byggaranti kan blive enden, hvis ikke tømreren vil lave gulvet. Det klamp med kiler og hvad ved jeg, skal du ikke acceptere.

fase
KPEDER
KPEDER Trådstarter
7
Det bliver jo en kæmpe omgang med demontering af køkken, lister, fuldlimet gulv så det tror jeg aldrig jeg får dem til.

Nej jeg kan desværre ikke dokumentere at træet lå ude. Kommunikationen foregik v. Telefon. Her efter følgende vedkender tømren at det er nok præcis der problemet er. 
S. Fabrin
S. Fabrin
13090 4400
Hvis gulvet skal laves om, bliver du nødt til at tåle ulemperne ved reparationen.
Det er altid noget, at tømreren vedgår, at problemet er det våde træ. Har du noteret datoen for samtalen med tømreren? Det kan du få brug for som bevis for, at tømreren har indrømmet fejlen. Prøv om du kan få ham til at rette fejlen, inden du går til byg garanti. Det er i mine øjne bedst at prøve med det gode, inden man truer.

fase
Annonce
Annonce
Jeg lavede en lignende konstruktion, men 245 mm spærtræ, som virkede rimelig tørt da jeg fik det (målte ikke fugtigheden) kan se ved fodlisterne at der er ca 3 mm luft, det er hvad der har været af svind. (det er lavet i 2012 )
Vores gamle gulv havde en del steder det gyngede, så de nye strøer er skruet fast til de støbte understøtninger, som når man laver en udendørs terrasse, det er helt 100% stabilt, ikke noget der knirker, eller giver sig.

Vi prøver igen, i morgen --
KPEDER
KPEDER Trådstarter
7
Jeg må have fat i en byggesagkyndig.
Tak for jeres svar. Fint at høre, at det ikke bare er mig som forventer for meget.
AllanE
AllanE
1899 2650
Byggesagkyndig er vejen frem for at give dig ideer til løsning og klæde dig bedre på i forhold til det videre forløb med firmaet. Det er positivt, at tømreren er imødekommende og forsøger at finde løsninger.

Sørg for, at have så meget på skrift som muligt herfra. Skriv evt. en mail nu, hvor du opsummerer forløbet inkl. jeres samtale om de våde spær. Så har du i det mindste dét på skrift og kan vise, at det er sendt til firmaet.

Bemærk mht. Byg Garanti, at det ikke er ordning, der er til for at tage dig som forbruger i hånden og hjælpe dig i sagen. For at gøre brug af den, skal man først anlægge en sag i Byggeriets Ankenævn. Sagen kører og efter XX måneder vil der komme en afgørelse.Selv hvis du vinder, er det frivilligt om firmaet vil følge afgørelsen, fordi der ikke er tale om en domstol i juridisk forstand. Dvs. firmaet kan vælge ikke at udbedre fejlen (eller de kan være gået konkurs). Først i dét tilfælde kan du få glæde af Byg Garanti...men kun beløb op til 150.000 kr.

Så det er nok en bedre strategi, at finde en løsning sammen med tømreren. Selv hvis det ender med, at han tilbyder et kompromis, hvor du får en sum penge tilbage.

Mvh. AllanE
Annonce
Vi har været igennem en tag-sag med BYG. Der skal man have stor tålmodighed og holde tungen lige i munden. Men hvis tømreren er vrangvillig, er der Nævnenes Hus i Viborg.
lyhne1
lyhne1
1366 4700
Vi havde en sag, dog via Tekniq, som handlede om noget vvs-arbejde.. der blev vi trukket godt rundt i manegen, da vi i vores naivitet troede det var en uvildig instans, der hjælper forbrugerne,  netop som Allan beskriver..

 Ingen håndværksmæssig uddannelse :-)

Hvis dine mål på konstruktionen er rigtige så vil jeg mene at bjælkelaget er underdimensioneret. 45x145 der ligger med 60cm CC er for lidt til et spænd på 2.25m og alt for lidt til 3m. Det vil give en for stor nedbøjning som måske vil kunne forklare det du oplever.
KPEDER
KPEDER Trådstarter
7
tak for jeres svar. Jeg tænker, at fortsætte den konfliktnedtrappende dialog og skabe en løsning med vores tømrer. Jeg tænker også at han er interesseret i at bruge en arbejdsdag eller to på at understøtte gulvet end pille hele gulvet op. Ideen med beton/bjælkesko er ikke dum, da vi slipper for organisk materiale i krybekælderen.
Det er en træls situation for vi stod med 2 muligheder: nedlæg krybekælder med nyt terrændæk eller lave nyt bjælkelag. Vi valgte den sidste da håndværkerne havde prøvet det før og der var visse fordele som hurtigregulerende gulvvarme, billigere, god ventilation af radon og mulighed for vin i kælderen. 
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Skal gardiner går ned over radiatoren?
  Lav-Hus (læst 215 gange)
 2. KPK vision vs. Outline daylight
  Lav-Hus (læst 560 gange)
 3. Opretning af meget skæv kældervæg
  Lav-Hus (læst 284 gange)
 4. Tilkobling af stor luftkompressor?
  Værktøj og maskiner (læst 230 gange)
 5. Kvittering fra byggemarked
  Over hækken (læst 357 gange)
 6. Lysstofrør længe om at tænde
  Belysning (læst 283 gange)
 7. Coax kabel trukket bag væg
  Lav-Hus (læst 375 gange)
 8. ca pris på nyt badeværelse
  Lav-Hus (læst 75873 gange)
 9. Udskiftning af havefliser
  Belægning, udsmykning og blomster (læst 199 gange)
 10. Byg selv reolvæg
  Lav-Hus (læst 278 gange)
Video

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis