Terrasse der kan trækkes ud og ind

Her noget for den kreative.
Er ved at anlægge swimmingpool 8x4 m i haven. Kunne godt tænke mig at lave en "terrasse" ovenpå, der kan rulles for når poolen ikke bruges og rulles fra når poolen skal bruges. Terrassen skal nok mindst være 10x5 m. Man kan selvfølgelig lave den "simple" version, hvor hele terrassen ruller til side, men det kræver at der lægges skinner ud i 5 eller 10 meters længde ved siden af poolen. Det bliver lidt fjollet at have så lange skinner liggende. Desuden kræver det jo også et 10x5 m område reserveret til dette ved siden af poolen.
Derfor tænker at om man kunne lave det sådan at terrassen klappes/foldes sammen når den skydes fra, og dermed fylder mindre i grundareal, men mere i højden/dybden.
Hvem har de gode ideer til hvordan man mere nøjagtig kunne gøre? Alle kommentarer er velkomne. Dog behøver man ikke kalde mig skingrende sindssyg alt for mange gange 😁
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du er skingrende unormal   Så er det sagt den ene gang. MEN lykken er at vide hvad der er normalt og at det normale har meget vide rammer.     Prøv at tage et stykke papir A4 den folder du på midten og derefter begge sider foldes ned. Her har du modellen. Så skal det bare skalleres lidt op,
Det må kunne lade sig gøre. Men jeg kan naturligvis nævne en masse problemer med skidt ned igennem terrasse brædder, Plads til terrassen, understøtning m.m. Foruden lysten til at bruge terrasse samtidig med pool.
Jeg mener ikke der absolut skal være skinner, 3 par store nylon hjul ( 120 mm ) eller trillebørehjul kan godt køre hen over en flisebelægning.
Du skal jo nok gå ud fra at den skal foldes op i f.eks. 4 dele. Så bliver den op foldene terrasse ca. 5,0 m bred,- lidt mere end 2,5 m høj og 30 cm tyk. Skal vi kalde det parkerings område.
Du laver 4 sektioner med 5 m lange og 95 mm høje regler. De skal beklædes med 2,5 m terrasse brædder De skal hver for sig være 2,5 m lange. Du laver 1. og 3 hængsel med centrum lidt under terrasse brædder. 2. hængsel har centrum lige i flugt med overkant. Der skal være et sæt hjul pr sektion som kan løftes/drejes på plads inden kørsel.
Regler kan under brug hvile på poolens kant, men de skal sættes på sådan en måde at de kan gå forbi hinanden når det klappes sammen. På samme måde skal hjulene monteres forskudt så de kan gå forbi hinanden i sammenklappet stilling. Enten på den ene eller anden led. Der behøves vist kun hjul i hver side imellem sektion 2-3 imellem sektion 3-4 og så efter sektion 4.
Ca. 2,8 m oppe og 0,5 m bag parkerings område monterer du en Harald nyborg elektrisk trækspil.
Når du skal hive terrassen ind tager du fat med træk krogen ( der laves et øje der kan trækkes op til det brug ) omkring samlingen imellem 1. og 2 sektion. Når du trækker fra 2,5 m højde vil sektionen løfte sig op, og trække resten med sig og de kører på de monterede hjul.
Når 1. sektion står lodret fastgøres den så det ikke triller tilbage. Trækkrogen flyttes ud til samlingen imellem 3. og 4 sektion og der hives ind igen.
Så skulle det gerne kunne foldes op og fastgøres.
Når det skal foldes ud skal du igen have fat med træktaljen, lad wiren være 20-40 cm løs ( din egen erfaring) Så hiver du i bunden af 4 sektion og på et tidspunkt glider det selv, og her skal du så styre det med taljen.
Flyt igen ind og tag fat imellem 1.og 2 sektion med løs wire og skub det i gang.
Det passer sikkert ikke til din grund, økonomi eller hvad ved jeg.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Du laver da bare så hele terrassen kan sænkes ned i poolen , med et passende antal hydrauliske cylindre, der monteres under hele avancementet, så kan du jo også regulere vandybden i pølen.  

Så skulle alle dine ønsker da være opfyldt. 

Vi prøver igen, i morgen --
Ohhh yeah @je_ns, now we are talking. Der finder faktisk et firma der laver den slags løsninger. Men de tager sig også godt betalt for det :-) Tænker det er lidt for meget for et DIY projekt.
Men du er meget velkommen til at komme forbi og vise mig hvordan man gør!
Virker temmelig urealistisk hvis det ikke skal "special custom made" og koste en bondegård.

Bare vægten bliver nok omkring 2 ton. Det flytter man ikke bare lige rundt på 2 gange (af og på) bare fordi man trænger til en dukkert.

Hilsen Jens J.

"Køb billigt og græd mange gange, eller køb kvalitet og græd én gang"
Annonce
Den med at sænke det ned i pool er en god ide.
Det kan du også gøre med en wire løsning. Tænk bare på mekanikeres 4 søjle lift. Eller de 1000 vis af industri porte der kører op og ned.
Du kan køre med en hovedwire i hver side pr afsnit, og et antal wirer der kobles på denne så du ikke behøver så kraftig en understøtning på langs.
Terrassen kan så deles i 2 så du kan have 1/2 delen oppe, eller børnedybde i den ene 1/2 del.
Det kræver nok at du tager 10 cm af bredden i hver side til wirehjul m.m. Der laves så en pæn væg de 10 cm inde med et antal slidser, så der kan køre et rustfrit stålbeslag op og ned.
Hele hjul og wire systemet afdækkes med nogle plader eller riste så det udgør bassinkant.
Motorer skal så være under jorden i den en ende. Hver afsnit skal trækkes på en aksel så der er lige træk i begge sider. 1" vandrør er f.eks. 32 mm udvendig så det giver omkring 100 mm pr. omgang. Så 15 - 18 omgange er nok.
For sikkerhed skal hver stålbeslag nok køre op langs en stål søjle med udfræsede spor, så kan der på beslagene laves en krog, bolt eller lignende der kan drejes ind sådan at man kun bruger wiren til at løfte selve pladen medens den hænges i noget mere stabilt under brug, og wirerne slækkes.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Alle løsninger der går ned i poolen er desværre ikke realistiske. I poolen sidder der mange ting som ikke tåler at tunge ting skraber mod dem - undervandslys, dysser, skimmer, etc. Mellem vand og beton findes der en liner (folie) der er 100% vandtæt. Den skal helst ikke lige skrabes med en tung metal-kant :-) Hvis man skal bygge noget der kører ned i poolen skal det hele tænkes ind fra start, og det er ikke realistisk. Selve poolen er allerede under anlæggelse på "standard" vis. Den "cover løsning" jeg vil lave er noget jeg skal kunne brokle med uafhængigt bagefter, og bør derfor ikke kræve special konstruktioner ned i poolen, men alene være noget der foregår "uafhængigt" "oven over".
"Nedsænkningsmodellen" kunne laves som en "flydeterrasse", med tanke under, som fyldes med vand, når den sænkes og blæses ud ved hævning.

Venlig hilsen
Knud
Hvad med noget lodret/vandret ?
Man kunne lave en stor ramme og en anden ramme indeni der kan sænkes hæves som en vindebro. Det kræver selvfølgelig at du kan lave nogle seriøse forankringer i jorden, for der er meget træk i sådan en konstruktion.

Eller den kan hæves som et "tag"...

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Du skal naturligvis ikke skrabe imod noget som helst. Det er derfor der skal være en 10 cm teknik afstand og indenfor en ny væg som skærmer af ud imod teknik.
Hvis man bruger "tømmerflåde modellen, så skal der også sættes en beskyttelses

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis