Fugtige vægge i krybekælder

Hej LDS,

Jeg bor i et hus fra 1967, og vi har en krybekælder på 1 meter. Jeg var dernede, og så at enkelte steder, var soklen "mørk" i form af at være enten meget fugtig eller våd.
Der er ventilationsriste på 80x80 mm. i soklen rundt om huset, men ikke mange. Det er også påpeget i tilstandsrapport fra dengang.

Samtidig så jeg, at de brædder, der holder isoleringen oppe, var på et område på 20m2 faldet helt ned, så isoleringen hang. De hang noget hvid svamp på dem.

Jeg har ikke de 100-200.000 det koster at anlægge et omfangsdræn, så jeg leder efter ideer til, hvis andre har haft lignende problemer, og hvordan de løste det.

Der, hvor soklen ser værst ud lige nu, er i den østlige del. Der står vandet jo konstant på lige i øjeblikket hos os, og oppe i terræn niveau er der forhave. Soklen ligger direkte op af almindelig dansk jord. Der er ikke fliser eller lignende.

Håber nogen har nogle ideer.

Mvh.
Hej LDS, Jeg bor i et hus fra 1967, og vi har en... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jamen det vil være ved at bore huller i sokkel så det naturlige træk kan skifte luften. Hvis du har plads nok til at kravle rundt under gulvet, kan der også udlægges en fugtspærrende folie som holdes fast af sten eller fliser. Den forhindre jordfugt i at stige op fra jorden. Den skal dog ikke være tæt langs fundament og i lavninger så der ikke kan samle sig vand på oversiden af folien. 

Elektronikteknikeren
Alså det er jo hele Danmark der svømmer i vand , den ene måned efter den anden slår nye nedbør rekorder , nu har februar med 7 dage tilbage blevet den vådeste måned i 146 år , under normale omstændigheder ville din kælder og sokkel være tørre , men grundvandet står utroligt  højt , det ville nærmest være umuligt at dræne det , hvor skulle vandet ledes hen , og der ville hurtigt løbe nyt vand til .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Gregeren: Så man lægger den der folie så den fylder sådan 80-90% af det samlede gulv areal nede i kælderen, så den stadig kan komme af med det? Har du navnet på sådan folie?
Hvad tænker du omkring noget ventilation, som man har på badeværelse, fugtstyret?

Karl Smart: Problemet er bare, at tingene dernede har nået at blive angrebet så kraftigt af råd, at isoleringen på undersiden af gulvet er faldet ned. Tænker at til 1967 var kælderen rigtig ventileret, men med 2020 klima, er det ikke nok mere.
Tråd starter har lige gravet  90 cm ned og der kommer IKKE indsivende vand. Altså står grundvand ikke højt hos ham.
Jeg ville nu gå efter langt mere ventilation. Altså hugge 3 x så mange huller i sokkel eller udvide de eksisterende og så nogle riste i der har en god luft gennemgang.
De kasser omkring riste du nævner tidligere skal tages væk.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
ev elmand: Hvis jeg tager de kasser væk, skal jeg finde en løsning på, at risterne er under terræn. Ude på terrassen flugter den ene rist med fliserne fuldstændig.
Ville du bore hullerne i bestemte retninger? Mest i vest eller lignende?

Jeg bor højt, set i forhold til Gudenåen, og tænker vandet trækker derned af.

De huller jeg har nu er som sagt til 80 mm i diameter, og er lavet i DUKA Strækmetal net med et normalt plast ventilationsrør igennem soklen.

Jeg har søgt en del på google. Har du nogen i tankerne, eller hvor ville du købe dem henne? Spurgte et par forvirrede deltidsmedarbejdere i SILVAN og Jem & Fix, og kom ikke langt. Jeg fik noget brolægningssand ud af dem, så jeg kunne lave faldet på fliserne væk fra huset, større.
Annonce
Du kan også løse problemet med fugtstyret ventilation. Der er Firmaer, der er specialisere i blæsere, der skubber luft gennem både kældre og krybe-do. Det er ikke alverden de bruger af strøm.udluftning i kældre solceller: https://www.fugtikaelder.dk/ventilation-mod-fugt-i-kaelder

 

I de sidste 3 uger har vi fået på landsplan 106 mm regn det er 106  L vand pr m2 og på en typisk grund på 1000 m2 er det 107000 l vand eller 107 tons vand og i  de næste 7 dage kommer der ca 20000 L mere , det skal da give fugtige kældre og sokler , og læg så  til endnu mere nedbør til fra de sidste 5 mdr , det er store tal vi har her med at gøre.

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Nu har jeg lige læst dine indlæg i tråden igennem igen. De steder hvor du har en " kasse " er vist for at jord niveau er højt. Så den skal nok blive.
Du kunne hugge de udluftningsrør ud og estatte dem med noget andet. Nu er de 80 mm og kunne det blive 110 x 110 eller 100 x 500 så er det en væsentlig forøgelse.
Så hugges flere huller ud i skillerum i kælder så " vinden " bedre kan passere igennem.
Men du skal nok også eftersætte det med knækket nedløbs brønd. Er det lige ud for sådan en at det er værst ? så må du grave ned imellem mur og nedløbsbrønd og se hvad det gemmer af fugtighed hen over de næste regnvejrsdage.
Jeg har desværre også set at murerpap ikke er opbygget ordentlig på huse på den alder. Der skal være murerpap ca. 30 cm op ad indermur og fortløbende ud under ydermur. Her skal der så "mangle " nogle studsfuger så vandet der siver igennem muren kan løbe ud og ikke ind. Det er desværre næsten ikke til at rette, så du må gå videre med de ting der kan rettes og se om det hjælper over tid.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er værst der, hvor regnen kommer fra med vinden. Det er henne på den sydlige del af huset. Ikke der, hvor nedløbsrørene er.
Det andet sted, der er slemt, er der et nedløbsrør 3-4 meter derfra, så tænkte ikke, at det havde noget at sige.

Jeg tænkte, at der, hvor kasserne er på, kan man ikke bare sætte terrænet lidt ned i niveau der? Eller sidder kassen for, at regnen der falder ind mod selve risten/væggen ikke kan komme derind?

Jeg tænker jeg må ud og leje en kerneboremaskine eller lignende, og så ellers bare igang.
Der hvor der er cirkler er det slemmest i kælderen. Der hvor der er firkanter er der nedløbsrør. ​

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis