Renovation/isolering af skur

* Indlægget er flyttet fra kategorien Lav-Have *

Hej.

Jeg har for nyligt erhvervet mig mit første hus, med tilhørende skur. Huset er fra 1958. Skuret kender jeg ikke den præcise alder på, men der er tinglyst en ændring af det i '65 fra lysthus til garage, så det er antageligt 55+ år gammelt.

Den tidligere ejer har påbegyndt en efterisolering af skuret, hvilken jeg gerne vil færdiggøre, med forhåbningen om at kunne få det gjort frostfri. Evt. med lidt sporadisk opvarmning, i længere perioder med frost.

Spørgsmålet er jo så om det overhovedet kan betale sig? Og i så fald hvad der er den bedste måde at gøre det på?

Skurets (nuværende) konstruktion
Skuret er konstrueret med støbt fundament og et træskelet ovenpå. Disse dele ser ud til at være originale (undtagen spær). Alt andet ser ud til at være fra '86 og frem (dato er trykt på dampspærre). På ydersiden af skelettet er opsat dampspærre og træbeklædning direkte på dampspærren. Fundamentet ser umiddelbart fint ud, lige bort set fra en revne der går langs yderkanten, ca 20 cm fra kanten. Yderkanten ser ud til at lavet af en slags blokke.

Planen
Efter at have læst rundt på nettet kan jeg forstå at den nuværende konstruktion kan give råd/skimmelproblemer i træskelettet (hvilket heldigvis ikke er tilfældet på nuværende tidspunkt). Da taget alligevel skal skiftes, overvejer jeg at strippe skuret til skelettet og genopbygge vægge/tag som beskrevet her: https://www.bolius.dk/isolering-af-skur-13705. Den udvendige træbeklædning tænker jeg at genanvende, da den ser ud til at være i udmærket stand.

Spørgsmålet
Hvad tænker I? Giver det mening at arbejde videre med fundament/skelet som det er, eller er det bedre enten at starte helt forfra, eller bare bruge skuret uisoleret (som det er)?
* Indlægget er flyttet fra kategorien Lav-Have *... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
askholme skrev den 01-05-2020 13:13:35

"Er du sikker på at det er en dampspærre som er i konstruktionen..."

 Uanset hvad forgængeren har tænkt på med det materiale, er plastic jo ikke særlig åndbart ;) 

Så i praksis er det fejlplaceret og skadeligt for skuret, og ejerens ting og sager 
Kermit_369 skrev den 01-05-2020 13:34:57

Det er da et fint skur. Og hvad så med at der lidt revner i gulvet. Det er givet bare betonen der har trukket sig lidt efter støbning. Og revner i soklen er ikke revner i egentlig forstand da der er anvendt sokkelsten og det er svært at støde dem 100% sammen. Og var det rigtige revner ville det også være uden betydning da hele skuret er opbygget af træ.

Du skal have fjernet dampspærren (ja det er dampspærre). Hvis du pille beklædning af så det kan genbruges er det fint. Sæt vindpap på skelettet. Ovenpå klemlister til at holde afstand til udluftning. Husk museværn i bunden.

Det var også min umiddelbare plan, men har ikke noget egentligt grundlag for at vurdere om det ville være overkill og om fundamentet overhovedet er i en stand, hvor det giver mening at bygge videre på. Men det lyder det jo til at det gør :)

Museværn lyder som en god idé. Det må jeg lige undersøge. Har du et link til hvad det er for en størrelse?
Altså til et skur som dette bygget i træ skal soklen godt nok være ringe for ikke at kunne bruges. Kan ikke helt forstå hvorfor du er bekymret for soklen. Jeg synes den ser rigtig fin ud.

Prøv at Google "Musestop" så kommer der masser af links. 

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

"Musestop" det var kodeordet - tak!

Jeg var kun bekymret for soklen da jeg ikke ved noget om det. Men jeg kan forstå på jer kloge LDS'ere at det ser fint ud :)
Annonce
TRRA skrev den 01-05-2020 13:51:43

[...]

Jeg tror også man skal være varsom med dampspærre i et (alt-andet-lige) uopvarmet skur. Men jeg vil omvendt til enhver tid hellere lægge tagpap end ståltag hvis der ikke er dampspær.

 Det tror jeg du har ret i. 

Hvorfor tagpap? Er det diffusionsåbent eller hvad er tricket med det frem for andre tagmaterialer?

aHelding skrev den 01-05-2020 16:07:16

 Det tror jeg du har ret i. 

Hvorfor tagpap? Er det diffusionsåbent eller hvad er tricket med det frem for andre tagmaterialer?

 Tagpap ligger jo på finer eller brædder, og det skaber ikke samme ideelle forhold mht kondens som stål. Der findes dog idag ståltag med kondensfang - en filt der fanger fugten og holder på den indtil taget tørrer - det træet gør med et paptag. 


Mvh Troels
Smart! Det må jeg lige undersøge
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis