Samledåse med gele

Hej,
Hvis man bruger sådan en dåse som her https://www.raytech.it/en/product/low-voltage/joint/pre-filled/happy-gelbox hvad med selve lederne der ikke er helt pakket ind. Skal hele denne dåse i en anden dåse eller ?  

Selve samlingen bliver jo IPX8 tæt men den del hvor man har fjernet den ydre kappe fra kablet er blotlagte i jorden (jeg skal grave dem ned).

/Donnib

 

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I DK samler man kabler i jorden med pressemuffer og krympeflex uden på. Det er velkendt og virker. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja , denne produkt er købt hos AO i dk så jeg regner da med den er lovligt. Det er en samledåse med gele i. Wago har også samme type og de er godkendt til IPX8 dvs de kan stikkes i vand. Jeg har købt dem til at samle/sløjfe nedgravede spots men som sagt er jeg lidt i tvivl omkring denne detalje. Jeg tror jeg sætter en membrandåse omkring dem. Jeg har lige set en video fra Raytech hvor de viser de propper den i et membrandåse.

/Donnib

 

Jeg har set flere forsøg på lignende system, og det har altid givet problemer. Det er vores HPFI system som kun tolererer meget små fejlstrømme. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Du skal naturligvis vælge dåsen som tager yderkappen med: Link

Ellers er kablet ikke længere dobbelt isoleret, og dermed ikke lovligt.

Som elmand siger, brug krympemuffer, med varmelim. De virker. 

Elektronikteknikeren
Den viste samling er slet ikke til kabler men til ledninger, så det hedder pressemuffer og krympefleks. Membrandåser bruges over jorden og ikke nedgravede.

fase
Annonce
Interessant. Tak for input. Så det i siger er at disse dåser ikke må nedgraves ? Det går ikke, jeg vil gerne lave det ordenligt. Eller jeg skal vælge en dåse som Gregeren peger påen de koster sikkert kassen. 

Jeg har 5 steder hvor jeg har 3 kabler (1 x 3 leder til lampe, 2 x 5 ledere alle i 1,5mm2) og 10 steder med 3kabler (1 x 3 leder til lampe samt 2 x 3 ledere alle i 1,5mm2).

Kan en pressmuffe tage flere ledere og komme det virkeligt til at være tæt med krympeflex ? Det skal vel være noget krympeflex der kan komme rundt over alle samlingerne når der er 3 kabler kan det overhovedet lade sig gøre ?

Hmm jeg er godt nok demotiveret nu. Kan ikke se hvilken løsning er lovlig og kunne laves indenfor rimmelige penge. 

 

Jeg har også disse som jeg kunne bruge de steder hvor jeg har 3 kabler der har kun 3 ledere. Den formoder jeg er lovlig, hvad siger i ?

https://mrperfect.dk/stromforsyning-transformator/2839-v-tac-sort-rund-t-samledaase-til-samling-af-ledninger-ip68-vandtaet-3800157636087.html

 

Jeg har løst mit problem, jeg endte med at bruge disse https://mrperfect.dk/stromforsyning-transformator/2839-v-tac-sort-rund-t-samledaase-til-samling-af-ledninger-ip68-vandtaet-3800157636087.html til de samlinger hvor der var 3 kabler x 3G1,5 og til de samlinger jeg havde 2 x kabler 5G1,5 samt 1 kabel 3G1,5 brugte jeg disse dåser fra AO som koster kassen men de funker og https://ao.dk/raytech-y-daase-mgel-138x60x37-8821810138 ..... 180kr styk !! men så er det også lavet ordenligt. Den sidste spot er der brugt krympeflex med pressemuffer da på den sidste spot er der kun 2 kabler.

Note til mig selv næste gang: Køb spot hvor der kan vidersløjfes INDE i spotten da den valgte løsning tager en krig at lave men er en del billigere men sløjfning inde i spot er efter min mening mere sikkert. 

 

Hej donnib
Kender du til nedgravningsspots hvor man kan videresløjfe inde i spotten ? Jeg skal nemlig igang med præcis

​Hvordan samler man i disse samledåser?
https://mrperfect.dk/nedgravningsspot/2839-v-tac-sort-rund-t-samledaase-til-samling-af-ledninger-ip68-vandtaet-3800157636087.html
Her et eksempel på nedgravnings spot med sløjfe mulighed.LINK 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis