Spær til fladtag tiltilbygning

donnib
donnib
296 2730
Hej,
Jeg kigger lidt på hvilke muligheder der er for at lave flad tag med tagpap og overholde br20 omkring isolering på ca. 450mm.

Jeg har kigget lidt på de forskellige beregnere og kan se at på en spænde vidde på 6,5m, tung tag (formoder jeg), styrke C24, 25 grader hældning, 350mm CC afstand så får jeg et spær der er i højden 250mm men jeg formoder jo det er helt forkert vej at gå da man jo ikke har plads til isolering så enten skal man gå limtræs bjælke vejen (hvilket er overkill), eller man skal få lavet et spær moduler til flad tag med gitterspær, er der andre muligheder eventuelle billeder vil hjælpe ?

/donnib  

 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
17917 7480
Du skal have de spær der passer til vægt og spændvidde. Så forskaller man ned så det passer med tykkelse på isolering.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
donnib
donnib Trådstarter
296 2730
@ev elmand tak, der skal da noget af en forskalling fra 450mm til 250mm, har du eventuelt et link eller et billede hvordan det ser ud ? Jeg er kun vant til at se at isoleringen passer i højden med spærene på de små konstruktioner jeg har været involveret i.

 

ev elmand
ev elmand
17917 7480
Den gammeldags måde er at skrue nogle stykker lægte "lodret " ned fra spær. Det kan være på siden af spær.  Disse kan have en længde på ca. 30 - 40 cm. med 10 cm på siden af spær. Så skrues en forskalling på siden af disse nederst, og du har forskalling klar. den ene vej. så kommer dampspærre og et ekstra lag forskalling den anden vej. På den måde er der plads til 50 mm isolering igen og  elinstallationer. 
Det giver den fornødne plads og isolering skæres præcis omkring disse lægte stumper.
Hvis du vil have det lidt lettere med tilskæring så benytter du i stedet flad søm plade ti denne ned-stropning. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
kovas
kovas
2534 9670
Jamen når det er til en nybyg hvorfor får du så ikke lavet nogle færdige spær til fladt tag ved en spærfabrik? de kan laves så der er plads til isolering uden nedstropning og alt det der. Se her hos palsgård spær  https://www.palsgaardspaer.dk/produkter/hele-tagpakken/

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her